CHP’de sosyal medya sancısı

7 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen CHP olağan toplantısında, 36’ncı Olağan Adalet ve Cesaret Kurultayı değerlendirildi. Kurultay süreci hakkında görüş bildiren il, ilçe ve belediye başkanları sosyal medyada parti içinde tartışmaların had safhaya ulaştığı konusunda ve bu durumun partiyi yıprattığı konusunda hem fikir oldular. 

CHP Kırklareli İl Başkanlığı’nda olağan Çarşamba toplantısı parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıya; İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçi, Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya,  Pınarhisar İlçe Başkanı Volkan Ertan,  Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Av. Emrah Arslan, yönetim kadroları ve partililer katıldılar. 

‘’Bizler koltuk kapmak için birbirimizi eleştirmekten vazgeçmeliyiz’’
Sosyal medyada partililerin birbirlerini yıpratan sözlerden kaçınmasını belirten CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçi; ‘’Biribirimizi yıpratıcı sözlerden, özellikle sosyal medyadan birbirimize zarar vermekten vazgeçmeliyiz. Biz çevremize güven vermeliyiz. Bu ışık insanların gözünde var. Cumhuriyet Halk partisini sevdirmeliyiz. Bizler koltuk kapmak için birbirimizi eleştirmekten vazgeçmeliyiz. Kongre süreçlerinde mücadelemizi verip, seçilen başkanlarımızın da arkasından gitmeliyiz. Çünkü 2019’da önümüzde bir seçim var. Bunun dönüşü yok’’ dedi.
‘’Sosyal medyada tartışma ortamına çekmeyi ben de doğru bulmuyorum’’
CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, sosyal medyada tartışma ortamının yaratılmasını doğru bulmayarak konu hakkında; ‘’İl Başkanlığı seçimlerine ilave edeceğim bir şey daha var. Genel Başkanımız çok net şekilde şu cümleyi söyledi. Bunu her yerden teyit edebilirsiniz. Sosyal medya ve medya aracılığı ile yapılması kabul edilemeyecek konuda disiplini lütfen çalıştırın diyor. Bu konudan kendisi de müzdarip. Biz bunu kendi aramızda yaptığımız bütün toplantılarda böyle söylüyoruz. Medya dışarı çıktıktan sonra her türlü konuyu tartışma imkanımız var. Hepimiz birbirimizin telefonlarını biliyoruz. Hepimiz Kırklareli gibi ufak bir yerde yaşıyoruz.İstanbul gibi metropol bir yerde yaşamıyoruz. Birbirimize vermek istediğimiz cevapları ve soruları, merak ettiklerimizi her zaman birbirimize sorabilecek yakınlıktayız. Bunu medyada ya da sosyal medyada yaparak. Bu konuları sosyal medyada tartışma ortamına çekmeyi ben de doğru bulmuyorum. Genel Başkanımız da böyle bir yöntem söyledi. Biz bu yönteme mümkün olduğunca başvurmayacağız’’ dedi.
‘’Ayıptır, yazıktır, günahtır’’
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, parti içi tartışmalara dikkat çekerek konu hakkında; ‘’ 2 tane adayımız vardı kurultayda. Biri Kemal Kılıçdaroğlu, biri Muharrem İnce. Kemal Kılıçdaroğlu 800 tane oy aldı. Bu delegenin oyunu aldı ve genel başkanımız oldu. Bunun tartışılacak neresi var. Hiçbir yeri var. Peki bu tatışmayı açanlar kim. Maalesef bizim arkadaşlarımız. Ne diyorlar; 400 tane oy aldı Muharrem İnce. Evet, Kılıçdaroğlu da 800 tane aldı. Hatırlayın geçtiğimiz dönem 1 oyla burada İl Başkanlığı değişmişti. Kimse itiraz etti mi? İster 1 oy olsun ister 100 oy olsun. Delege kime yetki vermişse; göreve o yapabilir. Kılıçdaroğlu da 800 oy aldı. Bunu sosyal medyadan tartışıyorlar. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Kendisinin CHP’li olduğunu söyleyenlerin verdiği zararı, maalesef bugün AKP vermemektedir. Sizin istediğiniz kişi seçilmemiş olabilir. Ama seçilen kişi bu partinin genel başkanıdır. Konu kapanmıştır. Hatırlayın İl seçimi bittiğinde burada;artık mücadele dönemi bitmiştir müzakere dönemi başlamıştır. Bundan sonra her şeyi müzakere edeceğiz.Her şeyi konuşacağız, tartışacağız. Birlikte doğru yolu bulacağız’’ dedi.
‘’Sosyal Medya konusunda
rahatsızlık var’’
Parti içinde sosyal medya söylemlerinin ortak bir sorun olduğunu dile getiren Pınarhisar İlçe Başkanı Volkan Ertan; ‘’Sosyal Medya konusunda rahatsızlık var. Uzun yıllardan beri partide görev yapıyorum. Seçilen de, gelen de, giden de herkesin söylediği sosyal medya üzerindeki tartışmalara son verelim. Elimizden geldiği kadarıyla yöneticiler olarak buna dikkat edersek ben inanıyorum ki; taban da, üye de bu konuda bize destek olacaktır’’ dedi.
İmzalarla ilgili polemik başlatıldı
Sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar hakkında Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş; ‘’Sosyal medyada yapılan bazı paylaşımların; ilçe başkanımın söylediği gibi imzayla ilgili polemik başlattı arkadaşlar. Hala devam eden , hala bu imzaları vermiş olmak yeterli değil. Verilen oyların ne şekilde gittiği, nasıl tasnif olduğu konusunda şüphe ve endişe var. Kurultay delegelerimiz burada. İradelerini açıkça beyan ettiler. Sözlü olarak beyanın dışında imza vererek te bu irade beyanında bulundu. Ama ben bunu anlamak istemeyen sosyal medyada haddini aşacak şekilde ironi yapar gibi aslında saldıran arkadaşlara şunu söylemek istiyorum; imza vermek dışında yapabilecekleri kurultay delegelerinin yapabileceği bir yöntem var mı? Bugüne kadar arkadaşlar imza verip farklı iradeler ortaya koydukları için mi başkalarına da öyle davranır diye şüphe ediliyor? Bu yanlışa, bu kasıtlı hataya ihtiyaç duyma sebebini hazımsızlık olarak adlandırmak gerekir’’ dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sedat Karacaduralıoğlu 09 Şubat 2018 Cuma 14:09:24

    Oy verecek halk ne diyor 9 defa seçim kaybedene tekrar veririm'mi diyor. sanmıyorum 78 yıldır vermiyor iktidar yapmıyor oturun düşünün neden halkla ilginiz yok koltuktan başka az olsun benim olsun Hala atatürkün kurduğu parti olarak ekmek yiyorsunuz çıkarın oyunuz yok.halkla dalga geçmeyin

  2. komik bir özeleştiri 10 Şubat 2018 Cumartesi 08:29:33

    sosyal medyadan yakınan arkadaşlar en fazla sosyal medyada paylaşım yapanlar. çok komik.