CHP'de bayramlaşma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bayramın ikinci günü bayramlaştı. Milletvekili adayları verdikleri mesajda, koalisyon görüşmelerini değerlendirdiler ve 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde, tekrar koalisyon çıkacağını vurguladılar…
CHP İl teşkilatı bayramın ikinci günü (25 Eylül Cuma) saat 12.00'de parti binasında bayramlaştı.

Programa; İl Başkanı Recep Zengin, Milletvekili adayları Turabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, Tuna Soykan, İl Genel Meclis Başkanı Cavit Çağlayan, eski Milletvekili Turgut Dibek ile partililer katılım gösterdiler.
Yapılan konuşmalarda, 1 Kasım seçim süreci değerlendirildi ve halkın verdiği mesajın diğer partiler tarafından iyi algılanmadığı belirtildi. 1 Kasım'da tekrar koalisyon sonucunun çıkacağı vurgulanırken, artık dikkatli olunması gerektiği söylendi.
İl Başkanı Recep Zengin yaptığı açılış konuşmasında şunları kaydetti;
"Hepinizin bayramını gönülden kutluyorum. Bildiğiniz gibi önümüzdeki süreçte hiç gereksiz bir seçime gidiyoruz. 35 gün sonra tekrar sandık başına gideceğiz. Ülkede şu anda bir seçim havası yok. Herkes yorgun ve bıkkın. Buna rağmen umarım seçime katılımımız yüksek olur. Çünkü gördüğüm bir istatistik beni ürküttü; sandık başına gitmeyenlerin yüzde 70'i CHP'liymiş. Ancak AKP'lilerin sadece yüzde 2'si sandığa gitmiyormuş. Halkımız sandıklara sahip çıkarsa, AKP'nin daha büyük bir yenilgi alacağını düşünüyorum."
Ardından CHP üçüncü sıra Milletvekili adayı Tuna Soykan'a söz verildi. Soykan AK Parti'nin algı yönetimini iyi kullandığını kaydederek; "Kriz çıkartıp, krizden yararlanıyorlar. Bütün bunları CHP olarak her yerde dile getirmeliyiz. Biz biraz susuyoruz, insanlar anlasın diye düşünüyoruz. Ama insanlar ne yazık ki anlamıyorlar. Geçtiğimiz yıllarda 29 Ekim'i yasaklamışlardı, ama bu yıl bizden önce kutlayacaklar. Onu da kaptırmamız lazım. Yalnız adaylar, yönetimler değil, her CHP'li, her Atatürkçü için bu öncelikli görev olmalı diye düşünüyorum" dedi.
İkinci sıra Milletvekili adayı Vecdi Gündoğdu ise yaptığı açıklamada; "Bu bayramı buruk kutluyoruz. Ülkemizde özellikle son üç ayda yaşananlardan sonra müthiş bir acı ve hassasiyet durumu ortaya çıktı. Önümüzde 1 Kasım var ve bence 1 Kasım bir fırsattır. Neden derseniz, artık halkımız uyanmaya başlıyor. AK Parti'nin oy oranı hissedilir derecede düştü ve bana göre 1 Kasım'da bunun devamı da gelecektir" dedi.
Son olarak partinin 1. sıra Milletvekili adayı Turabi Kayan söz aldı. Kayan; "7 Haziran'ın bizlere gösterdiği tablo şuydu; Halkımız artık AK Parti'nin tek başına iktidar olmasını istemiyordu. Ancak siyasi parti yöneticileri bu mesajı anlamak istemediler. Yüzde 60 oy toplayan AK Parti haricindeki diğer siyasi partiler, 13 yıllık iktidara son verme ve biraraya gelme basiretini gösteremediler. Siyasi partiler, yöneticiler, başkanlar toplumun verdiği mesajı iyi algılamak zorundadırlar. Burada iktidar partisi dışındaki partilere büyük görev düşmektedir. Bizlere de düşüyor" dedi.
Bu açıklamalar sonrasında partinin bayramlaşma programı son buldu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. İnadına ak parti 25 Eylül 2015 Cuma 14:16:04

    Çok zor AKP 2. Vekili zorlar ...