CHP'den Bakan Soylu’ya tepki

CHP Kırklareli İl Başkanlığından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Valilere, CHP il başkanlarını bundan sonra  şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim” sözlerine kınama geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 28 Haziran’da söylediği “Valilere, CHP il başkanlarını bundan sonra  şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim” sözleri CHP tarafından tepki gördü. CHP teşkilatları 81 İl’de eş zamanlı basın açıklaması yaparak Bakan Soylu’nun bu sözlerini kınadı. Kırklareli’nde de CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık bir basın açıklaması yaparak Parti olarak tepkilerini gösterdi.  CHP Genel Merkez’nin gönderdiği basın açıklamasını okuyan Çobancık, “Bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır” dedi.
Açıklamasında Bakan Soylu’yu eleştiren Çobancık,  bu tip tavırların vahim sonuçları olabileceğini belirtti.  
Çobancık, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Valilere, CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim" sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır. Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkân veren iktidardır” diye konuştu.


Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kırklarelide Hdp oylari artti chp oylari düştü demirtas a 1oy cikan sandiktan hdp ye 6oy çıktı özetle chp liler hdp yeyani pkknin siyasi uzantisina oy verdi herkes farkinda bununbundan sonra sehit cenazesine katilmak yuzsuzluk degilse nedir soylu hakli gelmesinler chp nin başına atatürkçü vatanseverler gelmedikçe düzelmez bu isler