CHP’den kadın hakları için Trakya turu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, partisinin il başkanlığını ziyaret ederek, Kırklareli'nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse, Kırklareli'nde partilileriyle buluştu.

İl binasında gerçekleşen buluşmaya CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ve parti yöneticileri, üyeleri katılım gösterdi. Kırklareli’nde partililer ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, kadınlara dair konular için Trakya turuna çıktığını ifade ederek, “Bu hareket Trakya’dan Anadolu’ya yansıyacak” dedi.
Köse, yasa çalışmalarına tepki gösterdi
Kırklareli'nin Cumhuriyet değerleriyle ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevgisiyle büyüyen ve gelişen bir il olduğunu belirten Başkan Köse, Türkiye'nin zor süreçler içerisinde bulunduğunu ileri sürdü. Kadın mücadelesinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Köse, son günlerdeki yasa çalışmalarını ele alarak kadınlara dair yapılmak istenenleri eleştirdi. Kazanılmış hakları için mücadele edeceklerini dile getiren Köse, "Bugün kadın adına Meclise getirilmek istenen bir yasa var. Medeni haklarımızdan vazgeçmemizi ve müftülerin nikah kıyma yasası diyorum ben ona. Peki buna bu ülkede ihtiyaç mı var? Yani nikah kıyılmada bir eksiklik mi var? Böyle bir ihtiyacın nereden doğduğunu anlamakta zorlanıyorum. İmam sayısı artıkça iş alanının açılması gerekiyor. Buda kadın üzerinden açılmaya çalışılıyor” sözlerini ifade etti.
Kadınlar için Trakya turu…
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse, “Bu ülkede yazarı çizeri akademisyeni benimde bu ülkenin geleceğine yönelik sözüm var diyen her kesim bu gün baskı altında. Ülkemiz bunu hak ediyor mu? Tabiî ki hayır” sözlerini dile getirdi.
“Kadın gücü…”
Kadınların gücüne inandığının altını çizen Köse, “Ben kadın gücüne inanan bir arkadaşınızım erkek yoldaşlarımızla birlikte bu gücü yükseltmek yol almak zorundayız. Ama ülkemizde kadın adına karanlığa doğru ciddi bir gidiş var” şeklinde konuştu.
“Medeni haklar alınıyor”
Kadınların elinden medeni hakların alındığını ileri süren Köse, “Şu anda kadınların medeni haklarının elinden alınmasına yönelik bir çalışma ile karşı karşıya bulunaktayız” sözlerini ifade etti.
“Önce ülke sorunları çözülmeli”
Kadınlar ile ilgili yasalara tepki gösteren Köse, “Önce ülke sorunları çözülmeli. Kendi mücadelelerimizle elde ettiğimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize verdiği haklardan bizi hiçbir güç men edemez. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı’ndaki kadınlar Kurtuluş Savaşı’na müdahil olduysalar bizler de birbirimizden güç alarak haklarımıza sahip çıkacağız. Çünkü bu bir özgürlük ve demokrasi mücadelesi. Yolumuza ket vurmayanlara asla izin vermeyeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. trakyada kadın 10 Ekim 2017 Salı 15:29:38

    trakyada kadınlar hakları konusunda iyi durumdadır ama adamlara düşman etmeyin bari