Çakıllı Karma Sanayi Bölgesi geri sayımda

Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akkaya ve İkitelli İş İnsanları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Duman, Kırklareli Valisi Osman Bilgin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Çakıllı Karma Sanayi Bölgesi ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Bilgin Karma Sanayi Bölgesinin İlimize ve Çakıllıya hayırlı olmasını diledi.
Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram’ın girişimleri ile 2021 yılında 181 milyon bedelle İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İOSİD) tarafından satın alınan 550 bin metrekare arazi üzerine kurulacak Çakıllı Karma Sanayi Bölgesi’nde dumanı ve kimyasal atığı olmayan işletmeler yer alacak. 550 bin metrekarelik arazinin 330 bin metrekaresi sanayi alanı, 100 bin metrekaresi yol, 82 bin metrekaresi park, 10 bin metrekaresi teknik ve meslek lisesi olacak. Arazide 5 bin metrekarede ticaret alanı, 3 bin 500 metrekarede Belediye hizmet alanı, 5 bin metrekarede idari hizmet alanı olacak. Ayrıca sağlık tesisi, akaryakıt ve servis istasyonu, TIR ve makine parkı, ibadet alanı sanayi bölgesinin içerisinde yapılması planlanan yatırımlar arasında yer alıyor.

Önceki gün Kırklareli Valisi Osman Bilgin’i Çakıllı Belde Belediye Başkanı Mehmet Bayram, İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İOSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akkaya ile İkitelli İş İnsanları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Duman ziyaret etti.
Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Bilgin, Belediye Başkanı Bayram, İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İOSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Akkaya ve İkitelli İş İnsanları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Duman ile bir süre sohbet etti. Ziyarette Çakıllı Karma Sanayi Bölgesi ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alarak, Karma Sanayi Bölgesinin Kırklareli’ne ve Çakıllıya hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Takdire şayan bir planlama ortaya çıktı
Çakıllı Beldesi’nde uzun bir süredir nasıl değerlendirileceği noktasında bazı girişimlerde bulunan söz konusu arazinin bilinen bir geçmişi var. İlk önce çimento fabrikası yapılması planlanan ancak Çevresel Etki Değerlendirme Raporu (ÇED) alınamadığı için satışı iptal edilen arazi son olarak Adalet Bakanlığı tarafından cezaevi yapılması amacıyla hazineden tahsisi yapılmıştı. Bu süreçte Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram arazinin sanayi bölgesi yapılması için bazı girişimlerde bulunmuş bunun sonucu Adalet Bakanlığına yapılan tahsis kaldırılmıştı.
“Örneği olmayan muhteşem
bir planlama”
Sona gelindiğinde İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İOSİD) tarafından 181 milyon lira bedelle satın alınan arazi, duman ve kimyasal atığın olmadığı bir sanayi bölgesine dönüştürülüyor. Bu kapsamda hazırlanan projeyi “Etrafımızda örneğinin olmadığı muhteşem bir planlama yapıldı. İçerisinde TIR Parkı, akaryakıt istasyonu, belediye hizmet alanı, idari hizmet alanı, ticaret alanı, sağlık alanı ve ibadet alanı olan kompleks bir tesis kurulacak” şeklinde nitelendiren Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram da projenin Çakıllı ve Kırklareli’ne hayırlı olmasını diledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca planları onaylanan Çakıllı Karma Sanayi Bölgesi, 550 bin metrekare arazi üzerine kurulacak Çakıllı Karma Sanayi Bölgesi’nde dumanı ve kimyasal atığı olmayan işletmeler yer alacak. 550 bin metrekarelik arazinin 330 bin metrekaresi sanayi alanı, 100 bin metrekaresi yol, 82 bin metrekaresi park, 10 bin metrekaresi teknik ve meslek lisesi olacak. Arazide 5 bin metrekarede ticaret alanı, 3 bin 500 metrekarede Belediye hizmet alanı, 5 bin metrekarede idari hizmet alanı olacak. Ayrıca sağlık tesisi, akaryakıt ve servis istasyonu, TIR ve makine parkı, ibadet alanı yapılacak. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol