CHP’nin adayı Tuna Soykan, halka ilk kez seslendi

Geçtiğimiz pazartesi sabahı 18 saat süren Parti Meclisi
Toplantısı’nın ardından CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Mehmet Tuna Soykan, dün saat 12.30’da parti binası önünde vatandaşlarla buluştu.

Uzun bir bekleyişin ardından Parti Meclisi kararı ile CHP’nin Kırklareli Belediye Başkan adayı olan Mehmet Tuna Soykan, parti binası önünde vatandaşlara ilk kez hitap etti. 

Heyecanlı olduğunu ve duygulu anlar yaşadığını ifade eden Soykan, “Atatürk’ün partisi, Kırklareli’nin abisi” sloganı ile yola çıktıklarını ifade etti. Programda ilk olarak CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan bir konuşma gerçekleştirdi. Ülke gündemini değerlendiren Kayan, konuşmasında 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlerin önemine dikkat çekti. Ardından diğer Milletvekili Vecdi Gündoğdu partililere seslendi. Gündoğdu; Adayımız Mehmet Tuna Soykan’dır. Dolayısıyla bize düşen görev adayımızın etrafında kenetlenmektir. Bu kişilerin seçimi ile ilgili değildir. Bu karanlık ile Cumhuriyet’in mücadelesidir. O yüzden bu seçimlerin önemi çok büyüktür. 31 Mart günü Kırklareli açık ara ile yine CHP bayrağını dalgalandıracaktır” şeklinde konuştu.
“CHP Kırklareli’nde
Belediye Başkan adayını belirlemiyor. Belediye
Başkanını belirliyor”
Son olarak ise Tuna Soykan kürsüye davet edildi. Toplanan kalabalığın kendisini heyecanlandırdığını ve duygulandırdığını vurgulayan Mehmet Tuna Soykan, kendisini yalnız bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti. Mehmet Tuna Soykan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “27 Ocak sabahı saat 04.55 itibari ile Parti Meclisi tarafından şahsıma CHP Kırklareli Belediye Başkan adayı görevi verilmiştir. Bu görevi şu ana kadar partime verdiğim hizmetlerin bir karşılığı olarak görüyorum. Ben bu şehrin her sokağını, her caddesini, her taşını bilen birisiyim. İnsanımızın nasıl bir kent istediğini biliyorum. O yüzden Belediye Başkanlığı yapacak kapasiteye sahip olduğumu düşünüyorum. Bana bir mesaj geldi bu sabah. ‘Atatürk’ün partisi, Kırklareli’nin abisi’ yazmışlar. Hoşuma gitti bu slogan. ‘Bu süreç neden bu kadar gecikti’ diyenlere de eski belediye Başkanımız Cavit Çağlayan’ın bir sözü ile cevap vermek istiyorum ‘CHP Kırklareli’nde Belediye Başkan adayını belirlemiyor. Belediye Başkanını belirliyor.’
Milletvekillilerimize, belediye başkanlarımıza, başkan adaylarımıza, partililerimize, yanımda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bir kişi haricinde tüm aday adaylarımız beni aradılar, tebrik ettiler. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Peki seçilirsem neler yapacağım? Belediye başkanlığı bina yapmak demek değildir. Ben başkan olarak seçildiğim takdirde ilk yapacağım şey, şehrin kanaat önderleri ile bir araya gelip bir çalıştay gerçekleştirmek olacak. Şehrin 50 yıllık vizyon planını çıkarmak önceliğimiz olacak. Referandum şeklinde halkın görüş ve önerilerini dikkate alacağız. Örneğin otogarın yeni yerinden Kırklareli halkı memnun mu? Bu konuyu referanduma götürebiliriz. Her zaman halkın arasında olup, halkı dinleyeceğiz. Refah ve huzur bizim önceliğimiz olacak. İşçimiz, esnafımız, vatandaşımızın cebine para girecek projelere imza atacağız.”
Soykan’ın konuşmasının ardından partililer, Özgürlük ve Demokrasi Meydanına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Program Atatürk Anıtı önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Tuna Soykan ın bu şehre verebileceği hiçbir şey yoktur konuşmasında da belirttiği gibi kendisine bugüne kadar kimsenin vermediği abi ünvanını yakıştır mıştır Oysa abilik kişinin kendisine yakıştırma ile alabileceği bir ünvan değildir Ne partiye ne de bu şehre abilik yapmamıştır. Hamaset dolu konuşmasında bugüne kadar sabırla beklediğini ve hep partisi için çalıştığını söylemiş ise de Bunlar gerçek değildir. seçilemeyecek sırada aday olduğunda çalışmamıştır. İl Başkanlığı seçimini kaybedince çekip gitmiştir. Diğer taraftan Kesimoğlu bu partiye genel başkanlık yapacak çapta adamdır bu çaptaki adamı harcayıp yerine soykanı getirmek partiye yapılabilecek en büyük ihanettir Parti açısından ağır sonuçları olacak kesimoğlunun adaylığı halinde kazanan yine Kesimoğlu olacaktır vecdi ve avanesi şahsi ikbal ve heveslerini partinin çıkarları üzerinde tutmuş halkın taleplerini yok saymışlardır Parti demokrasiden uzaklaşmıştır kesim oğlunun başarısını çekememişlerdir kesim oğlunun yaylada topladığı kalabalığın onda birini toplayamam ıştır