“CHP’de beklenen değişim gençlerle gelecek”

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkan Adayı Mert Urdal dün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Seçilmesi halinde hayata geçirmek istediği projeleri kamuoyuyla paylaşan Urdal, oluşturacakları genç ve donanımlı kadroyla CHP’de değişimi gerçekleştireceklerini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkan Adayı Mert Urdal, CHP’de beklenen değişimin gençlerle geleceğini açıkladı. Yerel basınla iletişim halinde olarak üyelere doğru ve etkin bir şekilde ulaşmayı hedeflediklerini belirten Urdal, “ Bildiğiniz gibi biz bir yola çıktık. Yapmak istediğimiz hedefler doğrultusunda sizinle de iletişim halinde olarak bir yarışa gireceğiz. Bu aslında büyük bir demokrasi yarışı. Bu yarışta tabi ki başarılı olmak istiyoruz. Ancak ondan öte bazı sözlerimiz, bazı düşüncelerimiz var. Bu düşüncelerin gerçekleşmesini istiyoruz. Bunun için yerel basın bizim için çok önemli. Kırklareli özelinde konuşursak etkin bir yerel basınımız var. Biz sizlere ulusal basından daha fazla önem veriyoruz. 

Sizlerle iyi iletişim halinde olup halkımıza üyelerimize doğru ve etkin şekilde ulaşmak istiyoruz. Burada toplanmamızın asli sebeplerinden bir tanesi de Dünya Gazeteciler Günü. Hepinizin Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. “ dedi.
Seçilmesi halinde yapmak istediklerini kamuoyuyla paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkan Adayı Mert Urdal, “Siyasette çoğu zaman geçmiş konuşulur. Ancak biz geçmiş değil geleceği konuşacağız. Biz gelecekte neler yapacağız onu dile getireceğiz. Bizler her zaman ön seçimden yanayız. Ön seçim olduğu zaman üyeler söz sahibi oluyor. Madem ki demokrasiyi savunan bir partiyiz. Bizim de şöyle bir sloganımız var. Önce Cumhuriyet Halk Partisi’ne sonra Türkiye’ye demokrasi gelecek. Biz bu demokrasiyi kendi içimizde işletirsek çok başarılı oluruz diye düşünüyorum. Yani sıkıntılarımızdan bir tanesi bölünmüşlük. Buna çare olarak biz parti içi demokrasiyi görüyoruz. Bizim partimiz çok tecrübeli parti ama tecrübenin bir dezavantajı var. O da yaşın ilerlemiş olması. Baktığımızda yüzde 10’a yakın 18-30 yaş arası üyemiz var. Ancak bu yeterli bir oran değil. Eğer biz değişim istiyorsak, gelişimden yanaysak 6 oktan biri devrimcilikse biz değişimi ancak gençlerle yapabiliriz. 50 yaş üstü ağabeylerimiz her zaman çok tecrübeli. Biz istiyoruz ki bizi desteklesinler, gençlere güvensinler. Gençler sandıkları gibi donanımsız değil. Gayet donanımlı bir gençlik var. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençleşmesini, gençlerin çok daha fazla söz sahibi olmalarını istiyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol