CHP’nin Lüleburgaz adayı; Murat Gerenli

CHP, Parti Meclisi’nde İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 68 belediye başkan adayını daha belirledi. Belirlenen isimler arasında Lüleburgaz ilçemiz de vardı. Partinin Lüleburgaz adayı, geçtiğimiz Pazar günü yapılan eğilim yoklamasında sandıktan birinci çıkan mevcut Belediye Başkanı Murat Gerenli oldu…

Cumhuriyet Halk Partisinde önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK), sonra Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşti. 24 Ekim'de 105, 14 Kasım'da 147, 6 Aralık'a 212 belediye başkan adayını belirleyen CHP PM'nin 18 Aralık tarihinde düzenlenen toplantısının ardından 68 aday daha açıklandı. Açıklanan adaylar arasında Lüleburgaz ilçemiz de yer aldı. 

Buna göre Lüleburgaz’ın CHP Belediye Başkan adayı, mevcut başkan Murat Gerenli oldu.
CHP Lüleburgaz’da Belediye Başkan adayını belirlemek için 16 Aralık Pazar günü sandık başına gitmişti. 4 bin 776 kayıtlı CHP üyesinin bulunduğu “”Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen eğilim yoklamasında mevcut ilçe Belediye Başkanı Murat Gerenli aldığı 2 bin 510 oy ile sandıktan birinci çıkmıştı.
Gerçekleşen eğilim yoklamasına CHP Lüleburgaz Belediye Başkan aday adayları; Hakan Dedeoğlu, Murat Gerenli, Hasip Turhan Gülaçar, Özgür Kaya, Gökhan Serdar Özcanlar ve Koray Şentürk katıldı.
Eğilim Yoklaması’nda Lüleburgaz mevcut Belediye Başkanı Doktor Murat Gerenli eğilim yoklamasını farklı kazandı. Gerenli; 2 bin 510 oy, Özgür Kaya 665 oy, Koray Şentürk 212 oy, Hakan Dedeoğlu 89 oy, Turan Gülaçar 39 oy, Gökhan Serdar Özcanlar 9 oy aldı.
Bu sonuçların ardından PM 18 Aralık’ta kararını açıkladı ve Lüleburgaz’da adayını mevcut başkan Murat Gerenli olarak duyurdu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol