Çakmak Projesinin Adı Var Kendi Yok

Geçtiğimiz günlerde TBMM’de Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile bir araya gelen AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Uzunköprü OSB Projesi ile ilgili açıkladığı gelişmenin yanı sıra ilçemiz ve bölge için tarımsal sürdürebilirliğin en önemli projesi olarak görülen Çakmak Barajı Projesi için de istişare edildiğini söyledi. Ancak bu zamana kadar muhtelif zamanlarda tarım bakanlarıyla yapılan görüşmelerden somut bir gelişme çıkmamasıyla yapılan son görüşmenin de çiftçileri ve Uzunköprülüleri pek heyecanlandıracağa benzemiyor…  

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Krişçi ile yaptığı görüşmenin ardından Uzunköprü Organize Sanayi Projesinde izlenen yolu kamuoyu ile paylaşan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, aynı görüşmede yapımı yılan hikayesine dönen Çakmak Barajı ile ilgili de bakan Krişiçi ile istişare edildiğini söyledi. Ancak bu zamana değin göreve gelen tarım bakanları ile yapılan hiçbir ‘istişare’nin somut bir gelişme getirmediği göz önüne alındığında Aksal’ın yaptığı son görüşmeden de olumlu bir gelişme yaşanacağa benzemiyor.

“ÇAKMAK BARAJININ
İNŞAATI DEVAM EDEN
1.KISMI VE 2.MERHALESİ”

Aksal tarafından yapılan açıklamada Bakan Kirişçi ile yapılan görüşmeden sonra şu değerlendirmelere yer verildi, “Tarım Kenti Edirne’mizin verimli topraklarını suyla buluşturmak, tarım potansiyelimizi gerçekleştirmek üzere Bakanlığımız bünyesinde birçok projemize hızla devam ediyoruz. Bu kapsamda proje ve yatırımlarımızı istişare etmek üzere TBMM’de Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Sayın Vahit Kirişçi’yi ziyaret ettik. Uzunköprü OSB arazisi Toprak Koruma Kurulu kararının onaylanarak devri. Enez Yamaç Arazileri Sulama Projesinin yatırım programına alınması. Çakmak Barajının inşaatı devam eden 1.kısmı ve 2.merhalesi. Çömlekköy Barajımızın ihale süreci. Edirne’de Agropark Kurulması. Hamzadere Barajı sulama kanallarının tamamlanması başta olmak üzere ilimizde devam eden/planlanan bakanlık yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum”.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol