CHP’de seçim kızışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nde İl Başkanlığı seçimlerinde yeni adaylığını açıklayan kişilerle beraber seçimler kızışmaya başladı. Merkez Kongresinde yaptığı konuşma sırasında aday olduğunu açıklayan Ünal Başkur’un ardından Özgür Kaya ve Alaaddin Güncer de adaylık açıklamasında bulundu. Son tabloya göre 3 adayın 2 tanesi Lüleburgaz’dan, hem partililerin hem de Kırklareli kamuoyunun merak ettiği konu ise; delege sayısı olarak da avantajı elinde bulunduran Lüleburgaz’ın yeni İl Başkanını çıkarıp çıkaramayacağı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kongre süreci Türkiye genelinde devam ediyor. 14 aralık 2019- 26 Ocak 2020 arasında gerçekleşen ilçe kongrelerinin sonrasında şimdi sıra İl Kongresine geldi. 23 Şubat olarak belirlenen kongrede şu an için 3 aday bulunuyor.
Delegelerde aslan payı
Lüleburgaz’ın
23 Şubat’ta 3 aday arasından 1 kişi 2 yıllığına İl Teşkilatını yönetecek. İl Kongresinde ilçelerden delege olarak seçimlerde oy kullanacak isimlerde belirlendi. En çok delege 208 ile Lüleburgaz’da bulunurken, Merkez İlçe 102, Babaeski 77, Vize 37, Pınarhisar 23, Demirköy 7, Pehlivanköy ve Kofçaz ise 5’er delegeye sahip. Bu durum Lüleburgaz’dan aday olan isimlere bir avantaj getirip getirmeyeceğini önümüzdeki süreç gösterecek.
Süreçten bağımsız olarak 3 aday da birlik beraberlik mesajı veriyor. Eski İl Başkanı ve mevcut adaylardan Ünal Başkur, Lüleburgaz’a giderek İlçe Başkanlığında adayları ziyaret etti. Ve hayırlı olsun dileklerini sundu. Adaylar ziyarette omuz omuza poz verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol