CHP'de kongre süreci başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanlığı, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli konuları da ele alarak Parti İçinde kongre sürecinin başladığını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur, kahvaltıda yaptığı konuşmada Parti İçi Kongre sürecin başladığını ifade etti. Başkur; “30 Eylül 2017 Cumartesi Günü itibariyle İlçe Kongrelerimiz başlayacak.
6 Kasım Pazartesi gününe kadar de tüm İlçelerimizde yapılacak olan seçimlerle İlçe seçimleri tamamlanmış olacak. İlçe seçimlerin tamamlanmasının ardından ise 13 Kasım 2017 Pazar Günü tarihi itibariyle ise İl Başkanlığı kongresi tarihi başlayacak ve 24 Aralık 2017 Pazar Gününe kadar da İl Kongresi yapılmış olacak.
Olağan Kurultay ise 81 İlde İl Kongrelerin tamamlanmasının ardından Parti Meclisinin belirleyeceği tarihte yapılacak.” dedi.
Adalet Yürüyüşüne de değinen Başkur; “9 Temmuz Pazar Günü Adalet Yürüyüşü bir mitingle sonlanacak. Bizde Kırklareli’den Maltepe’de yapılacak olan bu Mitinge katılacağız.
Maltepe’deki yürüyüş için Kırklareli Merkez Dingiloğlu Parkı önünden saat 11.00’da araçlarımız kalkacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanlığı düzenlediği kahvaltıyla Kırklareli’deki yerel basınla bir araya geldi. 7 Temmuz 2017 Cuma Günü bir otelde düzenlenen Kahvaltıya; CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur, CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Gürcan Gültekin, İl Sekreteri Erdoğan Delioğlu, İlçe Sekreteri Recai Yöney katıldı.
“Kongre süreci başladı”
CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur, kahvaltıda yaptığı konuşmada İlçe ve İl Kongre süreçlerin başladığını söyledi. 10 Temmuz Günü üye çizelgelerin İlçe Başkanlıklarında askıya çıkacağını söyleyen Başkur, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “3 Şubat’ta alınan karar ile parti içi kongre takvim süreci başladı. 10 Temmuz Günü üye çizelgeleri İlçe Başkanlıklarında askıya çıkacak. 10-17 Temmuz tarihleri arasında askı süresinin bitmesinin ardından olası
eksiklikler ve yanlışlar giderilecek. 26 Ağustos 2017 Cumartesi günü Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ve Parti içi Önseçimleri başlayacak. 24 Eylül Pazar Günü Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ve Parti içi Önseçimler bitmiş olacak. 30 Eylül 2017 Cumartesi Günü itibariyle İlçe Kongrelerimiz başlayacak. 6 Kasım Pazartesi gününe kadar de tüm İlçelerimizde yapılacak olan seçimlerle İlçe seçimleri tamamlanmış olacak. İlçe seçimlerin tamamlanmasının ardından ise 13 Kasım 2017 Pazar Günü tarihi itibariyle ise İl Başkanlığı kongresi tarihi başlayacak ve 24 Aralık 2017 Pazar Gününe kadar da İl Kongresi yapılmış olacak. Olağan Kurultay ise 81 İlde İl Kongrelerin tamamlanmasının ardından Parti Meclisinin belirleyeceği tarihte yapılacak.
“Pazar günü İstanbul’dayız”
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatığı “Adalet Yürüyüşü”ne de değinen Başkur; Bizler 2. Ve 19. Güne katıldık yürüyüşe. Gönül isterdi ki 25 günlük bu periyotun tümünde orada olalım. İnanın insan üstü bir güçle Genel Başkanımız bu yürüyüşü sürdürüyor ve Türk Siyasi tarihinde bir siyasi partinin lideri olarak yapmış olduğu yürüyüş olarak tarihe geçiyor” dedi. Adalet Yürüyüşünün artık sonuna gelindiği belirten Başkur; “9 Temmuz Pazar Günü Adalet Yürüyüşü bir mitingle sonlanacak. Bizde Kırklareli’den Maltepe’de yapılacak olan bu Mitinge katılacağız. Kırklareli Merkez Dingiloğlu Parkı önünden saat 11.00’da araçlarımız kalkacak.
Diğer İlçelerimiz, Lüleburgaz’da Hükümet Konağı’nda saat 11.30, Babaeski Meydan’dan
saat 11.30, Pınarhisar ilçemizden saat 11.30’da, Demirköy İlçemizden saat 10.00’da, Pehlivanköy İlçemizden saat 11.00’da ve Kofçaz İlçemizden ise saat 11.00’da araçlarımız kalkacak. Katılım için, Kırklareli CHP İlçe Örgütleri ve Emek,Demokrasi Platformu Bileşenleri İle İletişime geçilmesi gerekmekte.” sözlerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol