CHP’de Halebak Balonu söndü

Siyasi partilerin 27. Dönem Milletvekilliği aday listesi dün kesinleşti. Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli’nde ilk üç aday sıralamasını 1) Turabi Kayan, 2) Vecdi Gündoğdu, 3) İnci Tunç şeklinde yapmaya karar verdi.
CHP bu sıralamayla mevcut Milletvekilleri ile “yola devam” kararı aldığını gözler önüne serdi. Yine Kavaklı beldemizin önceki dönem Belediye Başkanlarından İnci Tunç’un üçüncü sıra adaylığı bir kısım tarafından da “sürpriz olarak” yorumlandı.
Yaklaşık 1 ay kadar önce Milletvekilli adaylığı Lüleburgaz Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Emin Halebak’ın sıralamaya girmemesi ise şok etkisi yarattı. Özellikle 1. sıra adaylığına kesin gözüyle bakılan Halebak’ın hiçbir bölgeden listelere girememiş olması kamuoyunda “Halebak balonu çabuk söndü” yorumlarını akıllara getirdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. chp kırklareli de düşük profilli vekillerle devam kararı aldı eğitim durumu bu kadar yüksek bir ilde chp gibi bir parti daha iyi adaylarla temsil edilmeyi hak etmişti oysa kılıçdaroğlu tek adam gibi hareket etti kırklareliyi çantada keklik gördü

  2. Sayın Emin Halebak'ı aday göstermemek büyük bir hata. Sadece Kırklareli değil Türkiye için büyük bir kayıp. Çok üzüldüm.

  3. Aynı tas aynı hamam 23 Mayıs 2018 Çarşamba 10:42:37

    Chp nasılsa Trakya garanti deyip Kırklareli gibi tüm Trakyada statükodan yana oldu. Kırklarelimiz sadece soru önergesi veren vekillere mecbur bırakıldı. Gerçi 20 küsur sene sonra kırmızı plaka alan bir vekil var diye ağzımıza bir parça bal sürdüler ama chp.nin kendi yönetim kadroları bile Trakyalılara kapalı. Olsun en azından Edirne vekili gibi 15-20 gün için başka partiye geçmeye zorlan bir vekilimiz şimdilik yok. Gerçi vekil olduktan sonra istifa ettirilip ( pardon görevlendirilip ) belediye başkanlığına zorlanan bir isim oldu ama. Olsun seçmen razı dmeek ki ! Hayırlı olsun ne diyeyim. Aynı tas aynı hamam. Nasılsa Kırklareli garanti rahatlığında parti.

  4. ne olacaktı ki yani 11 yıldır lüleburgazda yaşıyorum Emin Halebak'ın haline bakıp bakıp bunu nasıl belediye başkanı seçiyorlar diyorum. 11 sene de sıfır hizmet... hafta sonu çöp atamamak hele yaz zamanı ne demek biliyor musunuz? lüleburgazlılar gerçekten çok acaip takım tutar gibi parti tutuyorlar adı güzel ama içi boş bomboş geri kalmış bir yerleşim merkezi lüleburgaz maalesef.. neyse size müstehak madem kendinizi bu hizmetsizliğe ve çapsızlığa değer buluyorsunuz biz ne yapalım?