CHP’de yeni Merkez İlçe Başkanı; Özgür Uygul

Cumhuriyet Halk Partisi’nde dün Merkez İlçe’de kongre heyecanı yaşandı. Mevcut Başkan Gürcan Saatçı ve Özgür Uygul’un yarıştığı Merkez İlçe Başkanlığı seçimi Esnaf ve Sanatkarlar Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. 304 üyenin oy kullandığı seçimi 189 oyla Özgür Uygul kazandı. Gürcan Saatçı 113 oy alırken, 2 oy geçersiz sayıldı. Merkez İlçe başkanlığına seçilen Özgür Uygul 2 yıl boyunca bu görevi yürütecek. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde dün Merkez İlçe’de kongre heyecanı yaşandı. Mevcut Başkan Gürcan Saatçı ve Özgür Uygul’un yarıştığı Merkez İlçe Başkanlığı seçimi Esnaf ve Sanatkarlar Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. 304 üyenin oy kullandığı seçimi 189 oyla Özgür Uygul kazandı. Gürcan Saatçı 113 oy alırken, 2 oy geçersiz sayıldı. Merkez İlçe başkanlığına seçilen Özgür Uygul 2 yıl boyunca bu görevi yürütecek.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde yeni Merkez İlçe Başkanı Özgür Uygul oldu. Esnaf ve Sanatkarlar Düğün Salonu’nda dün yapılan seçimde Uygul 304 oyun 189’unu aldı. Diğer aday Gürcan Saatçı 113 oy alırken 2 oy geçersiz sayıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı seçimi saat 12:00’de Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından 06.12.2017 ile 26.01.2020 dönemi yönetim kurulu çalışma raporu görüşüldü. Devamında yine aynı dönemin çalışma raporu ve hesap raporu görüşülerek ibra edildi. Raporların görüşülmesinin ardından CHP Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ve Turabi Kayan, İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık konuşmalarını gerçekleştirdiler. Devamında 2 başkan adayı söz aldı. İlk olarak konuşan Özgür Uygul konuşmasında şunları kaydetti;
“Selam olsun borcunu borçla kapatan çiftçilere, Selam olsun asgari ücretle ayın sonunu zar zor getiren işçilere, Selam olsun torununa harçlık veremez hale getirilen emeklilere, Selam olsun bu ekonomik koşullarda ayakta durmak için direnen emekçilere. Selam olsun Asteğmen Kubilay'a, Selam olsun Kara Fatma'ya, Selam olsun Gördesli Makbule'ye, Selam olsun Uğur Mumcu'ya, Selam olsun Göktan Özüpek' e, Selam olsun İsmet Paşa'ya, Bin Selam olsun Mustafa Kemal Atatürk'e..
Ben Özgür Uygul; 1981 Kırklareli doğumluyum. Evliyim, 2 çocuk babasıyım. Uzun yıllardan bu yana gönül verdiğim partimin 2 dönem Üsküp Belde Başkanlığı görevini üstlendim. Hali hazırda merkez ilçe başkan yardımcılığı görevini yürüten bir parti neferiyim. Gelin üretenlerin söz sahibi olacağı, emeğin en yüce değer sayılacağı, emin adımlarla geleceğe yürüyebileceğimiz bir Cumhuriyet Halk Partisi yönetimini beraber kuralım. Altında yaşamaktan onur duyduğum Ulu Çınar Cumhuriyet Halk Partisi'nin geçmişinden ders alarak, asla ve asla özünden uzaklaşmadan, geleceğini inşa etmesinde yan yana omuz omuza olmanın gururunu birlikte yaşayalım. Bugüne kadar sözde kalan birlik ve beraberlik mesajlarımızı gerçeğe dönüştürmek için, kadının, gencin adının değil ağırlığının olduğu bir yönetim kurmak için, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti partimizi iktidara taşımak için sizlerle beraber el ele, gönül gönüle bir yola çıkmak istiyorum.
Kimsenin boyunduruğu altında olmadan, kimseyi dışlamadan, farklılıkları kucaklayıp partimize renk katacak bir anlayışla birçok farklı kişi tarafından aday olmam konusunda aldığım telkinler ve destekler sonucu bugün huzurunuzdayım. Sizlerin desteğiyle Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığına adayım. Tabi ki birçok hayalimiz var partimize dair. Ancak önceliğimiz bütün parti içi kutuplaşmaları reddederek, ülkemizin üzerine karabasan gibi çöken mevcut iktidarın zulmünden kurtulmak için partimizi hak ettiği yer olan iktidara taşımaktır. Ülkemizin acilen kucaklaşmaya, yaralarını sarmaya ve engin bir hoşgörüyle yola çıkan yepyeni bir yönetim anlayışına ihtiyacı vardır. Bu yolun da ilk basamağı, yerel yönetimler ve dolayısıyla CHP ilçe yönetimleridir. Yerelden örgütlenmeyen her anlayış çökmeye mahkumdur. Sağlam ve emin adımlarla ilerlemek için en önemli basamağımız bugün gerçekleşecek olan kongremizdir. Ancak; bir şey unutulmamalıdır. Bu seçim sadece daha iyiye varmak adına çıkılan geçici bir yoldur. Seçimler geçici, yoldaşlık bakidir. Şu an için merkez ilçe yöneticisiyim. Bugün seçimi kazanamayıp üye olarak görevime devam edebilirim. Ama seçimi kazanıp merkez ilçe başkanı olacağım.
Çünkü hem kendimi hem sizleri çok iyi tanıyorum. Takdir sizin. Bu koltukların ve sıfatların hepsi geçicidir. Asıl olan yuvamız, göz bebeğimiz Cumhuriyet Halk Partimizdir. Bugünün kazananı kim olursa olsun yarından itibaren tüm gücümle partimiz için çalışacağıma buradan biz kez daha söz veriyorum. Çıktığım bu yolda geçmiş dönemde yönetimlerde yer alan ya da bu dönem aday olarak yer almak isteyen bütün yoldaşlarıma teşekkür ediyorum. Özgür'ce bir geleceğe hep beraber yol almak dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Adaylık yolunda beni destekleyen her daim yanımda olan örgütüme selam olsun. Bugün 2 aday olarak karşınızdayız. Ben bu onurlu görevi 2 yıl boyunca en iyi şekilde yapmaya gayret ettim ve bu bayrağı taşıdım. Göreve ben gelirim veya Özgür Uygul arkadaşım gelir. Bugün bu bayrağı ben taşıyorum yarın Özgür arkadaşım gelirse bu bayrağı ona teslim edip yanında yürüyeceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın.
CHP Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ve Turabi Kayan, İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, İl Genel Meclisi Başkanı Aydın Karakoç ve meclis üyeleri, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, Büyükkarıştıran Brelediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Karahalil Belediye Başkanı Aykut Yakut, İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, Vize İlçe Başkanı Serdar Dündar, Bbaeski llçe Başkanı Erol Mutlu, Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz, Pınarhisar İlçe Başkanı Burak Akdeniz, Pehlivanköy İlçe Başkanı Hasan Şerif Aydın, Kofçaz İlçe Başkanı Mustafa Aydoğdu, Demirköy İlçe Başkanı Mehmet Şenay, Vize YAĞLI Tohumlar Başkanı Süleyman Kesimci, Vize Ziraat Odası Başkanı Murat Ermiş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, Babaeski Ticaret Borsası Başkanı Sebahattin Önel, Babaeski Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan.
Seçil Aplan, Ali Bayram, Anıl İzzet Can, Gürkan Düz, Hakan Geriş, Derya Kahraman, Elif Karakoyun, Orhan Devran Nayan, Nüket Nazlı, Tamer Mümin Öztaşkın, Ayhan Sarıca, Kemal Uçan, Güler Yenice, Çisem Çelik Yüksel.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol