CHP'den istifa eden Nalbant; “Milletvekilleri ve İl Başkanı yanımda durmadılar”

Geçtiğimiz hafta Kırklareli’nin siyasi gündemine bomba gibi düşen, Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant’ın partisi CHP’den istifa etmesi ile ilgili olarak Nalbant gazetemize samimi açıklamalarda bulundu. İstifa gerekçesinin bir değil, birden fazla nedenleri olduğunu ifade eden Nalbant, “Milletvekilleri ve İl Başkanı yanımda durmadılar” diyerek partiye olan sitemini dile getirdi. Bundan sonra “Bağımsız” olarak görevini sürdüreceğini vurgulayan Nalbant, “Hiçbir siyasi partiye de düşmanlığım yoktur” dedi…

Lüleburgaz ilçemizin Evrensekiz Beldesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden iki dönemdir Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Mustafa Nalbant, geçtiğimiz hafta içerisinde partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa gerekçeleri hakkında kendisine ulaştığımız Başkan Nalbant, gazetemize samimi açıklamalarda bulundu.
İstifa gerekçesinin bir değil, birden fazla nedenleri olduğunu ifade eden Nalbant, bunun bir süreç olduğunu ve sürecin sonunda bu noktaya geldiğini ifade etti.
Nalbant şunları kaydetti;
“Belediyemizde düzene uymadıkları gerekçesiyle 4 işçimizi işten çıkarmak durumunda kalmıştık. Çıkarılan iki işçi daha sonra mahkeme yoluna gittiler. Eylem yaptılar. Bu eylem sürecinde partimizin İl Başkan Yardımcıları geldiler, işçilere destek oldular.
Bizler İl Başkanımıza, Milletvekillerimize dedik ki; ‘Söz konusu işçilerimizin bağlı olduğu Genel-İş Sendikası, DİSK’e bağlı bir sendikadır. DİSK’i de partimiz desteklemektedir. Aracı olun, buna bir çözüm yolu bulun’ dedik. Maalesef kimse ilgilenmedi. Milletvekilleri ve İl Başkanı yanımda durmadılar. Daha sonra işçilerden biri bana dava açtı. Sözde kendisinin sendikalaşmasını engellemişim. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Amaç sendikaya üye kazandırmaksa her zaman yardımcı olacağımı ifade ettim. Sendikaya karşı bir tavrım yok. Hele işçiyi ezmek gibi bir durum asla olamaz. Ancak bu süreçte partiden hiç kimse ne aracı oldu, ne de yardımcı oldu. Herkes uzaktan baktı.”
“Kendi bölgemdeki OSB’nin mütevelli heyetine giremedim”
Nalbant, Evrensekiz Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyeti seçiminde de kendi partilileri tarafından destek görmemesinin, istifa sebeplerinden bir diğeri olduğunu söyleyerek; “Kullanılan bir karşı oy ile kendi bölgemde yer alan Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyetine giremedim. Belde sakinleri beni görüyor; “Belediye Başkanı olarak sen neden heyette yer almıyorsun” diyorlar. Haklılar” dedi.
“Görevime bağımsız devam etmeyi düşünüyorum”
Aslı olmayan “AK Parti’ye geçiyor” dedikodularına, partililerin inanmasının da sürecin bu noktaya gelmesinde etkili olduğunu belirten Nalbant; “Benim o kadar fedakarlığıma rağmen CHP’nin Kırklareli İl Başkanı’ndan ve mevcut iki milletvekilinden destek alamadım. Bizler yerel seçimlere girdiğimizde 430’u geçmeyen CHP’nin belde oylarını 1150’ye çıkarmıştık. Yine genel seçimlerdeki oy sayısını da neredeyse iki katı yapmıştık.
Tüm bu sebeplerden dolayı gördüğüm lüzum üzerine 30 Eylül 2020 tarihinde CHP’den istifa ettim. Şimdilik görevime bağımsız devam etmeyi düşünüyorum. Ama beldemizin çıkar ve menfaatleri doğrultusunda her zaman kapım diyaloğa açıktır. Benim hiçbir siyasi partiye düşmanlığım yoktur” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. İki vekilden birinin adını bilen bulamazsın 07 Ekim 2020 Çarşamba 09:51:35

    En koyu partilisine sor Kırklarelinin iki ana muhalefet vekilinden birinin adını bilen çıkmaz. Arada Vecdi bey soru önergesi çevreci damarı kaşıyarak ortalarda bir görünür. Haftalık takvimde önemli günlere bakıp bir iki tebrik mesajı yayımlar. Ama diğer vekilimiz ortalarda yok. Ne yapar hangi köye hangi ilçeye gider kimin derdine çare olur ? Yok yok yok. Önermeyin böyle vekilleri artık. Nasılsa Kırklarelililer oy verir deyip çalışmayacak vekil dayatmayın. İl ilçe başkanları da keza.

  2. başkan bey açık açık konuşmul ve işaret etmiş. vecdi bey turabi bey sayın il başkanı diyecek hiç bir şeyiniz yok mu ? adam sümenaltı edilen görmezden gelineni dile getirmiş. hani çok seslilik özeleştiri ? sessizliğiniz kabulünüz diye mi düşünmeliyiz ?

  3. Çalışanı sevmezler 11 Ekim 2020 Pazar 09:22:01

    İşin ayrıntıları bilemiyoruz ama balkanın anlattıklarına bakarsak bu partide çalışanı sevmezler. Polemik yaratıp yan gelip yatan makbul.