CHP’den Nalbant’a yanıt; “Bu halk seni OSB Yönetimine gir diye seçmedi”

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer ile birlikte milletvekilleri, Lüleburgaz, Ahmetbey, Büyükkarıştıran
Belediye Başkanları, İl ve İlçe Başkan Yardımcıları Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant’ın CHP’den istifası üzerine yaşanan gelişmeler hakkında basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Evrensekiz halkının Belediye Başkanı Mustafa Nalbant’ı OSB’ye yönetimine girmesi için değil, bölge insanına hizmet etmesi için seçtiğini vurguladı. Açıklamada, “Evrensekizli Cumhuriyet Halk Partililerin oylarına sahip çıkmak için buradayız” denildi.

Evrensekiz’de bir kahvehanede düzenlenen toplantıya CHP Milletvekilleri Türabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, CHP İl Başkanı Alaaddin Güncer, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, CHP İlçe Başkanı Devrim Gündüz, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer, CHP Kadın Kolları Başkanı Güzeri Yılmazoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Onat Ordu, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Lüleburgaz CHP Halk-Lis üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı.
Burada, Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant’ın CHP’den istifasını değerlendiren CHP İlçe Başkanı Devrim Gündüz, Nalbant’ın istifa gerekçesine tepki gösterdi.
İlçe Başkanı Devrim Gündüz, Nalbant’a işçilerin açtığı sendikal faaliyeti engelleme davasında hem hukuki hem siyasi olarak arkasında duracaklarının sözünü verdiklerini ancak Nalbant’ın davayı AK Parti’ye yakın başka bir avukata verdiğini iddia etti.
“Evrensekiz’in her zaman yanındaydık”
Yaşanan sürece değinen Gündüz; “CHP Kırklareli ve ilçe örgütü olarak buradayız. Evrensekiz’in her zaman yanındaydık ve şimdi de yanındayız. Özellikle bazı dedikodular türemişti ve gazetelere haber olmuştu. Aslında yalanlamaktan öte, yaptıkları yanlışları düzeltmek için buradayız. Gazetelerde yazılanlarda milletvekillerimizin ve ilçe başkanı olarak benim, belediye başkanımızın arkasında durmadığımız, OSB seçimlerinde arkasında durulmadığı ve bu sebeple istifa ettiği yazıldı. Son aşamaya kadar bağımsız kalacağını zannettiğimiz belediye başkanımız Çarşamba günü itibariyle AKP’ye geçiş yapmıştır. Şimdi doğruları konuşalım, bundan yaklaşık 2 ay önce sayın Mustafa Nalbant telefonla aramak suretiyle il başkanı ve benimle görüşmek istediğini söyledi. Hakkında sendikal faaliyetleri engellemekten kaynaklı bir soruşturma olduğunu, bununla ilgili hukuki ve siyasi bir yardımda bulunmamız gerektiğini söyledi. Biz de başkanımla beraber üçümüz bir toplantı yaptık. Hem siyasi hem hukuki olarak arkasında duracağımızın sözünü verdik. Ne yazık ki birkaç gün sonra dosyayı inceleyelim, gerekli yardımlarda bulunalım dememize rağmen davayı iktidara daha yakın olan başka bir avukata verdi. Kendi takdiridir” dedi.
“Bir kez ilçe binasına gelmemiştir”
Gündüz devamında; “Bizim il örgütümüzün istifasından sonra kendisini aramadığını defalarca tekrar etmiştir. Oysa ki Mustafa Nalbant istifa ettikten sonra il başkanımız ve Türabi bey Evrensekiz’e gelmek istedik. Maalesef sadece vekilimizle görüşmek istediğini, il ve ilçe başkanımızla görüşmek istemediğini kendisi deklare etti. Bizim görüşmeme gibi bir durumumuz söz konusu değil. Vekilimiz geldi, o gün vekilimizle de görüşmedi, bir sonraki gün görüştü. Öncesine gelirsek, CHP’den kimse büyük değildir. CHP ile bir yerlere gelmiş kişilerin babasının koltuğu da değildir oralar. Bizim de değildir. Biz 29 Aralık 2019’da göreve geldiğimizden beri bir kez ilçe binasına gelmemiştir. Evrensekiz’e iki kere gelmemize rağmen Evrensekiz’de olduğunu söylememiştir, ilçe örgütünü yok saymıştır oysa ki Evrensekiz’de olduğunu çok iyi bilmemize rağmen. Evrensekizli Cumhuriyet Halk Partililerin oylarına sahip çıkmak için buradayız” ifadelerini kullandı.
“Bu halk seni OSB Yönetimine gir
diye seçmedi”
Daha sonra konuşan CHP İl Başkanı Alaaddin Güncer, Evrensekiz’de düzenlenen basın toplantısında Mustafa Nalbant’a sert sözlerle yüklendi.
Alaaddin Güncer burada yaptığı konuşmada; “Evrensekiz’in gerçek sahibi burada, Evrensekiz’in gerçek sahibi halkıdır. Bu halk, CHP üyeleri, gönüldaşları veya sade seçmen, CHP’nin gerçek sahipleridir. Mustafa Nalbant, bu kişilerin ailelerin şerefli oylarıyla seçilmiştir. Evrensekiz halkı OSB yönetimine girsin diye seçmemiştir onu. Evrensekiz Belediyesi’ni yönetsin, halka hizmet etsin diye seçmiştir. Bu raddeye geleceğini düşünmüyordum açıkçası. Bir yerden dedikodu çıktığında doğruluk payı oluyor. 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra bir daha CHP ilçe başkanlığı merdivenlerini çıkmadı Nalbant efendi. Bu saatten sonra artık yanımızda değil, kendine sahip çıkan Evrensekiz halkını yalnız bıraktı. Yaptığı her hatanın karşısındayız” ifadelerini kullandı. (CHP İl Başkanlığı)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sayın il başkanı Siz de partinin tümüne destek vermek sorunlarını zamanında çözmek için oradasınız. Siz yöneticinizin sesini duyduğunuz halde sus pus olmuşunuz daha ne bekliyordunuz. Benzer sorunu Kırklareli belediye başkanı seçimlerinde görmedik mi ? Bu saatten sonra seçilemez diyerek Siyamoğluna sırt çevirmiş burun kıvırmıştınız. Doğru okuma yapamıyor çözüm olamıyorsanız kendinizi de sorgulayın.

  2. Her ne olursa olsun chp seçmeninin oyları ile seçilmiş bir Belediye Başkanının bir başka partiye geçmesinin doğru olduğunu söylemek akılla söylenmiş bir şey değildir çıkıp oy aldığı seçmenin önüne ben bundan sonraki siyasi hayatımı bağımsız olarak devam ediyorum der sonraki seçimde istediği partiden yeniden seçime girer siyaseten etik bir davranış değildir güvenilirliğini seçmen gözünde yitirmiştir.

  3. Şenol Devrim Bey 08 Kasım 2020 Pazar 11:59:41

    Şenol bey Chp.nin oylarıyla seçilmiş milletvekillerini başka partinin kuruluşunda gözünü kırpmadan göndermiş bir zihniyetten de bahsediyor musun peki eleştirinde. Adam partiden istifa etme sürecini açıklarken isim vererek vekillerin ve il başkanının hiç arkasında durmadığını sorunlara acil çözüm üretemedipğini anlatı. Chp oylarıyla seçilmiş bir başkanın ilk yardımına o oylarla seçilmiş çözüm üreticiler yetişememişse daha ne olacaktı ? sen istenmediğin yerde durur musun ?