CHP’de Alpullu çıkmazı

Alpullu Şeker Fabrikası’nın özelleştirilme sürecinde, konuya olan tepkilerini her platformda ifade eden, fakat daha sonra 2019-2020 Alpullu Şeker Fabrikası 93. Kampanya açılış törenine katılım gösteren CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ve CHP Edine Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’na tepkiler sürüyor. CHP Kırklareli İl Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede; “Milletvekillerimizinki CHP Genel Merkezi ve CHP Kırklareli örgütü bilgisi ve onayı dışında kişisel bir katılımdır. Takdir Kırklareli çiftçisinindir” dendi…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alpullu Şeker Fabrikasının özelleştirme sürecinde, konuya ilişkin tepkisini o dönemde pek çok platformda ifade etmişti. CHP’li Milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, katıldığı toplantılarda yaptığı konuşmalarda özelleşmeye karşı olduklarını üzerine basa basa vurgulamışlardı.

Ancak geçtiğimiz günlerde 2019-2020 Alpullu Şeker Fabrikası 93. Kampanya açılış töreninde boy gösteren CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ve CHP Edine Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’na, kamuoyunun tepkisi de büyüyor. Alpullu Şeker Fabrikasının özelleştirmesine karşı dururken, kampanya açılış törenine katılım gösterilmesinin etik olmadığını düşünen pek çok kesim, gerek sosyal medyadan, gerekse çeşitli platformlardan iki Milletvekili’ne de tepki gösteriyor.
Hal böyle olunca gözler CHP Kırklareli İl Başkanlığına çevrildi. İstifa sürecinde de sessizliğini koruyan İl Başkanlığı yine resmi bir açıklama yapmazken, “Whats App” uygulaması üzerinden basına yaptığı kıse bilgilendirmede tavrını ortaya koydu. CHP İl Başkanlığınca yapılan açıklamada;
“CHP şeker vatandır, vatan satılmaz sloganı ile şeker fabrikalarının satılmaması için çok sert bir dille eylemler yaparak, satışı engellemek için mücadele vermiştir. Milletvekilimizin katıldığı açılış CHP Genel Merkezi ve CHP Kırklareli örgütü bilgisi ve onayı dışında kişisel bir katılımdır. Takdir Kırklareli çiftçisinindir. Bilgilerinize” dendi.
Önümüzdeki günlerde konuya ait daha detaylı açıklamaların yapılması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. "yok birbirimizden farkımız" 02 Ekim 2019 Çarşamba 15:40:38

    Mevcut cehapenin mevcut akapeden farkını bilen bulan varsa belirtsin.