CHP’de OHAL eylemi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) öncülüğünde Türkiye’nin 81 ilinde OHAL’e karşı eylem düzenlendi. Kırklareli’nde de gerçekleşen eyleme partililer, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 16 Nisan Referandumunun yıldönümünde “Ohal değil demokrasi istiyoruz” sloganı ile yapılan eylemde Kırklareli Kültür Anıt Parkı’nda toplanılarak basın açıklaması düzenlendi ve ardından oturma eylemine geçildi. 

16 Nisan Pazartesi günü yapılan eylem saat 11 sularında vatandaşların Şevket Dingiloğlu Parkı’nın önünde toplanması ile başladı. Grup oradan Kırklareli Kültür Anıt Parkı’na kadar sloganlar ve marşlar eşliğinde yürüdü.
Kırklareli’nde ki organizasyonunu CHP İl Teşkilatı’nın yaptığı eylem CHP Genel Merkezi tarafından tüm illerde gerçekleştirildi. Eyleme eski ve yeni belediye başkanları, İl ve İlçe yönetimleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
OHAL 21 aydır devam ediyor
Saat 12.00’da Kırklareli Kültür Anıt Parkı’ndan toplanan grup öncelikle basın açıklamalarını gerçekleştirdi. İlk önce Kırklareli Emek ve Demokrasi Platformu tarafından basın açıklaması okundu. Sonrasında mikrofona CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık geldi. Çobancık, CHP’nin tüm Türkiye’de ortak olarak yaptığı basın açıklamasını okudu. Çobancık, 21 aydır devam eden OHAL’i eleştirdi ve OHAL uygulamasının bir an önce sona ermesini istediklerini ifade etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol