Çalışmalarda son aşamaya gelindi

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, oda olarak öncülüğünü yaptığı “Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” ile ilgili olarak Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (KDSYB) Başkanı Ali Dermenci ile görüşmelerde bulundu. Ilık; “Odamızın öncülüğünde, Kırklareli İl Özel İdaresi, Kavaklı Belediyesi, Kırklareli Ticaret Borsası ve Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği iş birliği ile birlikte başlattığımız çalışmalarda son aşamaya gelindi. “Kırklareli Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” devletimizin destekleri ile daha da büyüterek bütün ilçe ve köylerimizde bulunan hayvancılık işletmelerinin bu bölgede yer almasını ve yüksek standartlarda ve verimlilikte üretim yapan aile işletmelerine dönüştürülmesine imkan sağlayacak.”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, oda olarak öncülüğünü yaptığı “Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” ile ilgili olarak Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (KDSYB) Başkanı Ali Dermenci ile görüşmelerde bulundu.
Kırklareli merkeze bağlı Kavaklı Beldesi’nde kurulacak olan “Kırklareli Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” ile ilgili olarak açıklamada bulunan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Gerçekleştirilen görüşme ile ilgili olarak açıklamada bulunan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık şunları kaydetti:
“Odamızın öncülüğünde, Kırklareli İl Özel İdaresi, Kavaklı Belediyesi, Kırklareli Ticaret Borsası ve Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği iş birliği ile birlikte başlattığımız çalışmalarda son aşamaya gelindi. Bu gelişmeler kapsamında Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanımız ziyaret etti. Son gelişmeler ile ilgili görüşmelerde bulunduk.
Türkiye çapında Süt Sığırcılığı alanında örnek olması hedeflenen “Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” Kırklareli’de özellikle aile işletmeleri tarafından yapılan Süt Sığırcılığı faaliyetlerinin geliştirilmesi için büyük önem taşımaktadır. Kavaklı Beldemizde 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulması planlanan bölge Süt Sığırcılığı alanında modern aile işletmelerine yüksek standartlarda Süt Sığırcılığı ve Süt Ürünleri Üretimi yapma imkanı sağlayacak alt yapı olanaklarına sahip olacak. “Kırklareli Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” devletimizin destekleri ile daha da büyüterek bütün ilçe ve köylerimizde bulunan hayvancılık işletmelerinin bu bölgede yer almasını ve yüksek standartlarda ve verimlilikte üretim yapan aile işletmelerine dönüştürülmesine imkan sağlayacak.” (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol