CHP’den ortak mutabakat vurgusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), haftalık olağan Çarşamba Toplantısını dün gerçekleştirdi. Yerel seçim sürecine girilirken CHP Belediye Başkanlığı için Aday Adaylık süreci geride kalmıştı. Ancak İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi için aday adaylıkları açıklanmaya devam ediyor. Aday adaylık açıklamalarının yanı sıra İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık da söz alarak, gerçekleştirilen bölge toplantısı hakkında açıklamalarda bulundu. Çobancık yerel seçim sürecinde ortak mutabakatın vurgulandığının altını çizerek, örgütlerin huzurlu bir şekilde karar vereceği ortamı sağlanacağını söyledi.

Kırklar Haber
CHP haftalık olağan toplantısını saat 12.30’da gerçekleştirdi. Toplantıda, Suna Yanardağ Ütük, Aydın Karakoç ve Zafer Tütüş İl Genel Meclisi Aday Adaylıklarını, Ayfer Tomruk ise Belediye Meclisi Aday Adaylığını açıkladı.
Bölge toplantısı gerçekleştirildi
Toplantıda konuşma gerçekleştiren CHP İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, geçtiğimiz günlerde yapılan Bölge Toplantısı hakkında bilgiler verdi. Tekirdağ’da yapılan toplantının uzun süredir beklendiğini kaydeden Başkan Çobancık, kendisinden önceki il başkanları döneminde de yapılmadığını bu nedenle bu toplantının büyük önem taşıdığını arz etti. Toplantının çok daraltılmış olduğunu ifade eden Çobancık, tüzük gereği katılması gereken makamlar olduğundan bahsederek bu konuyu toplantıda söylediğini belirtti. Toplantının tekrarının olması gerektiğinin altını çizen Çobancık, bölge toplantılarının illerin iletişimi açısından önemli olduğunu kaydetti.
Toplantıda yerel seçim süreci ile ilgili konuların görüşüldüğünü söyleyen Çobancık, süreçte ortak mutabakatın vurgulandığını ifade etti. Yöntemin hangisi olursa olsun örgütlerin huzurlu bir şekilde karar vereceği ortamı sağlanacağının söylendiğini sözlerine ekledi.
Adaylarla ilgili rapor hazırlanıp
Genel Merkeze
gönderilecek
Bölge toplantısının akşamında görevlendirme yazısının geldiğini belirten İl Başkanı Çobancık, 3 isme görev verildiğini söyledi. Bu 3 isim İzmir Milletvekili Emine Gülizar Emecan, İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer. Ancak görevden muaflık istendiğini vurgulayan Çobancık bu nedenle görevde değişiklik yapılmasının ardından ayın 1’i (bugün) itibariyle çalışmalara başlanacağını sözlerine ekledi. Yazının ardından kendisinin de iletişime geçtiğini söyleyen Çobancık, heyetin kurulmasının ardından çalışmalara başlanacağını ifade etti. Başkan Çobancık sürecin ne şekilde gelişeceğinin yavaş yavaş oluşacağından bahsederek, adaylarla ilgili raporun hazırlanarak Genel Merkeze sunulacağını vurguladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol