Can; “Hatalarımızdan ders aldık”

Kırklarelispor son 6 haftasına kadar sıkıntılı, son 6 haftasında rüya gibi bir sezonu geride bıraktı. Tabi Kırklarelispor’un bu sıkıntılı sürecinde elbette ders aldığı konular oldu. Spor Toto 2. Lige çıktığı 2011 yılından bu yana ilk kez böylesine zorlu bir süreç yaşayan Kırklarelispor, neyse ki son 6 hafta da adeta şaha kalkarak ligden düşme üzüntüsünü şehrine yaşatmamış bir takım edası ile tekrardan ne kadar büyük bir takım olduğunu gösterdi…

Kırklarelispor 2016-2017 yıllarında çok büyük badireler atlattı. Ligden düşmemem mücadelesi, Teknik Adam değişiklikleri, sponsorlar ile yaşanan sıkıntılar derken böylesi bir süreçte ligde kalmayı başaran Yeşil Beyazlı ekip sezon sonunda Kırklarelispor düşmanlarına, “Yıkılmadık ayaktayız” cevabı verdi. Tüm bu sıkıntılı sezonunun sonrasında Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, dün gazetemize gelecek sezon hakkında önemli bilgiler verdi. Bu geride bıraktığımız sezon bize büyük ders oldu diyen Volkan Can, “Bir insanı erdemli yapan davranışlar nedir diye sorarım kendi kendime bazen. Bu soruma verdiğim yanıtlardan birisi, hataları kabullenmek, önerileri, eleştirileri dinlemek ve tüm bunların sonucunda da kişisel gelişime katkı yapmak. Tabii ki erdemli bir insan olmanın tek koşulu bu değil belki ama, eminim bu vasıf ciddi bir yer tutuyor. Bu ülkede hangi meslekten olursa olsun, hata yapan ve bu hatalardan ders almayıp, hata yapmaya devam eden onbinlerce, yüzbinlerce insan var. Futbolun içinde de bunlardan yüzlerce, binlerce var. Futbolcusu, teknik direktörü, hakemi, kulüp yöneticisi, saymakla bitmeyecek kadar insan hata yapıp, bunlardan ders almıyor. Yüzü kızarmadan aynı hatalara devam edebiliyor. Bunu hak görüyor. Çünkü unutmak ve hesap sormamak üzerine kurulu bir kültürümüz var. Çünkü toplumsal hafızamız zayıf. Buna güveniyor, bundan faydalanıyorlar.
Ama biz böyle
yapmadık
İşte biz bu durumdan faydalanmadık. Hatalarımızdan ders aldık. Gelecek sezon aynı hataları yaşatmayacağız. Kırklarelispor ruhuna aşılanmış mücadeleyi hiç terk etmeyecek dinamik bir kadro oluşturacağız. Kırklarelispor’da şampiyonluk dışında her sonuç bizim için başarısızlıktır ve bunun bilgisinde bir takım kuracağız” dedi.
50. yılımızı Şampiyonlukla süsleyeceğiz
50. yılımızda çok başarılara imza atacaklarını vurgulayan Can; “İyi bir takımın başarılı bir omurgası olur. Bu düzenin üzerine yapılacak birkaç takviyeyle önümüzdeki sezon şampiyon olacağız. Biz eksik olduğumuz noktaları gördük. Buna nazaran transferlerimizi yapacağız. Rakiplerimizin yaptığı gibi telaşlı değiliz. Dolayısıyla bizim hazırlık için yapılacak transferlerin yerinde ve belli bir ekonomide olması için zamanımız var. Aceleyle yapılan transferlerde her zaman yanlış davranma sonucu büyüktür ve çok yüksek paralar konuşulur. Benim derdim günü kurtarmak için gereksiz faaliyetlerde bulunmak değil, Kırklarelispor’un geleceğini tasarlamak ve bize bırakılan emaneti daha uç seviyeye taşımaktır. Kırklarelispor olarak hedefimizi bugünden koyduk ve gelecek sezon konuşulan bir Kırklarelispor olacağız. Şimdi ilk olarak geçen sezon yaşadığımız sponsor sıkıntılarını tekrardan yaşamamak adına 4 bölgeye de arayışlarımız devam ediyor. Yine bu konuda Kırklareli’nde yaşayan iş adamları ve yetkili mercilerimizden desteklerini bekliyoruz. Kırklareli’nin Kırıkkale ile karıştırılmaması adına büyük bir çaba gösteren ve başarılı olan Kırklarelispor’un yeni sezonda bambaşka bir şekilde sahada olacağından kimsenin şüphesi olmasın.
Hocamızla yola devam
Bu sezon Bilgin Hoca ile yollarımızı ayırdık, onun yerine Ekrem Al’ı getirdik. Ekrem Hoca’da gidince en sıkıntılı dönemde bizi ipten alıp, başarılı bir grafik sergileyen Vehbi Hocamız ile gelecek sezonda yola devam edeceğiz. Böylesi zorlu bir süreçte takımın başında kalarak, inanılmaz bir başarıya imza atan Vehbi hocamız gelecek sezonda takımın başında olacak. Elbette Bilgin ve Ekrem Hocalarımıza da katkılarından dolayı sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol