Çağlayık’ta insan kaçakçılığı operasyonu

Sınır köylerimizden olan ilimiz merkez ilçeye bağlı Çağlayık köyünde il jandarma alay komutanlığına bağlı ekiplerce kurban bayramının ikinci günü insan kaçakçılarına yönelik operasyon düzenlendi.
Sabah erken saatlerde il dışından gelen dört adet (minibüs) araçla köyden geçip sınır istikametine doğru yabancı uyruklu kaçak insan götürüldüğü ihbarını alan jandarma ekipleri sınırdan yasa dışı kaçak insan geçişlerinin sıkça yaşandığı yerlerden olan köye operasyon yapmak üzere gittiğinde yolcularını indirip geri dönüş yapmış olan araçlardan birinin sürücüsü köy merkezinde jandarma ekiplerini görünce panik halinde köy içi ara yollardan birine dalarak ormanlık alana doğru kaçmaya başlayınca kovalamaca başladı.
Yaklaşık bir kilometre kaçan aracın sürücüsü yolun bitmesi üzerine aracı terk edip ormana kaçarak izini kaybettirdi. Gerekli işlemleri yapan jandarma ekipleri yeniden köye döndüğünde sürekli telefonla konuşarak köy içinde şüpheli bir şekilde dolaşan, olayla ilgili bir şahsı gözaltına aldı.
Bu sırada saklandığı yerden çıkıp yeniden aracına binerek geldiği yoldan geri dönüp kaçmaya çalışan kimliği belirsiz şahıs köy içinde yeniden jandarma ekipleri tarafından durdurulmak istenince havaya uyarı ateşi açılmasına rağmen kullandığı aracı gerek jandarma ekibinin üzerine doğru gerekse bayram nedeniyle çok kalabalık olan köy içindeki insanların arasından büyük bir faciaya sebep olabilecek şekilde sürerek başka bir yöne doğru kaçmaya başlayınca kovalamaca yeniden başladı.
Bir müddet sonra bilmeden aracını orman içi geçit vermeyen bir yola süren şahıs hem lâstiğinin patlaması hem de aracın tehlikeli bir yar kenarında aşağı düşme tehlikesi üzerine yeniden aracı terk ederek orman içinde kayıplara karıştı.
Jandarma olay yeri inceleme ekibinin bölgeye intikal edip gerekli işlemleri yaptığı sırada olayla ilgili bir başka şüpheli araç Çağlayık-Kırklareli yolu Köprü dere mevkiinde sürücüsü ile birlikte ele geçirildi. Plakası belirlenen şüpheli bir başka araç bölgede aranırken olayla ilgili tüm emniyet birimlerine bilgi verildi.
Gecenin ilerleyen saatlerinde muhtemelen ormanda saklanan şahsın telefonla yardım istemesi üzerine onu almak üzere binek aracıyla olay yerine gelen başka bir şüpheli şahıs geri dönerken köylü vatandaşlar tarafından yolları kesilmek suretiyle jandarma ekipleri gelene kadar bekletildiler. İlk ifadeleri alınan ve kayboldukları şeklinde yalan beyanda bulunan şüpheliler haklarında adli işlem yapılmak üzere sabahın ilk saatlerinde şehir merkezine nakledildiler.
Yasa dışı kaçak insan geçişleri nedeniyle son derece rahatsız olan köy halkı tehlikeli bir olayın kimseye bir zarar gelmeden sonuçlanması üzerine rahat bir nefes alıp memnun olurken, caydırıcı olması açısından önemli olan operasyon nedeniyle jandarma yetkililerine teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Suriyelilerden bu bahsettiğiniz köy çok memnun ki avrupaya gitmek isteyen göçmenleri engellemeye çalışıyor. Biz istemiyoruz avrupanın göbeğine kadar gitsinler.kaçak sorunu avrupanın sorunu olması gerekirken köylülerin sorunu olmuş.avrupanın bekçiliğini yapmak bize mi düştü. Bırakın gitsinler size ne?