ÇORLU-ERGENE- BÜYÜKKARIŞTIRAN GEZİ NOTLARI

7 Mart 2016 günü Çorlu'ya uğradım. Bir iki saat sonra da Babaeski'ye geldim. Çorlu'ya gelirken yemyeşil buğday tarlaları deniz gibiydi. Badem, erik ağaçları bahar dallarıyla zalim dünyaya, savaşlara karşı kafa tutar gibiydi. Trakya'ma bahar gelmiş…
Özlemişim baharın eşsiz güzelliğini…
Çorlu SANTES'te çalışan İneceli arkadaşım HAKAN SAVCI'ya " İnsanlık geleneksel saygı, sevgi ve arkadaşlık felsefesi yok olurken kederdeyiz.
SANTES'i kuran Ahmet Küçükmotor benim çalışkan bir öğrencimdir. Efendi çocuktur" dedim.
HAKAN SAVCI: " İnsanlığımızı her şeye rağmen korumalıyız. Kırklareli'nin İnece beldesindenim. Kırklareli'de okurken felsefe dersimize Leman Demiraco geliyordu. Çok iyi bir insandı. Bizi seven öğretmenlerimizi unutmuyoruz. İnece'de okulda okurken bir bayan öğretmenimiz de bizlere çok yardımcı olmuştu" dedi.
Çorlu'da Mali Müşavir Özgün Çakır'a "Trakya'yı, Karaman'ı, Konya'yı, Çanakkale'yi, Sarıkamış'ı, Antalya'yı, İzmir'i, Bursa'yı gezip gördüm. Yurdumuzu iyi kalpli insanlarımızı seviyoruz" dedim.
ÖZGÜN ÇAKIR: "Çorlu'yu seviyoruz. 8 Mart Kadınlar Günü kutlanıyor. Kadınsız hayat susuz hayattır. 93 Harbinde Bulgaristan'ın Deliorman Bölgesinden Çorlu'nun Yulaflı köyüne gelmişiz. Her zaman buyur gel" dedi. Avukat Hasan Orta ve Avukat Tuncay Yavuz'a uğradım. Tuncay Yavuz'un görüşmesi vardı. Dostlarla muhabbet güzel oluyor. Mehmet Diktaş arkadaşım Trakya Tarihi Araştırmaları Kültür Merkezi'ni kurmuştu. Kendisine başarılar dilerim. Soğuk havalar insanları hasta ediyor. Sigara dumanı, kirli hava alerjik öksürüğe neden oluyor. Dün Kırklareli Aile Hekimime uğradım. İlaçsız hastalık geçmiyor. Herkesin elinde sigara. Sigara dumanı insanı perişan ediyor. Sigaranın ulaşım araçlarında ve kahvelerde yasaklanması sağlığımız için doğru bir karardır.
Çorlu'da LAZER OPTİK'in sahibi HALUK YANIK benim eski bir öğrencimdir. Kral çocuktur. İnsanlığın kalmadığı, yozlaştığı bir dünyada yaşamak zor be kardeşim.
HALUK YANIK: "İnsanlık değerlerimizi korumalıyız. Kemal Gürsoy'un yeğeniyim. Siz bizim tarih öğretmenimizdiniz. Kibirli insanları sevmiyorum. İnsanlar birbirine saygı duymalıdırlar" dedi. Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Lüleburgaz, Muratlı, çevresindeki fabrikalar Türk sanayine ticari ve ekonomik olarak katkı yapıyor. Çorlu'ya sanayi gelmesiyle Çorlu küçük İstanbul oldu.
Tekirdağ'ın yeni ilçesi Ergene nüfus: 56790. Belediye Başkanı RASİM YÜKSEL'dir. Daha önce Velimeşe Beldesi'nin belediye başkanıydı. Velimeşe Yağlı Güreşleri gelenekseldir.
Lüleburgaz Büyük Karıştıran Belde Belediye Başkanı LÜTFÜ KARAMAN Beldeyi İlçe yapmak için büyük gayret içindedir. Kendisine başarılar dilerim. Trakya kabuğunu kırdı. Avrupa'ya açılan tarihi bir kapıyız. Adım adım trakya yollarını gezip yazdım. Trakya'yı sevmek Balkan Türk Kültürüne sahip çıkmak demektir. İyi insanların olduğu toplumda hayat vardır. İyilik dünyayı yönetmelidir sözü güzel bir umuttur.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol