“Çanakkale geçilmez”

Bir kahramanlık destanının yazıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ve AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler birer mesaj yayınladı.

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 18 Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Çiftçi, mesajında bir milletin gerektiğinde neleri feda edebileceğini en iyi örneklerinden biri olan Çanakkale Zaferi ile Türk Milletinin vatanseverliğinin çelikleşmiş ifadesiyle destanlaşan kahramanlığı karşısında hiçbir gücün duramayacağının bir kez daha dünyaya ilan edildiğini söyledi.
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 18 Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Türk milleti, vatanını, hürriyet ve istiklalini korumak için emsalsiz fedakârlıklar göstermiş, cesaret dolu mücadelesiyle tarih boyunca şanlı zaferler kazanmıştır.
Çanakkale Zaferi vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Milletimizin neleri başarabileceğine en güzel örnektir. Canlarını feda ederek, “Çanakkale Geçilmez” dedirten Çanakkale Şehitleri, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un eşsiz mısralarında ifade ettiği gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür. Bu zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanı için gerektiğinde neleri feda edilebileceğinin bir kez daha kanıtlandığı dönemdir.
Türk Milletinin vatanseverliğinin çelikleşmiş ifadesiyle destanlaşan kahramanlığı karşısında hiçbir gücün duramayacağı Çanakkale'de bir kez daha dünyaya ilan edilmiş, Türk Ulusunun özgüvenini tazelemiştir. Verilen büyük mücadeleler ve göğüslenen çetin zorluklar neticesinde sağlamlaşan milli birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz sahip olduğumuz en değerli kazanımımız olmuştur.
Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu vatan coğrafyasını aynı şuur ve sorumluluk bilinci içinde dünyanın en ileri ve gelişmiş ülkelerinden birisi yapma konusunda vermiş olduğumuz mücadele her geçen gün artarak devam edecektir. İmkânsızlıklar içinde çok büyük fedakârlıklar ile kazanılan bu zafer bizlere gurur, cesaret ve kendine güven duygusu vermiş olup, şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi bizlere göstermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini, Türk kadınını ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum.”
Selahattin Minsolmaz
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Çanakkale’de savaşanların hatırasının halen tazeliğini koruduğunu belirterek onların bıraktığı mirası bugün 15 Temmuz’da sokakta tankların üzerine yürüyenlerin devraldığını ifade etti.
Minsolmaz mesajında, “Çanakkale muharebelerinin deniz zaferiyle taçlanmasının üzerinden tam 103 yıl geçmesine rağmen orada insanüstü gayretlerle mücadele veren kınalı kuzuların hatıraları taptazedir. Onların tarihe not düştüğü kahramanlık destanları, bugün de bizim yolumuzu aydınlatmaktadır. Balıkesir Havranlı Seyit Onbaşı'nın açtığı yol, Niğdeli Ömer Halisdemirler ile devam etmiştir. Çanakkale'de düşmana karşı yalnızca savaşmayı değil, gerekirse o uğurda ölmeyi de emreden irade, Sütçü İmamların, Şahin Beylerin inancıyla birleşmiş ve bir milletin hürriyetini kazanmıştır. Onların bıraktığı sancağı Asım'ın nesli omuzlamış ve 15 Temmuz'da vatan sevdasıyla ölümün üstüne yürümüştür. Al bayrağa rengini veren, istiklal ve istikbal sevdasıyla Çanakkale'yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi ve onların izinden giderek şehadete yürüyen tüm vatan evlatlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, milli şairimizin "Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz" mısrasında dile getirdiği inançla bu vatana bağlı olan tüm milletimizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.
Vecdi Gündoğdu
CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 103. Yılı nedeniyle yaptığı açıklamada Çanakkale Savaşları’nın, çağdaş, demokratik, laik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda önemli bir aşama olduğunu söyledi. Ulusal bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin temellerinin Çanakkale Zaferiyle atıldığını kaydeden Gündoğdu, Çanakkale’de emperyalist güçlere karşı dur diyenlerin, sadece topraklarımızın işgalini önlemekle kalmadığını, aynı zamanda da tarihin akışını da değiştirdiklerini vurguladı. Gündoğdu, “Emperyalist güçleri Çanakkale boğazına gömen şanlı ordumuz, Kurtuluş Savaşı ile dalga dalga yayılacak bağımsızlık ve özgürlük rüzgârının ve cumhuriyetin ilanın da habercisi oldular. Bugün, ülke içinde ve dışarıda yine bazı güçler, birtakım hayaller peşinde olsalar dahi, hiçbir güç, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olmasını engelleyemeyecektir. Etnik köken ve mezhep ayrılıklarını ön plana çıkaranlar, din duygularını sömürenler, ülke içerisinde karmaşayı hedefleyenler, bu hedeflerine asla ulaşamayacaklardır. Çünkü milletimiz en zor şartlarda dahi, kendine yönelik içten ve dıştan gelen saldırılara göğüs germiş, Atatürk'ün etrafında birleşmiştir. İşte, bu yüzden, Atatürk ilke ve devrimleri, ulusumuzun güvencesi ve garantisidir. Tüm dünyanın bilmesi gerekir ki, her kim, Atatürk ilke ve devrimlerini yok etmeye, laik düzeni yıkmaya, ulus devleti parçalamaya kalkışırsa geçmişte olduğu gibi bugün de karşısında yüce Türk milletini bulacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Bu duygularla;
Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.
Alper Çiler
AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler de yayınladığı mesajında Çanakkale Zaferi’nin tarihinin bir destanın yaratılış tarihi olduğunu dile getirdi. Çiler mesajında şu görüşlere yer verdi;
“18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Kadın, erkek, çocuk ve yaşlı demeden top yekun bir milletin diriliş destanıdır. Bu tarih, Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir. Milletinin yüksek vatan sevgisi ve bağımsızlık isteği doğrultusunda verdiği bu emsalsiz mücadele; Türk'ün vatanının bütünlüğü için gerektiğinde neleri göze alabileceğinin en önemli göstergesidir. Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Alevi, Sünni tüm herkes tek yürek olarak, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet inancı ile tüm dünyaya birlik ve beraberliğin en güzel mesajını vermişlerdir. Sevinç ve coşkuyla kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde, bu güzel vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yad ediyor, onların bıraktığı mirasın bu günde 15 Temmuz’da bir kez daha korunduğunun bilinmesini istiyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol