CHP’de İl Kongresi 23 Şubat’ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kongre süreci Türkiye genelinde devam ediyor. 14 aralık 2019- 26 Ocak 2020 arasında gerçekleşen ilçe kongrelerinin sonrasında şimdi sıra İl Kongresine geldi. İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, il kongre tarihinin 23 Şubat olarak belirlendiğini açıklarken, sürecin tüm CHP’ye hayırlı olmasını temenni etti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kongre süreci mahalle delege seçim süreci ile başlamıştı. İlçelerde bulunan mahallelerin delegelerinin belirlenmesinin ardından ilk olarak ilçe kongreleri düzenlendi. 14 Aralık’ta Pınarhisar ile başlayan kongreler 26 Ocak’ta Merkez İlçe ile son buldu.
Kongreler sonucunda; Pınarhisar’da Burak Akdeniz, Vize’de Serdar Dündar, Demirköy’de Mehmet Şenay, Pehlivanköy’de Hasan Şerif, Lüleburgaz’da Devrim Gündüz, Babaeski’de Erol Mutlu, Kofçaz’da Mustafa Aydoğdu ve Merkez’de Özgür Uygul ilçe başkanlıklarına geldi.
Karar oybirliğiyle alındı
İlçe kongrelerinin ardından şimdi sıra İl Kongresine geldi. Netlik kazanan İl Kongre tarihi haklkında açıklama gerçekleştiren İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, “İl Yönetim Kurulumuzun yaptığı toplantıda oy birliği ile aldığı karar uyarınca CHP Kırklareli 37. Olağan İl Kongresi 23 Şubat 2020 Saat 10.00'da Paşa Kafe’de yapılacaktır. Partimize hayırlı olsun” dedi.
Delegelerde aslan payı
Lüleburgaz’ın
İl Kongresinde başkan adaylığı için isimler henüz netlik kazanmadı. 23 Şubat’ta adaylar arasından 1 kişi 2 yıllığına İl Teşkilatını yönetecek. İl Kongresinde ilçelerden delege olarak seçimlerde oy kullanacak isimlerde belirlendi. En çok delege 208 ile Lüleburgaz’da bulunurken, Merkez İlçe 102, Babaeski 77, Vize 37, Pınarhisar 23, Demirköy 7, Pehlivanköy ve Kofçaz ise 5’er delegeye sahip.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol