Çanakkale Zaferinin 106.Yılı Kutlu Olsun

İlimizde dün Kırklareli Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ıncı yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Kırklareli Şehitliği'ne çelenk sunulmasıyla başlayan programda şehitlerimiz için dualar okundu, mezarlarına karanfiller bırakıldı. Programa Vali Osman Bilgin’in yanısıra kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri katılım salarken, Vali Bilgin yaptığı konuşmada; “Milletimizin eşine ve benzerine rastlanmamış şekilde verdiği destansı mücadeleyi tarihi altın harflerle yazdığı Çanakkale zaferinin coşkusu ile tüm dünyaya bir kez daha haykırıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu ve toplumsal barışımızı bozmaya yönelik hain saldırılara geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da asla izin vermeyeceğiz. Vatanımıza, geleceğimize, bayrağımıza ve aydınlık yarınlarımıza daima sahip çıkacağız” dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'inci yıldönümü dolayısıyla dün Kırklareli Şehitliği'nde tören programı gerçekleştirildi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şehitlik defteri imzalandı, şehitlerimizin mezarları ziyaret edildi. Program, Kırklareli Şehitliği'ne çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
“Vatanımıza, geleceğimize,
 bayrağımıza ve aydınlık yarınlarımıza daima sahip çıkacağız”
Sonrasında Kırklareli Valisi Osman Bilgin şehitlik defterini imzalayıp konuşma gerçekleştirdi. Vali Bilgin Konuşmasında; "Aziz şehitlerimiz milletimizin tarihi altın harflerle yazdığı, ulusumuzun kaderini değiştiren bir kahramanlık destanı olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 106.gurur günüde daima şükranla ve minnetle andığımızsiz aziz şehitlerimizin manevi huzurundayız. Milletimizin eşine ve benzerine rastlanmamış şekilde verdiği destansı mücadeleyi tarihi altın harflerle yazdığı Çanakkale zaferinin coşkusu ile tüm dünyaya bir kez daha haykırıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu ve toplumsal barışımızı bozmaya yönelik hain saldırılara geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da asla izin vermeyeceğiz.
Vatanımıza, geleceğimize, bayrağımıza ve aydınlık yarınlarımıza daima sahipçıkacağız.Bu duygu ve düşüncelerlebaşta Kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anıyor, hayattaki gazilerimize şükranlarımı     sunuyorum.
Ruhlarınız şad olsun" dedi.
Konuşmanın ardından Kırklareli İI Müftüsü Aydın Yığman şehitlerimiz için dualar okudu. Dua sonrasında şehitlerimizin mezarları gezildi ve karanfiller bırakıldı. Kırkşehitler Anıtı'nın ziyaret edilirken, saat 11.00’da şehit aileleriyle kahvaltı programı düzenlendi. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol