CHP’de İlk Adaylık Mert Urdal’dan

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Kongre süreçlerine start verildi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan kongre takviminin ardından ilk adaylık Merkez İlçe Başkanlığı için Mert Urdal’dan geldi. Haftalık olağan Çarşamba toplantısında söz alarak adaylığını açıklayan Urdal’ın ilk söylemi birleştiricilik üzerine oldu Urdal yaptığı konuşmada parti içi kavga ve anlaşmazlıkların sona ermesi gerektiğini vurgulayarak, kimseyi ötekileştirmeden ve ayrıştırmadan çalışarak, “Yeniden Büyük CHP Ailesini İnşa Etmeye Çalışacağız” sözlerini sarf etti.

9 Ekim tarihinde gerçekleştirilen haftalık olağan Çarşamba toplantısında adaylığını açıklayan Mert Urdal, Merkez İlçe Başkanlığı için başvuru yapan ilk isim oldu. Urdal konuşmasına CHP’lileri selamlayarak başlarken, yakın zamanda hayatını kaybeden Eski Belediye Başkanlarından Kadir gökçe ve hayatını kaybeden parti büyüklerini anarak devam etti.
“Uzun zamandır CHP' de aktif olarak
bulunmaktayım”
Kendisini tanıtan Urdal, kariyeri ve önceki dönemlerde CHP teşkilatlarında aldığı görevlerden bahsetti. Urdal, “Uzun zamandır CHP' de aktif olarak bulunmaktayım. Bundan önceki dönemde CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim. Son iki yerel seçimde CHP Belediye Başkan Adaylığı proje birimlerinde yer aldım” dedi.
“Ben istiyorum ki; bu sevgisizliğe, bu
ayrışmaya, bu kısır
tartışmalara bir son verelim”
Parti içi ayrılıkları bitirmek adına adaylığını açıkladığını vurgulayan Mert Urdal, “Değerli dostlar, dava ve yol arkadaşlarım; sizlere şahsi duygularımı izniniz olursa açıkça paylaşmak istiyorum. Ben çok sıkıldım. Sizler de sıkılmadınız mı bu bölünmüşlükten, sıkılmadınız mı sevgisizlikten, sıkılmadınız mı parti içi kavgalardan? Vallahi ben çok sıkıldım. Kırklareli' de partimizin bu durumu beni çok üzüyor. Yerel Seçimlerde aldığımız başarısızlık, ayrışma, kısır tartışmalar beni çok üzüyor. Eminim sizleri de çok üzüyordur. Ben istiyorum ki; bu sevgisizliğe, bu ayrışmaya, bu kısır tartışmalara bir son verelim. Önümüzde çok güzel bir fırsat, bir kongre süreci var. Bu süreç içinde tekrar bir olalım, iri olalım, diri olalım. Herkese, öncelikle kendimize ne kadar güçlü olduğumuzu gösterelim. Değerli dostlar biz, CHP'liyiz, koskoca modern bir devlet kurmuş bir partinin neferleriyiz. Bize umutsuzluğun içinde umut olmak düşer. Yıkımın içinde, sorumluluk almak, liyakat sahibi olup çare olmak düşer” ifadelerini kullandı.
“Bırakalım geçmişteki hesaplaşmaları,
geleceğe bakalım”
Geçmişteki kırgınlık ve kızgınlıkların kenara bırakılması gerektiğinin altını çizen Urdal, “Bırakalım geçmişteki hesaplaşmaları, geleceğe bakalım. Fakat yapılmış hataları da unutmayalım. Birilerinin gündemini takip etmeyelim dostlar, gündemi biz yaratalım. Bize bunlar yaraşır. Çok tecrübeli bir partiyiz ancak yaşlanıyoruz, gelin bu tecrübelerinizi bizlere, gençlere aktarın. Sizler bizim ağabeyimiz olun ablamız olun, bizler de elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret edelim. Bir hata mı yaptık çağırın, uyarın. Gocunacak halimiz yok, aksine seviniriz. Partimizi gençlere, kadınlara sonuna kadar açalım. Büyüyelim. Hızla iktidara gittiğimiz bu günlerde güçlü bir örgütlenme ile Genel Merkezimize destek olalım” sözlerine konuşmasında yer verdi.
“Gerçekten CHPliyim” diyen herkesle
çalışacağız”
Bizler bu süreçte kimlerle çalışacağız: Önce CHP diyen, şahsi menfaatlerini öne koymayan, Ahmetçi, Mehmetçi değil, “Gerçekten CHPliyim” diyen herkesle çalışacağız. Herkesi kucaklayacağız dostlar buna mecburuz. Kimseyi ötelemeyeceğiz, kimseyi ayrıştırmayacağız, yeniden “Büyük CHP Ailesini” inşa etmeye çalışacağız ve Allah’ın izniyle CHP iktidarında Kırklareli Belediyesi’ne yeniden CHP Bayrağını dikeceğiz. Hepinizden bu sürece destek olmanızı istiyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

  2. Siz değişiyorsunuz ama eskiler eski kafalar değişmiyor. Şu durumda çooooooook zor.