“CHP’li üyelerin HAYIR’ı grup kararı değildir”

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyeleri tarafından ilimizde yapılması planlanan
Fuar ve Kongre Merkezi’ne ret oyu vermesinin yankıları sürüyor. CHP İl Başkanı Ünal Başkur, kendisiyle yaptığımız röportajda partilerinin bu konuda almış olduğu bir grup kararının kesinlikle bulunmadığını ifade etti. Başkur; “İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarımız bu doğrultuda gerekli incelemeyi yaptıktan ve kişisel görüşlerini ifade ettikten sonra böyle bir kararı vermişlerdir. Bu projenin kesinlikle karşısında değiliz, tam tersine hayata geçirilmesini bizler de istiyoruz. Eğer bu işin tolere edilebilir boyutlara getirilmesi planlanırsa, o zaman arkadaşlarımız da kesinlikle olumlu oy kullanacaklarını ifade ediyorlar” dedi…

Kırklareli İl Genel Meclisinin Mart ayı son birleşiminde “Kırklareli Fuar ve Kongre Merkezi Projesi”ne ilişkin hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ele alınmış, tartışmaların ardından yapılan oylama sonucunda CHP’li üyeler 13 HAYIR oyu, MHP ve AK Partili üyeler ise 11 EVET oyu verdiler) projeye ilişkin teklif kabul edilmemişti.
CHP’li üyelerin “bu teklifi kabul edersek köylere destek sağlayamayız” mazereti ile verdikleri ret oyu, gündemde büyük bir yankı uyandırdı.
Bu kapsamda CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Başkur konu hakkında şunları söyledi; “Öncelikle şunu belirteyim; Partimizin Fuar ve Kongre Merkezi ile ilgili almış olduğu bir grup kararı kesinlikle söz konusu değildir.

İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarımız bu doğrultuda gerekli incelemeyi yaptıktan ve kişisel görüşlerini ifade ettikten sonra böyle bir kararı vermişlerdir.
Sayısal olarak da çıkan sonuç itibariyle bu karar Meclisten geçememiştir. Şu bilinmelidir ki; Biz de herkes gibi Kırklareli’ne yatırımın gelmesi taraftarıyız. Fuar ve Kongre Merkezi mutlaka bürokratlarımız tarafından değerlendirilmiş, ilimize olan faydaları göz önünde bulundurulmuştur.
2016 yılında zaten bu konuda bir karar alınmış ve bu tesisin yapılması gerektiği yönünde oy birliği ile bir karar verilmiştir. 2017 Mart ayında bu konu tekrar gündeme geliyor ve bu projenin söz konusu bütçe çerçevesinde yapılamayacağı dile getiriliyor.
Çünkü daha önce 8-9 Milyon TL ile gündeme gelen proje, bu defa 20 milyon TL gibi bir rakama erişiyor. Bu açıdan bakıldığında diğer eş finansman koyabilecek kurumlar irdelendiğinde ki içerisinde Kırklareli Belediyesi, Ticaret Borsası, Ticaret Odası, Trakya Kalkınma Ajansı yer alıyor. Onların desteğine rağmen kalan bütçeyi karşılamak Özel İdare’ye ciddi bir mali yük getiriyor. Tabiî ki bu bugünkü şartlarda.
Arkadaşlarımızın bu doğrultuda uygun karar verdiklerini düşünüyorum. Bu projenin kesinlikle karşısında değiliz, tam tersine hayata geçirilmesini bizler de istiyoruz. Eğer bu işin tolere edilebilir boyutlara getirilmesi planlanırsa, o zaman arkadaşlarımız da kesinlikle olumlu oy kullanacaklarını ifade ediyorlar.”
Bu arada edindiğimiz bilgiler doğrultusunda Trakya Kalkınma Ajansının söz konusu projeye desteğinin 5 Milyon TL’den 7 Milyon TL’ye yükselebileceği, bu doğrultuda kurumların da desteğinin artabileceği, bütçenin yaklaşık 9 Milyon TL’lik kısmının kurumlardan karşılanabileceği belirtiliyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. İnandırıcı değil 23 Mart 2017 Perşembe 13:26:39

    Sizin "grup kararı değil" demeciniz de hiç inandırıcı değil Ünal bey.