CHP’nin küskünleri Yönetimi istifaya çağırdı

Kırklareli İl Genel Meclisi’nde
1 Nisan 2016 tarihinde yapılan başkanlık seçimlerinde grup
kararına uymadıkları gerekçesi ile önce partiden ihraç edilen ardından mahkeme kararı ile partilerine geri dönen isimler düzenledikleri basın toplantısı ile CHP Kırklareli
İl Başkanlığını istifaya çağırdılar. CHP’li 7 üye adına açıklamayı
okuyan Meclis Üyesi Yeşim Girgin, alınan bu ihraç kararı ile partinin zarar gördüğünü bu nedenle bu kararın sorumlularının istifa etmesi gerektiğini söyledi. Açıklamasında oylamanın gizli yapılmış olmasına rağmen bu 7 ismin nasıl tespit edildiğini de anlayamadıklarını belirten Girgin, alınan ihraç karırında “siyasi hesapların” ön plana çıkıp çıkmadığını sordu. Girgin, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi
Safet Üresin’in 1 Nisan 2016 tarihinde Başkan seçilmesi ile sonuçlanan Kırklareli İl Genel Meclisi başkanlık seçimleri CHP’li Meclis üyelerinden Yeşim Girgin, Safet Üresin, Gürcan Kırım, Çetin Şinikoğlu, Şahin Aslan, Gürkan Umut ve Mehmet Gülay Erkol’un grup kararına uymadıkları gerekçesi ile partiden ihraç edilmeleri ile sonuçlanmıştı.

CHP’li üyelerin Meclis’teki çoğunluğu kaybetmesine neden olan ve 7 Meclis üyesini bağımsız hale getiren partiden ihraç kararı, mahkemeden geri döndü.
Kırklareli İl Genel Meclis üyeleri Yeşim Girgin, Safet Üresin, Gürcan Kırım, Çetin Şinikoğlu, Şahin Aslan ve Gürkan Umut dün yaptıkları basın açıklaması ile Parti İl Yönetimini istifaya çağırdılar.
Grup adına açıklamayı okuyan Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin, yaşanan süreci özetleyerek aldıkları kararla partiye zarar verdiklerini savunduğu Kırklareli İl Yönetimini istifa etmeye çağırdı. Girgin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“1 Nisan 2016 tarihinde İl Genel Meclisi Başkanlık seçiminde gizli oylama ile yapılan seçim sonrasında CHP’li Safet Üresin İl Genel Meclisi başkanı seçilmiştir. Fakat bazı kimselerce bu oylamada belirlenen başkanın CHP'nin almış olduğu grup kararı gereği başka bir İl Genel Meclis üyesi olması gerektiği iddia edilmiştir.
Daha sonra ise gizli oylama olmasına rağmen Safet Üresin'e oy verdiği iddia edilen 7 kişinin isimleri belirlenmiş ve bu kişiler 29 Mart'ta CHP İl Başkanlığı'nda alınan grup kararına uymadıkları tespit edilip disiplin kuruluna sevk edilmişlerdir ve Disiplin kurulundan çıkan karar 7 kişinin kesin ihracı yönünde olmuştur.
Gizli oylamaya
rağmen 7 kişiyi nasıl tespit ettiniz?
Gerek parti binasında yapılan gizli oylamada, gerek Mecliste yapılan gizli oylamada başkan seçilen Safet Üresin'e oy veren 7 kişinin il yönetimi tarafından nasıl belirlendiğinin anlamış değiliz, gizli yapılan oylamada hangi üyenin kime oy verdiği nasıl tespit edilmiştir? yoksa alınan ihraç kararında siyasi çıkarlar mı ön plandadır?
Hukuksuzluk verilen bu kararla da sona ermemiş daha da artmak sureti ile devam etmiştir. Verilen ihraç kararına itiraz süresi 10 gün olup bu süre içerisinde ihraç kararına itiraz il başkanlığına tebliğ edilmiş, CHP Genel Merkeze gerek posta yolu gerek belgeler yoluyla gününde ulaşmıştır.
İtiraz evrakları
sümen altı edildi
Bir kısmımız için Parti tüzüğü gereği gizli oylamalarda grup kararını alınamayacağına ve kimin kime oy verdiğinin belirlenemeyeceği için disiplin kurulunun iptali yönünde karar çıktı. Ancak diğer İl Genel Meclisi üyelerimiz süresinde itiraz etmediklerinden dolayı YDK kesin ihraç kararı verdi. Fakat bizler itirazlarımızı yukarıda da bahsettiğimiz gibi il başkanlığına süresinde teslim etmiştik. Ardından yapılan bu hukuksuzluktan dolayı yargıya başvurduk.
Posta barkotları, belgeler, fax çıktıları, itirazın il başkanlığına ulaşmış olduğunu kanıtladığından itirazımızın süresinde olduğu anlaşıldı ve Ankara Mahkemeleri kesin ihraç kararını iptal ederek partimize geri dönmemizi sağladı.
O halde buradan soruyoruz;
İtiraz evrakları süresi içerisinde Kırklareli İl Başkanlığı'na ulaşmış olmasına rağmen niçin sümen altı edilmiştir, evraklar kim tarafından işleme konulmamıştır?
Aylarca partimizden uzak kalmamızı sağlayan bu davranış Cumhuriyet Halk Partisine zarar vermemiş midir?
Bizler vatandaşlarımız için yararlı olmaya çalışırken Cumhuriyet Halk Partisi'nin İl Genel Meclisi’ndeki gücünü kim niçin ve ne amaçla elinden almaya çalışmıştır?
Hiçbir kanıt ve belge olmadan alınan ihraç kararına ilişkin arkamızdan yapılan çirkin saldırılar konuşmalar olmuştur.
Alınan bu yanlış karar bizlerin partimize bağlılığının seçmenimize olan sorumluluğumuzun gerek il başkanının yaptığı bizzat açıklamalarla, ilçe örgütlerindeki konuşmalarıyla sorgulanmasına sebebiyet vermiştir.
Seçildiğimiz ilk günden beri partimizin ilçelerine ve başarısı için yaptığımız çalışmalar bağlılığımız, meclisteki komisyon çalışmalarımız meclis tutanaklarında sorgulanmayı mahal vermeyecek bir şekilde kayıt altındadır.
Kırklareli, CHP seçmenin iradesini ortaya koyduğu Meclisteki iktidar gücü 7 kişinin ihracı ile birlikte çoğunluğunu kaybetmiş oldu. Buna rağmen biz bağımsız olsak da o süreçte de vicdanımız ve halkımızın iradesini savunmaya devam ettik.
İçinden geçtiğimiz kötü günlerde bu açıklamayı yapıyor olmaktan utanç duyuyoruz. Fakat bir şekilde bu çirkin davranışın kamuoyuna duyurulması gerekiyordu. Bu açıklamayı aynı zamanda suçsuzluğumuzu ortaya koymak için de yapıyoruz ve yapmak zorundayız, çünkü bizim halkımıza verilecek bir hesabımız var.
Savcılığa
suç duyurusu
İşte yukarıda bahsettiğimiz sebeplerle, bizlere, bize güvenip oy veren halkımıza ve partimize verdikleri zarardan dolayı CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur başta olmak üzere tüm ilgililerin derhal istifa etmesi gerekmektedir.
Kendilerine ulaşan resmi itiraz evrakını işleme sokmayan tüm ilgilileri de başta Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığına ardından da Cumhuriyet Halk Partisi Disiplin kurulu'na şikayet edeceğimizi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin herhangi bir iradenin yahut grubun egemenliğinde olmasına asla izin vermeyeceğimizi kamuoyuna ilanen duyururuz.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ünal baskur istifa etmelidir yapamadı bu işi partiyi büyütecegine küçültüyor

  2. malesef geçen il meclisinde de partililer birbiriyle kavga etmiş sayın inikoğlu yine chp.li bir isimce tartaklanmış. bu tablolar çok kötü malesef. ünal başkanın etrafında bir şakşakçı hiç eksilmezken başkan muhalif sesleri dinlemeyi ve arayı bulmayı bilemedi. istifa istiyorlarsa bir dertleri bildikleri vardır bu insanların.

  3. Chp yöneticileri sadece kendi etraflarında onları "yürü be başkan" diyenleri dinledikleri için kendi muhalif seslerine aldırmazlar. O yüzden sizler bir dönem vitrindiniz gerçeğe bugün aydınız. Geçmiş ola.

  4. ATATÜRK İnönüyü Başbakanlık görevinden almıştı başarısızdı çünkü bence Ünal BAŞKUR'u da görevden almalılar yerine herkesi kucaklayan biri gelmeli partinin kapıları herkese açılmalı kimse ötekileştirilmemeli belediyenin yaptığı işler sorgulanmalı belediye başkanı her çarşamba toplantısına gelip hesap vermeli halkın gerçek sorunu hizmet alamamak kırklareli belediyesi hizmet etmiyor atıl kapasite var çalışanlara sözüm yok ama yatan bir sürü adam var