CHP’de İl Başkanlığı seçimi kızışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel kongreye sayılı günler kala adaylık açıklanmaya başladı. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda her Çarşamba günü yapılan halk toplantıları devam ediyor. Bu hafta yapılan halk toplantısı diğer toplantılara oranla farklı anlamlar taşıyordu. 7 Ocak Pazar günü yapılacak olan İl Genel Kongresi dolayısıyla oldukça hareketli geçen toplantıda 2 il başkanı adaylığı açıklandı.

27 Aralık Çarşamba günü düzenlenen halk toplantısında parti mensupları salonu hınca hınç doldurdu. Partililerin oldukça yoğun ilgi gösterdiği toplantıda gündem de oldukça yoğundu. 7 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan Genel Kongre dolayısıyla adaylıkların açıklandığı toplantıya; CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İl Başkanı Ünal Başkur, Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçi, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Adaylık açıklamalarının arka arkaya geldiği toplantıda kürsüye ilk olarak Tuna Soykan çıktı. Soykan konuşmasında adaylığının aşamalarını anlattı; “Bugün adaylık açıklaması için sosyal medyada bir şey paylaşmıştım. Aslında bugün çok kısa bir konuşma yapmayı düşünmüştüm ama mesajımı alarak bu kadar hanımefendi ve beyefendi buraya geldiğine göre bir şeyler söylemek gerekir diye düşünüyorum.” diyerek sözlerine başladı.
Gel bizim adayımız ol dediler
Adaylığı konusunda kendisine güvenenlere teşekkür eden Soykan, “Pazar akşamı Babaeski ilçe başkanımız Erol Mutlu beni aradı ve bir davette bulundu. Davetin konusu 5 ilçe başkanımızın 4 belediye başkanımızın 2 vekilimizin toplantı yaparak. 7 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan genel kongreye ilişkin görüşlerini paylaşmasıydı. Bunun üzerine ben de o toplantıya icabet ettim. Özetle Tuna Soykan bizler senin İl Başkanı olmanı istiyoruz gel bizim adayımız ol dediler. Ben de bana olan güvenleri için teşekkür ettim. Ailemle ve çevremdekilerle görüşmek için bir gün izin isteyip kararımı bildirmek istedim. Yaptığım görüşmeler sonucunda CHP İl Başkanlığına aday olmaya karar verdim.” şeklinde konuştu.
İl Başkanlığı ateşten gömlek
İl başkanlığı görevinin önemini anlatan Soykan, “Bugünlerde İl Başkanlığı ateşten gömlek, zor bir iş, Tayfun Okan Çobancık kardeşimi de bu görev için cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Ben ateşten gömleği giymenin bir yurt severlik görevi olduğunu düşünüyorum. Bu düşüncem ile Cumhiriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanlığı’na adayım. Partimde ki iç çatışmaları sonlandırmak için birlikte çalışmalar yapmak istiyorum. Görmekteyim bu bir kılıç darbesi ile olabilecek bir şey değil, bir projelendirme ile el birliği ile çözümlenebilir. Aynı dünya görüşünü sahip, aynı yolda yürümek isteyen, Atatürk ilkelerinin savunucusu, Cumhuriyet Bekçileri olan Cumhuriyet Halk Partisi Sevdalılarına Önderlik etmek istiyorum. Tecrübemi kullanarak yerel seçimlerde daha ileri başarılara imza atmak istiyorum. Bu başarının omuz omuza vermekten başka formülü olduğunu ve parti içi barışın sağlanmasının ne derece kıymetli olduğunu her ferdimize anlatmak istiyorum. Bunu Ülkem için, partim için Kırklareli için istiyorum.” dedi.
Kırklareli'nde mücadeleye hazır olduğunu tüm ülkemize
haykıralım
Tuna Soykan’ın ardından kürsüye diğer adaylığını açıklayacak olan isim yani; Tayfun Okan Çobancık geldi. Sözlerine Nazım Hikmet’i anarak başlayan Çobancık; “Ben diyorum ki ona; Kül olayım Kerem gibi yana yana. Ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa... Bu vesile ile büyük üstad Nazım Hikmet'i saygı ile anıyorum. Karanlıklar eşiğindeki ülkemin, aydınlık geleceği için, saflarımızı sıklaştırarak el ele verelim. Bu hayasızca akının önüne set çekecek Mustafa Kemal'in askerlerinin, Kırklareli'nde mücadeleye hazır olduğunu tüm ülkemize haykıralım. Bembeyaz açtığımız kucağımızla, bir birimize daha sıkı sarılalım.” diye konuştu.
Koltuk sevdası için istifa
etmeyecek Atatürk devrimcilerine ihtiyacımız var
Yol arkadaşlarım, hepinize soruyorum. 19 Mayıs'lar bizim, 23 Nisan'lar bizim, 30 Ağustos'lar bizim. Varlığımızın dönüm noktaları olan bu tarihlerin 100. Yıllarına ipotek koymayı hedefleyen güçlere dur demeyecek misiniz?
Biz bu bilinç ile Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Örgütü olarak 2019'da yapılacak yerel ve genel seçimlerde çok daha fazla çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızda zaten mevcut. Lüleburgaz konuşmamda da söylediğim gibi, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ısrarla vurguladığı üzere, koltuk sevdası için istifa etmeyecek Atatürk devrimcilerine ihtiyacımız var. Bu tam bağımsızlık mücadelesini hep beraber vereceğiz.” ifadelerini kullandı.
İl Başkanlığı kutsal bir görevdir
Bu dönemde gözlemlediğim en önemli beklentiler, parti içi adalet ve birlikteliktir. Parti içerisinde adaleti ve birlik beraberliği sağlamak için, bu beklentiler tatmin olana kadar, kırgınlıklar bitene kadar, mücadeleye yılmadan devam edeceğim. Hedefimizi tekrar hatırlatıyorum. İlimizdeki tüm Belediye başkanlıklarını almak, daha çok Belediye ve il genel meclisi üyesi kazanmak ve Meclis'e 3 milletvekili kazandırarak tulum çıkartmaktır. Bu çizgide eğilip, bükülmeden dümdüz ilerleyeceğiz. Yaşamım boyunca hukukun üstünlüğüne inanan, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı bir kişi oldum. Kurucusu ve ilk genel başkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı hiç şüphesiz ki onur veren, kutsal bir görevdir. Tüm üyelerimizin desteğini yanımda hissederek, toplum çıkarlarını her şeyin üzerinde tutma anlayışımdan aldığım özgüven ve güçle, Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanlığı'na adayım. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu. Konuşmalarının ardından adaylar birbirilerine şans dilediler ve her toplantıda dile getirdikleri şekilde birlik beraberliklerini vurgulamak adına toplu bir fotoğraf çektirdiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol