“Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun”

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kursları, Kırklareli'nde büyük ilgi gördü. Her yaz ilimizdeki yüzlerce öğrenciye Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerin öğretildiği Yaz Kur’an Kurslarında yeni dönemin açılışı yapıldı. 21 Haziran Cuma saat 11.00 itibariyle Hızırbey Camii’nde düzenlenen törenle açılan yaz sezonu 8 hafta boyunca sürecek.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptığı açılış konuşmasında Kur’an-ı Kerim Kursunda öğretilecek bilgilerden bahsetti. Eğitimlerin yanında çocuklara kültürel aktivitelerin de yaptırılacağını kaydeden Müftü Demirtaş, çocukların kendilerine emanet olduğunu belirtti. Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş ise kurslar hakkında bilgiler vererek, bu yıl 7 bin öğrencinin eğitimlere katıldığını ifade etti. Çocukların toplumun geleceği olduğundan bahseden Demirtaş, bu nedenle kültürel kodların çocuklara aktarılması gerektiğinin altını çizdi. Müftü Demirtaş üzülünce ya da sevinince camiye gelindiğini söyleyerek, bu durumu çocuklara da aşılamanın önemine vurgu yaptı.
Kırklareli’nden 65 tane öğrenci kamp için Van’a gidecek
Kırklareli’nden 65 tane öğrencinin kamp için Van’a gideceğini söyleyen Demirtaş, 20 günlük eğitimden sonra geri geleceklerini ifade etti ve aynı durumun başka şehirlerden Kırklareli’ne öğrenci gelmesi ile de uygulanacağını kaydetti. Bu sayede değerlerin etrafında birleşildiğini sözlerine ekledi.
“İnsanın ruh
dünyasının da zengin olması gerek”
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitim her yaşta önemli olduğunu söyledi. Camide başlayıp camide biten bir ömür yaşandığını ifade eden Vali Bilgin, dünyevi bilimler haricinde dini bilimlerin de önemli olduğundan bahsetti. İnsanın ruh dünyasının da zengin olması gerektiğini vurgulayan Vali Bilgin, “Çocuklarımızın özellikle 4-6 yaştan başlamak üzere dini öğrenmeleri, hakkı, adaleti öğrenmeleri insanın değerleri hırs etmesi ve yaşamında en üst noktada bunu ruh dünyasına yerleştirmesi aslında bugün dünyada yaşanan bütün zülüm ve zalimlikleri de ortadan kaldıran en önemli merhaledir” şeklinde konuştu.
“Ana tema insanlara faydalı olmak”
Vali Osman Bilgin konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Ana tema insanlara faydalı olmak, insanlara faydalı olan aslında insanların en hayırlısıdır. Gençlerimizi, kardeşlerimizi, çocuklarımızı her yönüyle hem Kur'an-ı Kerim, alfabe eğitimi, bunun da ilerisinde ahlak eğitimi dini değerler eğitimi konusunda en üst seviyede eğitip topluma hazırlamamız gerekiyor.”
Yapılan konuşmaların sonrasında minik öğrenciler göstericilerini sundular. İlk olarak şarkıya eşlik eden minikler sonra da Arap alfabesinin harflerini canlandırarak, bir gösteri sundu. Gösterilerin ardından açılış töreni son erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol