ÇORLU TRAKYA'NIN KALBIDIR

02 Temmuz günü Çorlu'da ki arkadaslarima, dostlarima ugradim. Çorlu Emlak Konut Akbank Åzube Müdürü Adnan Yolcuyla Uzunköprü Akbank Åzubesi'nde tanismistik. ADNAN YOLCU: "Annem Kesanli'dir. Babam Edirneli'dir. Uzunköprü'yü, Kesan'i, Edirne'yi çok severim" demisti. Benim rahmetli annemde Uzunköprü Büyük Åzehsuvar Bey Mahallesindendir. Her yaz Uzunköprü'ye Alpullu üzerinden kara trenle giderken pencereden agaçlarin yapraklarina dokunurdum." Uzunköprü Ergene Nehri'nde Köylü Kadinlar Çamasir Yikardi" köse yazim: "Trakya'da Balkan Kültürü Yasiyor" kitabimin 182-183. sayfasindadir. Akbank Müdürü Adnan Yolcu ayni güleryüzüyle, ayni heyecanla beni karsiladi. Kisa sürede Çorlu'ya alistigi ve Çorlu'yu çok begendigini söyledi. Banka denetçisi efendi bir insan. Ahmet Ugurlu'yla, Adnan Yolcu'nun yaninda dost olduk. Iyi insanlarin gülümsemesi bile bir baskadir. AHMET UÄzURLU: "Edirne Trakya Üniversitesi Ögretim Görevlisi Salih Koralp Güresçi çocukluk arkadasimdir. Çok kitap okur. Osmanli Tarihi ve Trakya Tarihi üzerine çalismalari var. Osmanli Edebiyati'ni da arastirip seviyor. TOKI'de oturuyor. Edirne'de görüsebilirsiniz" dedi. ADNAN YOLCU: "Kirklareli Akbank Müdürü Özgür Özcan'a çok selam söyle. Yanina gidince bana telefon etsin, iyi çocuktur" dedi. Kirklareli Atatürk Lisesi'nden Hülya Kocayigit'in Çorlu Orion Alisveris Merkezi'nde Giovane Gentile magazasina ugradim. Hülya Hanim bizim ögrencimizdir. Kirklareli Atatürk Lisesi Pilav Gününe gelmisti. Esi de ögretmen, çok saygili bir kardesimizdir. Çorlu Çerkezköy Yolu Üzerinde Hülya Hanimin Avantaj Outlet Alisveris Merkezi'nde bir konfeksiyon magazasi daha var. Basarilar dilerim. Çorlu Halkbank Trakya Bölge Koordinatörlügünde Kirklareli'den Nurcan Saitoglu bu göreve Babaeski Halkbank Åzubesi'nden atandi. NURCAN SAITOÄzLU: "Kirklareli'nin Karahidir Mahallesi'ndenim. Kirklareli Ticaret Lisesi 1989 mezunuyum. Geçenlerde Kirklareli Valisi Mustafa Yaman'a randevu alarak ugradik. Bizi güzel karsiladi. Çok güzel bir dergi çikariyorlar. Ticaret Lisesinde Halk Oyunlari ekibinde oynamistik. Yillar geçti. Hatirladigim kadar: Birol Åzahiner, Göksel Åzahinbas, Perihan, Günseli gibi arkadaslarim vardi. Kirklareli Belediyesi 1989 Yilinda Halk Oyunlari Yarismasinda Türkiye Ikincisi Olmustu. Bizi halk oyunlarina hazirlayan Bülent Kurtisoglu'ydu. Yardimcisi olarak Isik Hoca'da vardi. Istanbul Halk Bankasi'nda da çalistigim yillar olmustur. Trakya'da 24 subemiz var" dedi.
Hemserilik duygusu önemlidir. Dostluk ve arkadasliklar, topluma pozitif katki yapabilir. Trakya insani muhabbetlidir. Balkan halki muhabbetsiz yasayamaz. Her aksamüstü parklardayiz. Iyilik, güzellik, muhabbet… Çorlu Eylül Eczanesi Sahibi arkadasim NURKAN MALKOÇ'a "Sizin Beyazköy Beldesi'nde trafik kazalari köprüde çok oluyormus. Ölenler varmis" dedim. NURKAN MALKOÇ: "AHI Mehmet Köyü ile Beyazköy Beldesi arasindaki virajda yolu bilmeyenler kaza yapiyorlar. Dayimla, halami böyle bir kazada kaybettim. Trafik levhalarina dikkat edilmiyor" dedi. Insanin degeri olmalidir. 
Çorlu Önerler Köyü'nden SUAT AKAN'la Orion Is Merkezi'nde kahve dünyasinda tanistik. SUAT AKAN: "Sekiz yüz hanelik köyümüze dedem Bulgaristan Varna Kokarca Köyü'nden 1933 yilinda gelmis. Köyümüz Çorlu'ya 1,5 km. AKAN Marketimiz var. Agbim Mehmet Akan Türk Dili Edebiyati ve Hukuku bitirdi. Iki fakülte mezunudur. AKAN Gayrimenkul'un sahibidir. Tek Rumeli TV'nin danismanligini yapiyor" dedi. Mehmet Akan'la telefonda tanistik. Tek Rumeli'yi, Rumeli TV'yi izliyoruz. Önadim Gazetesi'nin Kirklar TV'de internetten çok izleniyor. Trakyam senin güzel insanlarina kocaman bir merhaba… Çorlu'da konfeksiyon magazalari, is merkezleri çoktur. Çorlu Trakya'nin Kalbidir. Fabrikalari Çoktur.. Is Hayati Canlidir. 250 bin resmi nüfusu var…

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Özgür Özcan bana ulaşsın. Ben onunla birlikte çok güzel bankacılık yaptım.. ikimizde seftik.