CHP’de gündem ihraç

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen haftalık olağan Çarşamba toplantısı dün itibariyle gerçekleştirildi. Toplantının ana göndüm maddesi sosyal medyada dolaşan CHP’den ihraç edilen isimler konulu paylaşımlardı. Parti yöneticileri paylaşımların gerçeği yansıtmadığını belirterek, konunun algı yönetimi olduğunu savundu. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, “Konuyla ilgili sosyal medyada yapılan asılsız paylaşımlar, partimize zarar vermek isteyen kesimlerin algı yönetimidir. Bu algı yönetimi karşısında yönetim kademelerimiz ve parti üyelerimiz parti terbiyesi çerçevesinde süreci takip etmektedirler. Hak, hukuk, adalet mücadelesi veren partimizin yargı organları, ceza hak eden üyelerimize ceza vereceğini, haksızlığa uğrayan üyelerimizin de haklarını savunacağına inancım tamdır” dedi.

İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık yaptığı konuşmada ilgili kişilerin tesirli olarak üyelikten çıkarılma talebi ile çok sayıda imza verildiğinden bahsetti. Başkan Çok Çobancık; “Bu durum son aylarda hepimizi ilgilendiren konuşlardan birisi. Bu olağanüstü durum karşısında genel merkezimizin yetkili organlarına konuyu ilettik. Yapılan görüşmeler sonucunda İl Başkanlığımızın 10.10.2019 tarihinde disiplin talep edilen listedeki istifa ettiği belirtilen kişiler listeden çıkarılarak, Genel Merkez Yazı İşlerimize Bildirilmiştir. Böylelikle konu İl Disiplin Kurumuzca Genel Merkeze gönerilmiş oluyor. Konuyla ilgili sosyal medyada yapılan asılsız paylaşımlar, partimize zarar vermek isteyen kesimlerin algı yönetimidir. Bu algı yönetimi karşısında yönetim kademelerimiz ve parti üyelerimiz parti terbiyesi çerçevesinde süreci takip etmektedirler. Hak, hukuk, adalet mücadelesi veren partimizin yargı organları, ceza hak eden üyelerimize ceza vereceğini, haksızlığa uğrayan üyelerimizin de haklarını savunacağına inancım tamdır. İl Başkanlığımız olarak konunun ivedilikle çözülmesi için elimizden gelini yaptığımızdan kimsenin şüphesi olmasın” sözlerini sarf etti.
“Yetkili organlarımız konuyla alakalı gerekli adımları atacaktır”
Başkan Çobancık kendilerinden istenen konuyla ilgili kişilerin bildirilmesi ve kararın Genel Merkezce alınacağını belirterek, İl Disiplin Kurulunun kararını İl Başkanlığına ve Genel Merkeze bildirdiğini kaydetti. Son kararın MKYK tarafından verileceğini söyleyen Başkan Çobancık, konunun yargı aşamasında olduğu için yorum yapmayacağını belirtti. Sosyal medyada bir algı operasyonu var diyen Çobancık, “CHP, bu ülkenin en uzun siyasi partisidir. Genel Başkanımızın adalet mücadelesini herkes takdirle karşılamaktadır. Yetkili organlarımız konuyla alakalı gerekli adımları atacaktır. Sosyal medyada dolaşan listede seçim çalışmaları boyunca beraber çalıştığımız isimler de bulunuyor. Bizler bu kişilerle alakalı takibi yapacağız. Gönül isterdi ki herkes partimizin arkasında dursun ve bu sıkıntılı süreci yaşamayalım. Adayı beğenmeyerek alternatif adaylara yönelmek bizim kültürümüzde ve siyasi ahlakımızda yok” ifadelerini kullandı.
“Kırklareli seçmeni üzerinde yaratılmaya çalışılan algı yönetimi zaman içinde
kendiliğinden cevaplarını bulacaktır”
Konuyla alakalı çeşitli spekülasyonlar olduğundan bahseden İl Başkanı Çobancık, listede olmayan simlerin de listede gösterildiğini ifade ederek, “Bir dilekçe var arkadaşlar bu dilekçe içinden o seçilmiştir, bu seçilmiştir gibi bir konu yok. Konuyla ilgili kararın İl Disiplin ve İl Başkanlığı tarafından verilemeyeceği için genel merkeze aks ettirilmiştir. Genel merkezimizin de konuya müdahil olma gereği ortaya çıkmıştır. Tüzüğümüze göre de bu adım adım ilerleyecektir. Bu sebeple Kırklareli seçmeni üzerinde yaratılmaya çalışılan algı yönetimi zaman içinde kendiliğinden cevaplarını bulacaktır” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ak-kaşık çobancık 31 Ekim 2019 Perşembe 19:27:36

    Mark TWAIN: "Eleştirileri severim; beni eleştirmeyen eleştirileri tabiki."