CHP'den 1 Mayıs çağrısı

CHP Lüleburgaz ilçe başkanı Özgür Kaya yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında 1 Mayıs Pazar günü (yarın) meydanlarda olacaklarını belirterek; "Kadınımızla erkeğimizle işçimizle emekçimizle çiftçimizle köyümüzle bayram yerine çevireceğimiz Lüleburgaz kongre meydanına tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

Kaya açıklamasında laiklik vurgusu yaparak; "Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece hiç kimse bu ülkeyi bölemez, cumhuriyeti yıkamaz ve laikliği anayasadan çıkartamaz. Binlerce yıllık kardeşliğimizi toplumsal barışımızı eşit ve özgür yurttaşlığımızı garanti altına alan laiklik ilkesi asla tartışmaya açmayacağımız ülke bütünlüğümüzün garantisidir. İşte bu şartlar altında emekçi hakkını alsın diye, kardeşliğimiz eşitliğimiz ve özgürlüğümüz sonsuza dek sürsün diye 1 Mayıs 2016 işçi bayramında "YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ LAİK TÜRKİYE" sloganıyla alanlarda olacağız.
Kadınımızla erkeğimizle İşçimizle emekçimizle çiftçimizle köyümüzle bayram yerine çevireceğimiz Lüleburgaz kongre meydanına tüm halkımızı davet ediyoruz" diyerek çağrıda bulundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol