CHP’de başvurular başladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, yerel seçimlere yönelik aday adaylık başvuruları dün itibariyle başladı. İl ve ilçe örgütlerine gönderilen genelge kapsamında, il ve ilçe belediye başkan aday adayları 7 bin 500 TL, büyükşehir belediye başkan aday adayları 10 bin TL başvuru ücreti yatıracak. 19 Ekim tarihine kadar sürecek başvurular çerçevesinde, aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin 1 Ekim - 12 Ekim arası görevlerinden istifa etmeleri belirtildi. Adaylık taliplileri 19 Ekim Cuma günü saat 17.00’ye kadar gerekli belgelerle il ve ilçe başkanlıklarına başvuracak. 

Partinin gönderdiği genelgede; büyükşehir belediye başkanlığı için başvuranlardan 10 bin TL, nüfusu 100 bin ve üzeri il ve ilçe belediye başkanlığı için başvuranlardan 7 bin 500 TL, nüfusu 50-100 bin olan ilçe belediye başkanlığı için başvuranlardan 5 bin TL, nüfusu 15-50 bin olan ilçe belediye başkanlığı için başvuranlardan 3 bin TL ödenti alınacağı kaydedildi.
Meclis üyeliği ödenti miktarı için de şu ifadeler yer aldı: Belediye meclis üyeliği için başvuracak aday adaylarından nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçeler için 3 bin 500, nüfusu 50-100 bin olan ilçeler için 2 bin, nüfusu 15-50 bin olan ilçeler için 1000 TL ödenti alınacak. Kadın ve genç aday adaylarından özel ödenti miktarların yarısının alınacağı, engellilerden, şehit yakınlarından ve gazilerden ise ödenti alınmayacağını kaydedildi.
Adaylık başvurusunda bulunanların; adaylık başvuru belgesi, nüfus cüzdanının onaylı örneği veya nüfus kayıt belgesi, öğrenim durumunu gösterir onaylı belge, askerlik durum belgesi, adli sicil belgesi, iki adet fotoğraf, ödenti makbuzu, il, ilçe veya belde başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğinden istifalarına ilişkin belge, engelli adayların yüzde 40 ve daha fazla engelli olduğunu gösterir sağlık kurulu raporu ya da engelli kartı örneği, şehit yakını ya da gazilerin ise şehit yakını ve/veya gazi olduğunu gösterir belge ile birlikte il ve ilçe başkanlıklarına başvurabilecekleri söylendi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol