Çalışmalar denetlendi

Kırklareli Belediye Başkanı, 6 ayda 2 bin 350 iş yerinin denetlendiğini açıkladı. Halk sağlığının korunması amacıyla büyük bir hassasiyet ile denetimlerin sürdüğünün belirtildiği açıklamada, çalışmaların devam
edeceği bildirildi
Denetimlerde gıdaların saklanma, depolanma koşullarına, son kullanım tarihine, iş yeri ve personel hijyeni gibi konuları kontrol edildiği söylendi. Konuyla ilgili Kırklareli Belediye Başkanı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Denetlenen iş yerleri arasında okul kantinleri, kafeteryalar, lokantalar, restoranlar, büfeler, kasaplar, fırınlar, tatlıcılar, kahvehaneler, parklar, pastaneler, oyun salonları, oteller, balıkçılar, şarküteriler, berber ve kuaförler ile vatandaşların birebir temasında olan iş yerleri yer alıyor. Ekiplerimiz, denetlemelerde hassas davranarak en ince ayrıntısına kadar incelemelerini yapıyorlar.”

Metruk yapılar için
önlemler alınacak
“Kentimizde uygunsuz amaçlar için kullanılan metruk binaları Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizce gelen şikayetler doğrultusunda tespit ettik. Sahiplerine ulaşılarak gerekli izinleri almamızın ardından 8 adet metruk binayı yıktık. Bu yıkılan metruk binaların 5’inin arsalarını da değerlendirerek geçici otopark yaptık.”
Görüntü kirliliği yaratan hurda araçları toplanacak
“Yapılan tespitler ve gelen şikayetler doğrultusunda kamusal alanlara bırakılmış vaziyetteki çevre ve görüntü kirliliğine neden olan 20 adet hurda ve kullanılmayan aracı kaldırdık ve muhafaza altına aldık.
Tekerlekli sandalye taleplerini değerlendirdiklerini ifade eden Kesimoğlu ‘’ Bizim için her zaman bizdeki yerleri olan engelli vatandaşlarımız konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bu kapsamda tekerlekli sandalye konusunda ihtiyaç sahiplerinin taleplerini değerlendirdik. Gelen talepler doğrultusunda ihtiyaç sahibi olan 14 vatandaşımıza manuel, 2 vatandaşımıza ise akülü sandalye verdik. Bu konuda çalışmamız devam ediyor’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol