CHP’nin 96’ncı kuruluş yıldönümü

CHP Kırklareli Milletvekili Gündoğdu;
“Kurucusu ve ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde laik, çağdaş cumhuriyete kavuşturduğu ülkemize demokrasiyi getiren CHP, geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de ülkemizin aydınlık yüzüdür.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, “Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan aydınlanmanın ve Anadolu devriminin öncüsü, hakça bir düzen için var olan halkın partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümünü büyük bir övünçle, gururla kutluyoruz” dedi.
CHP’nin, Cumhuriyet’in ve temel ilkelerinin koruyucu ve savunucusu olan tek adres olduğunu belirten Gündoğdu, “İlk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun ilkelerine gönül vermiş herkesin partisi olan CHP, insan haklarının, hukuk devletinin, demokrasinin filizlendiği çınar olarak sürdürdüğü yaşamına daha uzun yıllar devam edecektir.
CHP; her zaman, toplumsal ve ekonomik düzen ile, devlet yapısında; çağın, gelişmenin, insanca ve hakça yaşamın bir gereği olan değişimlerin öncüsüdür. Cumhuriyet Halk Partisi; dış dünyada ülkemizin tarihine yakışır onurlu geçmişini ve saygınlığını koruyacak, ülke içinde ise, yoksulluğa, yolsuzluğa ve yüzsüzlüğe son verecek, adaletin ve özgürlüğün güvencesidir. Kurucusu ve ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde laik, çağdaş cumhuriyete kavuşturduğu ülkemize demokrasiyi getiren CHP, geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de ülkemizin aydınlık yüzüdür.
Bizler, Cumhuriyet Halk Partililer olarak; çatışmadan barışı, yolsuzluktan dürüstlüğü çıkarmak, yozlaşmadan sevgi ve saygıyı, yoksulluktan refahı üretmek zorundayız.
Bu duygularla;
Tükenmişliğin, çaresizliğin ve karanlığın içinden bir ok gibi fırlayıp bağımsızlığın ve özgürlüğün ışığı olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96.kuruluş yıldönümünde başta önderimiz, Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarını şükranla anıyor,
Çağdaş Türkiye hedefi doğrultusunda dayanışma içerisinde mücadele verdiğimiz yol arkadaşlarıma, tüm Cumhuriyet Halk Partisi ve Mustafa Kemal sevdalılarına saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol