CHP’den esnafa destek formülü

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, “CHP iktidarında BAĞ-KUR prim borcu olsa dahi esnafın ve bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin sağlık hakkından yararlanmasını sağlayacak net yasal düzenlemeleri yapacağız” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, Partisinin iktidarında esnafın sorunlarına yönelik uygulayacakları çözüm önerileri hakkında açıklamalarda bulundu. Esnafın sorunlarını CHP’nin çözeceğini öne süren Güncer, bu kapsamda “Esnaf Bakanlığı”nı kurarak sorunları tek yerden çözeceklerini söyledi.
Güncer, “Her geçen gün girdi maliyetleri artan esnafımız zor günler yaşıyor. Eskinden iş yapamamaktan dolayı şikâyet eden esnafımız artık elektrik faturası yüzünden kepenk kapatır hale geldi. Zincir marketlerle rekabet etmeye çalışan yerel esnafımız geleceğe umutla bakamıyor. Esnafın borç yükü her geçen gün daha da artıyor. Esnafımız yükselen enflasyon karşısında bugün sattığı ürünü tekrardan aynı fiyata yerine koyamıyor. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında esnafımızın sorunlarına karşı çözüm önerilerimiz hazır. Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Parti Sözcümüz Sayın Faik Öztrak başkanlığında yürütülen ekonomik sorunlara karşı çözüm önerilerimiz hazırlandı. Yerel basımız vesilesi ile bende bu çözüm önerilerimizi Kırklareli kamuoyu ile paylaşıyorum. Ayrıca şunu özellikle belirtmeliyim ki Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız: Esnafın tüm sorunlarını tek yerde çözeceğiz” dedi.
Esnaf Destekleri Sigortası Fonu’nu
Kuracağız
Güncer açıklamasında, esnafı rahatlatmaya yönelik olarak; “Ticaret erbabına sicil affı getireceğiz. Esnafın finansmana erişimini kolaylaştıracağız. Esnafın sırtındaki borç yükünü hafifleteceğiz. Esnafımızın pandemi döneminde kullandığı kredileri, faizsiz şekilde ve ödeme gücüne göre taksitlendireceğiz. Esnaf Destekleri Sigortası Fonu’nu kuracağız: Kağıt üstünde kurulmasına rağmen bir türlü hayata geçmeyen “Esnaf Ahilik Sandığı” yerine “Esnaf Destekleri Sigortası Fonu’nu” kuracağız. Fon, ekonomik ya da sektörel kriz durumlarında, mücbir sebep hallerinde esnafa destek olacak. İflas durumunda belli bir dönem esnafa düzenli gelir sağlayacak” diye konuştu.
AVM’lerin çalışma gün ve saatlerini
yeniden düzenleyeceğiz
Alışveriş merkezlerinin çalışma gün ve saatlerini yeniden düzenleyeceklerini, esnafın sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkını kesintiye uğratmayacaklarını kaydeden Güncer açıklamasına şöyle devam etti; “Kira stopajını kaldıracağız. Küçük esnafımızı koruyacağız, haksız rekabeti önleyeceğiz: Bunun için zincir marketler ve AVM’lerin çalışma gün ve saatlerini yeniden düzenleyeceğiz.
BAĞ-KUR prim borcu olsa dahi esnafın ve bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin sağlık hakkından yararlanmasını sağlayacak net yasal düzenlemeleri yapacağız. Esnafımıza emeklilik için geriye doğru borçlanma hakkı tanıyacağız. 2000 yılından önce oda ve vergi kaydı olup BAĞ-KUR kaydı olmayan esnafımıza bir defaya mahsus geriye dönük borçlanma hakkı tanıyacağız.” (T.Öznur Tamtürk)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol