CHP, yeni seçim bürosunun açılışını dün gerçekleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart 2019’da yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda CHP, dün saat 12:30’da yoğun bir katılımla yeni seçim bürosunun açılışını yaptı. Açılışta konuşan CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Tuna Soykan, “Omuz omuza vererek biz bu mücadeleden alnımızın akıyla çıkacağız” dedi. Açılış töreninde ilk olarak CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı söz aldı. Seçimler için tüm teşkilatın yoğun şekilde çalıştığını vurgulayan Gürcan Saatçı,” Gezmedik esnaf gezmedik kapı bırakmayacağız. Bütün mahallelerimizi tüm teşkilatımızla gezeceğiz. Bildiğiniz gibi İYİ Partili dostlarımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekleme kararı aldılar. Biz birlikte Kırklareli’ne hizmet etmek adına bir belediye meclis listesi oluşturduk. Bu listede esnaf, öğrenci, emekli memur, iş adamı, mühendis, avukat, sanatçı toplumun her kesimine yer vermeye gayret gösterdik. “ şeklinde konuştu.

Ardından bir konuşma gerçekleştiren İYİ Parti Kırklareli İl Başkanı Mustafa Köseoğlu ise “Biz İYİ Parti teşkilatı olarak merkezde Kırklarelimizde bütünlüğümüzün bozulmaması, milletin refahı, milletin bekası bozulmasın diyenlere inat, bozulmayan bir bekayı dik tutmak için CHP ile birlikte aynı safta yer alıyoruz. Merkezde güçlü bir millet güçlü bir CHP için İYİ Parti olarak biz evet diyoruz.” dedi.
31 Mart’ta yapılacak olan seçimin sadece bir seçim olmadığını söyleyen CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, “Kırklareli’nde oynanan oyunu kapı kapı dolaşarak herkese anlatacağız. Bu sadece bir seçim değil. Bu Kırklareli’nde yaşadığımız müreffeh yaşam biçiminin değişmemesi üzerine yapılan bir seçim olacak.” ifadelerini kullandı.
Tayfun Okan Çobancık’ın ardından CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Tuna Soykan söz aldı. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın İYİ Parti birlikteliği, yaşasın Millet İttifakı diyen Mehmet Tuna Soykan “ Seçime 32 gün kala, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceğine inananlar ile seçim büromuzun açılışını yapıyoruz. Kırklareli yerel seçimlerde 80.000 nüfuslu küçük bir kent olmasının ötesinde daha büyük bir anlam ifade eder. Yerel seçimler sonrası Türkiye’de cumhuriyete ve aydınlığa inanan insanlar Kırklareli’nin ne renk olduğunu öğrenmek için haritaya bakarlar. Seçim sonuçları açıklanırken biz onlara bir ışık olmalıyız. Bu cumhuriyet kalesi aynı ışığı Kırklareli’nden vermeye devam etmelidir. Cumhuriyet Halk Partililere şöyle seslenmek istiyorum. Görevleriniz var yapacak, sözleriniz var söyleyecek, gözleriniz var gözleyecek ve cumhuriyetiniz var koruyacak. Omuz omuza verme kararı aldığımız İYİ Partili dostlarım hep birlikte tevdih edilen bir görev var. Bizim yaşadığımız Trakya, ülkemizin en güzel doğa yapısına sahip bölgelerinden biri. Kırklareli yıllarca ihmal edilen, yatırım alamayan bir bölge oldu. Kırklareli İstanbul gibi bir mega kentin yanında henüz kirlenmemiş doğası, paha biçilmez Istranca Ormanları, longozu, denizi ile adeta bir vaha. Kırklarelimizi çocuğumuz gibi bakarak geliştirmeliyiz. Her yıl büyüyen ve artan kapasitesiyle Kırklareli Üniversitesi’ne ve birlikte yaşamaktan gurur duyduğumuz sevgili öğrencilerimize sahip çıkacağız. Onlarla birlikte yeni projeler geliştireceğiz. Hayvanlarımız için projeler geliştireceğiz. Projelerimizi zaman içerisinde sizlere sunmaya devam edeceğiz. Karşımızdaki cephe birleşerek güç kazanmaya çalışıyor. Biz bu oyunu bozmaya kararlı olan İYİ Partili dostlarımızla saflarımızı sıklaştırdık. Biz bu mücadeleden alnımızın akıyla çıkacağız. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın İYİ Parti birlikteliği, yaşasın Millet İttifakı.” cümlelerini sarf etti.
Sonrasında söz alan CHP Kırklareli eski İl Başkanı Ünal Başkur Belediye Başkan Aday Adayları, Eski İl Başkanları, Eski Belediye Başkanlarının hazırladığı kamuoyu bildirisini okudu. Başkur konuşmasında “Saygıdeğer Kırklareli'liler; Biz aşağıda imzası olan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkan Aday Adayları, Eski İl Başkanları, Eski Belediye Başkanları olarak; 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Belediye Başkanlığı seçimlerinde, Partimizin Belediye Başkan Adayı olarak, Sayın Tuna Soykan'ı desteklediğimizi kamuoyuna bildiririz. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kırklareli Belediye Başkan Adayı Tuna Soykan olarak açıklanmıştır.” dedi.
Mevcut belediye başkanının da aynı yöntem ile atandığını vurgulayan Ünal Başkur, “Bu karara başlangıçta, Partimiz içerisinde ve kamuoyunda olumsuz tepkiler gündeme gelse de! CHP'nin tüm bileşenleri, üyeleri ve Kırklareli Halkı, Partisi'ni sahiplenerek; 30 Mart 2014 seçimlerinde, yeniden CHP Bayrağını Kırklareli Belediyesi'nde dalgalandırmıştır.” şeklinde konuştu. Mevcut Belediye Başkanı’nın yine aynı atama karşısında bağımsız adaylığını açıkladığını belirten Başkur, “Kendisi aday olarak açıklanmadığı için, Partisi'nden istifa edip Bağımsız Belediye Başkanı Adaylığını açıklayan bu kişinin düşüncesinin, Belediye Başkanlığı'nı Cumhuriyet Halk Partisi'ne kaybettirmeyi amaçladığı ortadadır. “ dedi. Mevcut başkanın 2014 seçim sürecinde söylediklerini anımsatan Ünal Başkur, “ O günlerde kamuoyu ile paylaştığı açıklamasında biz Kırklareli Milletvekilleri olarak her şeyden önce Cumhuriyet Halk Partililiyiz ve Partimiz bize hangi görevi verirse onu yerine getiririz" derken şimdi sormak isteriz! 5 yıl içerisinde ne değişmiştir de; 5 yıl önce haksız yere ataması yapılan bu kişi, 5 yıl sonra genel merkezin aldığı bu kararı tanımıyorum diyerek Bağımsız Adaylığını açıklama gereği duymuştur? Bilinmesi gerekir ki; hiçbir kişi, hiçbir grup Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğinin üstünde olamaz! Biz aşağıda imzası olanlar; bu ayrışmayı onaylamadığımızı ve 31 Mart 2019 günü yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kırklareli Belediye Başkanlığı'nı kazanması ve Partimizin başarısı için mücadele edeceğimizi belirtiyoruz. Gün; birlik ve dayanışma günüdür. Başarı; birlikte mümkündür.” İfadelerini kullandı. Son olarak söz alan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, “Geçmişte bu ülkeyi kuranlar bize bir görev bıraktılar. Onu ilelebet devam ettireceğiz. İYİ Parti ile birlikte tek tek, kişi kişi, kapı kapı, son kalan bir ayda herkese ulaşarak, ikna ederek sevgili Tuna Soykan’ı ve dolayısıyla CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifakı buradan tekrar en yukarıya çıkarıp bu seçimi hep birlikte kazanacağız. Nedenleri umursadığımız sürece hiçbir şey olmaz. Burada içinde öğretmeni, işçiyi, memuru, emekliyi yani halkı, yani sizleri, yani Kırklareli’yi temsil eden listelerle beraber yine Kırklareli’yi temsil eden Mehmet Tuna Soykan ile burada 31 Mart’ta o bayrağı göndere çekeceğiz. “ dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol