CHP’nin kalesi nasıl toparlanacak ?

CHP Kırklareli teşkilatı geçtiğimiz haftalarda istifa dalgası ile çalkalanmış, Pehlivanköy, Lüleburgaz ve son olarak İl yönetiminde yaşanan istifalar “Partide neler oluyor?”sorusunu gündeme getirmişti. Parti yönetiminden 10 kişinin istifa etmesi ile mevcut yönetimin düştüğü sonucuna varılmıştı. “Gereken açıklama daha sonra kamuoyuna yapılacak” denmesine
rağmen, o günden bu yana hala bir bilgilendirilme yapılmaması kafalarda soru işareti bıraktı. Şimdi gözler; 19 Ağustos tarihinde yapılacağı duyurulan MYK toplantısına çevrildi. Oradan çıkacak karar, CHP’nin Kırklareli’ndeki yeni yönetimini de şekillendirecek…

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli teşkilatında geçtiğimiz haftalarda üst üste yaşanan istifalar, ilimizin siyasi gündemine bomba gibi düşmüştü. İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık ilk olarak 25 Temmuz Perşembe günü sosyal medya üzerinden basına bilgilendirmede bulunarak; “CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulunun sekiz üyesi 25.07.2019 tarihi İtibari ile görevlerinden istifa etmiştir. Lüleburgaz ilçe Başkanımız Sayın Bülent Metin'e ve Yönetim Kurulu üyelerimize, bugüne kadar gösterdikleri emek ve özverileri için teşekkür ediyorum. Lüleburgaz İlçe Başkanlığı ve yeni İlçe Yönetim Kurulu için bir an evvel gerekli çalışmalar tamamlanacaktır” demişti.
Bu açıklamanın hemen ardından, Başkan Çobancık’tan 26 Temmuz Cuma günü bir başka bilgilendirme gelmiş; “CHP Pehlivanköy İlçe Yönetim Kurulunun yedi üyesi 26.07.2019 tarihi itibari ile görevlerinden istifa etmiştir. Pehlivanköy ilçe Başkanımız Sayın Hicran Pektaş ve Yönetim Kurulu üyelerimize, bu güne kadar gösterdikleri emek ve özverileri için teşekkür ediyorum. Pehlivanköy İlçe Başkanlığı ve yeni İlçe Yönetim Kurulu için bir an evvel gerekli çalışmalar tamamlanacaktır” şeklinde bilgilendirme mesajında bulunulmuştu.
Kısa bir süre sonra ise yapılan açıklamada Kırklareli CHP İl Yönetiminden de 10 üyenin istifa ettiği belirtildi.
Açıklamada; “CHP Kırklareli İl Yönetim Kurulunun on üyesi 26.07.2019 tarihi itibari ile görevlerinden istifa etmiştir. İl Yönetim Kurulu üyelerimize, bu güne kadar gösterdikleri emek ve özverileri için teşekkür ediyorum. Süreç değerlendirildikten sonra basın açıklaması yapılacaktır bilgilerinize” dendi.
Pek çok kesim yaşanan bu gelişmeleri, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde, “CHP’nin kalesi” olarak simgeleşen Kırklareli’nde partinin aldığı büyük yenilgiye bağlıyor. Bilindiği gibi seçim öncesi CHP’den aday gösterilmediği için partiden istifa eden Kırklareli Belediye Başkanı, bağımsız aday olmuş, Cumhur ittifakı ilimizde Derya Bulut’u aday göstermiş, CHP adayını Tuna Soykan olarak belirlemişti.
Seçim sonucunda mevcut Belediye Başkanı, Bağımsız aday tekrar seçilirken, Cumhur ittifakı adayı çok az bir farkla yarışı ikinci tamamlamıştı. Millet ittifakı adayı ise yerel seçimlerde Kırklareli’nde üçüncü sıraya yerleşebilmişti.
İstifalardan bu yana yaklaşık 20 günü aşkın bir süre geçmesine rağmen, partililerden resmi bir açıklama hala yapılmadı. Kulislerden edinilen bilgilere göre 19 Ağustos Pazar günü partinin yapacağı MYK toplantısında, Kırklareli’nin yeni yönetiminin belirleneceği yönünde. Hatta söylentiler “aynı isimlerle yola devam” kararının çıkacağı şeklinde… Resmi kanallardan açıklama yapılmadığı için söylentiler ile kafaları iyice karışan hem partililer, hem de Kırklarelililer, CHP’nin kalesinin nasıl toparlanacağını merak ediyorlar…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol