Çağla Nur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Yaşlı Kabulüne Başladı

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, resmi açılışı Ağustos ayında yapılan ancak personel eksikliğinden dolayı yaşlı kabul etmekte zorlanan ’Çağla Nur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin ilk yaşlı sakinlerini geçtiğimiz gün itibariyle kabul etmeye başladığını açıkladı. Aksal açıklamasında, “Sosyal sorumluluk bilinci ile desteklerini esirgemeyen başta Uçar ailesi olmak üzere tüm hayırseverlerimize hemşerilerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

Merkezin yaşlı kabulüne başlaması ve ülke genelindeki sosyal hizmet projeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Aksal şunları kaydetti, “Uzunköprü ilçemizde Çağla Nur kızımızın adını yaşatacak olan, açılışını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık’ın teşrifleriyle gerçekleştirdiğimiz ‘’Çağla Nur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’’ hizmet vermeye, hasta kabulüne başladı. Sosyal sorumluluk bilinci ile desteklerini esirgemeyen başta Uçar ailesi olmak üzere tüm hayırseverlerimize hemşehrilerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Büyüklerimiz geleneğimizde ve toplumumuzda bizler için çok kıymetli ve değerli bir yere sahiptir. Tecrübeleri ile toplumumuza ışık tutan yaşlılarımız, bizlere duaları ile en büyük desteği veriyorlar. Öncelikli hedefimiz tüm yaşlılarımızın ailelerinin yanında onlarla birlikte vakit geçirmeleri. Bu kapsamda 2016 yılında uygulamaya başladığımız ve halen devam eden Yaşlı Destek Programımız (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılarımıza yaşadıkları mekânlarda ihtiyaç duydukları konularda destek veriyoruz. YADES Projesi için 36 milyon liranın üzerinde finansman sağladık, 31 ilimizde 55 farklı proje ile 53 bin hanede toplamda 104 bin yaşlımıza ulaştık. Ama birçok sebepten dolayı her yaşlımızın ailesinin yanında kalmasının mümkün olmadığı durumlar söz konusu olabiliyor. Böyle durumlar için de büyüklerimize kurumsal yatılı yaşlı bakım hizmetlerimizle destek oluyoruz. 2002 yılında bakanlığa bağlı huzurevi sayısı 63 iken 2022'de bu sayıyı 166 ya yükselttik. 2002 yılında bakanlığa bağlı huzurevlerinin kapasitesi 6 bin 477 iken, 2022’de 17 bin 349'a çıkardık. Kamu ve özel olmak üzere toplamda 27 bin 174 yaşlımıza bakım hizmeti sunuyoruz. Sosyal Devlet Güçlü Millet anlayışımız ile kadın, çocuk, genç, yaşlı engelli ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz”.

ÖZBAŞ VE İBA MERKEZİ ZİYARET ETTİ

Diğer yandan bir dizi temas için ilçemizde bulunan AK Parti il başkanı Belgin İba beraberinde Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ile merkezi ziyaret etti. Başkan İba sosyla medya hesabından merkeze gerçekleştirdiği ziyaret ile ilgili, “Uzunköprü Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizi ziyaret ettik. Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz bugün ilk büyüklerimizi kabul etmeye başladı. Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz bugün ilk büyüklerimizi kabul etmeye başladı. Bazı alanlar sadece devletin değil, aynı zamanda toplumun da müdahil olması gereken görev ve sorumlulukları içeriyor. Bu noktada milletimizin gönüllü faaliyetlere katılması, enerjisini ve potansiyelini karşılığını beklemeden başka insanlar için sarf etmesi çok önem taşıyor. Çok şükür toplum olarak gönüllülük ve hayırseverlik bize uzak kavramlar değil” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol