ÇYDD Huzurevi’ndeki büyükleri unutmadı

Kırklareli Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD), 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla, Kırklareli Huzurevi’nde bir etkinlik gerçekleştirdi. 24 Mart Cumartesi günü gerçekleşen etkinlik ile hem huzurevi sakinleriyle sohbet ettiler ve aldıkları çiçek ve hediyeleri büyüklerimize armağan ettiler. Ziyarette ayrıca ÇYDD gönüllerinden oluşan müzik grubu huzurevinde ki sakinlere müzik dinletisi sundu. Dinletide büyüklerimiz müzik eşliğinde keyifli bir gün geçirdi.

24 Mart Cumartesi günü saat 11.00’da gerçekleşen ziyarette huzurevi sakinleri keyifli dakikalar yaşadı. Huzurevinin yemekhanesinde düzenlenen etkinlikte, ÇYDD gönüllüsü büyük küçük birçok kişi katıldı. Gönüllüler büyükler ile sohbet etti.
“Azız ama birlikte çoğalıyoruz”
Günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Kırklareli Huzurevi Müdürü Erdoğan Çanakçı; “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bugün aramızda kendileri. Yaşlılar Haftası dolayısıyla aramızdalar ve sizlere bir müzik dinletisi sunacaklar. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, bizim ülkemizin yegane değeri Atatürk’ümüzün derneği ile beraber de hareket ediyorlar. Bu da bizim için çok anlamlı ve önemli. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum. Azız ama birlikte çoğalıyoruz. Daha da çoğalacağız inşallah” şeklinde konuştu.
Çanakçı’nın ardından konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç; “Çok Değerli Huzurevi sakinleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırklareli Şubesi olarak hepinizi saygı, sevgi ve minnetle kucaklıyoruz. Haftanız kutlu olsun. Bizim sizleri ziyaret talebimize olumlu yanıt veren Huzurevi Müdürüne çok teşekkür ediyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan basın mensubu dostlarımıza da sonsuz teşekkürler” dedi.
“Sizleri el üstünde tutmanın gerekliliğini önemseyenlerdeniz”
Gençleri vicdanlı bireyler olmaları için yetiştirmeye çalıştıklarını söyleyen Meriç; “Geleceğimizin teminatı gençlerimize verdiğimiz önemi, geçmişimizin sigortası, bilgi ve tecrübeleriyle bizlere rehber olan yaşlılarımıza da göstermenin, sizleri el üstünde tutmanın gerekliliğini önemseyenlerdeniz... Yaşlılarımızın ne kadar değerli olduğunu sadece özel günlerde değil her zaman hatırlamanın ve yaşama sevinçlerine ortak olmalının tarafındayız. Bu yüzden çocuklarımızın, gençlerimizin vicdanlı birer birey olarak yetişmeleri için mücadele ediyoruz. Biz büyüklere ve ailelere çok iş düşüyor bu konuda. Çünkü çocuklar yetişirken sözden çok davranışları kendilerine örnek alıyorlar..onların rol modeli ebeveynleri oluyor.. Daha ilkokula giderken, hatırımdan hala çıkmayan "Tahta Çanaklar" hikayesini hepimiz biliriz. Bunun içindir ki çocuklarımıza iyi birer rol model olmalıyız. Hem geleceğimizi, hem yarınlarımızı hem de değerlerimizi yitirmeyiz o zaman. Bu duygu ve düşüncelerle 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftası'nda yaşlarının en olgun çağında hisseden bütün Huzurevi sakinlerinin haftasını kutluyor, onlara saygılarımı sunuyor, ellerinden öpüyorum” diye konuştu.
“Mutlaka bizlerde bu çınarlılığı tadacağız”
Yaşlılığın biyolojik bir olgu olduğunun altını çizen Meriç; “Yaşlılık, biyolojik bir olgudur..Bu kaçınılmaz bir döngüdür..Eğer sürecimizi normal yollarla tamamlayabilirsek mutlaka bizlerde bu çınarlılığı tadacağız..Rahmetli kayınpederim,oğlumu severken aksakallı dede olduğunu göreyim derdi..Anlamamıştım ilk söylediğinde demek istediğini..Bu arada bir parantez açıp 7.5 yıl kayınpederimle oturduğumu,on yıl birlikte yaşam sürdüğümü ve bunun 2.5 yılının felçli geçtiğini sizlerle paylaşmak istiyorum..Şuna samimiyetle inanıyorum ki,büyükler evin bereketi,tarihi ,kültürü her şeyi.Sizler, dünle bugün arasındaki köprülersiniz, Kültür yaşamımızı yarınlara taşımayı sağlayan en önemli varlıklarımızsınız, saygı sevgiyi en çok hak edenlersiniz..Sizleri seviyoruz ve önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Huzur evleri, devletin güvencesinde, kendi yaş guruplarımızla yaşamımızı en huzurlu geçireceğimiz evler”
Toplumun yaşlıların ikinci baharına bakmasını temenni ettiğini söyleyen Meriç; “Büyük Atatürk, Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emekliliklerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur!" diyerek yaşlılara karşı sosyal güvencenin sağlanması gerektiğini vurgulamıştır. Şunu hiç aklımızdan çıkarmayalım: Bir gün biz de yaşlanıp onların karşılaştıkları güçlüklerle karşılaşacağız. Tüm toplumun empati kurarak ikinci baharlarımıza bakmasını temenni ediyorum. Tekrar hepinizin saygı ve minnetle ellerinizden öpüyor, sağlıklı huzur içinde, dostlukla muhabbetle geçecek nice yıllar diliyorum. İyi ki varsınız. Minicik bir şey daha ekleyip hemen bitirip konserimize geçeceğiz. Huzurevleri, devletin güvencesinde, kendi yaş guruplarımızla yaşamımızı en huzurlu geçireceğimiz evler. Hem de kimseye yük olmadan. Artık yaşamlar hep dikey sürüyor, gençlerin işleri çok koşturmacalı ve yoğun. Sorunları çok fazla... Dilerim ben de ileride eşimle birlikte yaşamımın Son/baharını böyle bir yerde geçirebilirim .ÇYDD Yönetim Kurulum adına hepinize sonsuz mutluluklar, saygılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol