CHP’de ana gündemi seçim oluşturdu

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli olağan Çarşamba toplantısını İl ve Merkez İlçe Binasında gerçekleştirdi. Toplantının birinci gündem maddesini seçim hazırlıkları oluşturdu. CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, Ankara’da ve Kayseri’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesi Türkiye’nin beş temel sorununa dikkat çektiğini ifade etti. Çobancık açıklamalarında bu sorunların; eğitim, dış politika, toplumsal ayrışma, demokrasi ve rejim, ekonomi olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli olağan Çarşamba toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantıya katılamayan Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı yerine Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Av. Hakan Geriş toplantının moderatörlüğünü üstlendi. Olağan Çarşamba toplantısına; CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, Lüleburgaz İlçe başkanlığından istifa ederek milletvekili aday adayı olan Özgür Kaya, Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin, İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Zehra Deyrin, il ve ilçe yönetim kurulu, parti üyeleri katıldılar.
Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Av. Hakan Geriş, açılış konuşmasını gerçekleştirirken, Milletvekili Aday Adayı Özgür Kaya ve Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin konuşma gerçekleştirdi.
‘’Partimiz iktidar olacak’’
Son konuşmacı İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık; ‘’Bu yola çıkarken çok büyük bir aile olduğumuzu söylüyorduk. Bu ailemizin görevlerini alan arkadaşlarımız yavaş yavaş üst mevkilere aday oluyor. Bu sevindirici. Beraber yola çıktığımız insanlar farklı noktalardan beklentilerini ifade etmeye başladılar. İlerleme olması benim hoşuma gidiyor. Birçok yönetim kurulu üyesi çıkaracak, lider çıkaracak yapımız olduğunu hep söylüyordum. Hala da söylemeye devam ediyorum. İnşallah hep beraber yakasında altı ok rozeti bulunan 3 tane milletvekilimizi bu dönemde meclise götüreceğiz. Partimiz iktidar olacak. Bu da benim başkanlık dönemimde gelecek diye herkese müjdelemiştim. Bu son görüşmelerde de bu izlenim daha da artıyor. Ben sizlerde de aynı şevki görüyorum. Biz daha da büyüyeceğiz. Bu sonuca ulaşacağız. En son 25 Nisan Çarşamba günü burada toplantı yapmıştık. Bu toplantımızın arkasından hemen bir yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirerek neler yapacağımız ile ilgili adımlarımızı atmak adına görüşmelerimizi yaptık. İl yönetim kurulumuz, ilçe yöneticilerimize, ilçe başkanlarımıza düşen görevleri genel merkezden gelen konuları, eğitim konularını belirleyip burada kararlar aldılar. Öncelikli olarak biz seçim büromuzu Kırklareli Merkez’de yerini belirledik. Bu Çarşamba günü de anahtarını teslim alacağız. Büyük ihtimalle de önümüzdeki Pazartesi günü itibariyle seçim büromuz Kırklareli’nin en merkezi yerinde sizlerin beğenisine ve takdirine sunulmuş olacak. Buradaki Çarşamba Toplantımızdan sonra; Ankara ziyaretimiz oldu. Genel olarak Ankara’da Genel Merkezimizin daha önceki dönemlerden biraz daha profesyonel yaklaştığını gözlemledik. Biraz daha gizli yapıldığını, biraz daha ince elenip, sık dokunduğunu, özellikle gizlilik ve doğru kararların verilmesi adına bir ana kademe kurulduğunu ve bunun sonucunda da ilerlendiğini gözlemledik. Ankara ziyaretimizin arkasından Kayseri il başkanları toplantımız oldu. Genel başkanımız ile burada da görüşme fırsatı bulduk. Kayseri il başkanları toplantımızda genel aldığım izlenim parti iktidar olmaya inanmış. Özellikle genel merkez inanmış. Bu konuyla ilgili çalışmalarını yapmaya devam ediyor. Gerekli sorumluluklar verilmiş. Çalışmalar devam ediyor. Genel başkanımız beş temel sorundan dem vuruyor. Israrla ülkemizin beş temel sorununun tekrar edilmesi konusunda açıklamalar yaptı.
5 sorun vurgusu
Bu sorunların en başında eğitim geliyor. Eğitim bizim için gerçekten çok önemli. Bu 16 yılda 14 kez eğitim politikasının değiştirilmesinden kaynaklı çocuklarımız denek gibi. Gençlere bakıyorum bizim zamanımızda sınav sistemi belliydi. Hangi puanı alabilmesi için hangi soruları çözmesi gerekiyordu? Nerelere başvurması gerekiyordu? Bizim zamanımızda 30 civarı üniversite vardı. Şu an sadece İstanbul’da 300 tane üniversite var.
Bu üniversitelerin de ikiye bölünmesi söz konusu. Yani eğitim baştan sona kadar her aşamada ilköğretimden yükseköğretimine kadar her aşamada sıkıntılı. Değiştirilen politikalar ile nitelikli-niteliksiz okulu kısmına getirildi. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehirde gerçekten tarihe adını yazmış, hepimizin mezun olduğu liseler bu nitelikli okullar sınıfında yok. Hatta göz nuru dediğimiz Anadolu Lisemiz dahil nitelikli okullar sıralamasında yok. Fakat biz bu okullardan mezun olduk. Türkiye birincilikleri veya ilk beşe giren illerden olduk. Çeşitli sınavlarda böyle sonuçlarımız var.
İkinci madde dış politika konusunda. Bundan 15 yıl öncesine kadar kavgalı olduğumuz ülke neredeyse yoktu. Çeşitli Doğu bloğu ülkeleriyle özellikle Sovyetler Birliği ile, Yunanistan ile gerilimler olurdu fakat şu an bütün sınır komşularımızla barışık değiliz. Hatta askerlerimizin bir çoğu dış ülkelerin sınırları içerisinde görev yapıyor. Şehit mertebesine ulaşıyorlar. Buralardaki terör yuvalanmaları da apayrı sorun oluşturuyor.
Toplumsal barış bizi etnik kimliklere ve yaşam tarzımız üzerinden ayrıştırmaya giden bir 15 yıl yaşadık. Bu konuda önlemlerimizi alacağız. Genel başkanımızın üçüncü olarak üstünde durduğu konu. Hak hukuk adalet diye yollara düştük. Demokrasi ve tek aday rejimi dördüncü en önemli sorunumuz. Beşinci sorunumuz ise hepimizin ceplerini ilgilendiren konu. Ekonomi konusudur’’ dedi. Konuşmaların gerçekleştirilmesinden sonra toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Naapçaz şindcik ? 03 Mayıs 2018 Perşembe 13:54:52

    Napçaz şindcik. Nasılsa vekil alışverişi yapılıyor genel başkan kapıyı araladı diye iyi partiye mi oy vercez ?

  2. chp de kimi seçsek aynı 05 Mayıs 2018 Cumartesi 09:15:26

    ilimiz chp vekili çıkarmakta başarılı ama malesef chp vekillerinin bugüne kadar ilimize yaptığı tek temsil soru önergesi vekilliğinden öteye gitmiyor. bazısı iktidarda değil ya adamlar diyebilir ama yine de Türkiye'de en fazla oy çıkaran bir şehirin parti içinde daha fazla dikkate alınır işlerde görev almasını isterdim. vecdi bey onlarca sene sonra kırmızı plakalı oldu diye bile gururu okşanmış bir kırklareliden bahsediyorum sonuçta. il teşkilatı ankara temaslarında kendi özgül ağırlıklarını hissetirmeliler. ama malesef öyle değil durum.