CHP yazın ardından ilk halk toplantısını gerçekleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yaz ayları boyunca ara verdiği Çarşamba günü Halk Toplantılarına 26 Eylül tarihinde yeniden başladı. İlk toplantı gündemi Yerel Seçimler olurken, hem yerel seçim hakkında fikir alışverişinde bulunuldu hem de 19 Eylül’de CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin katılımıyla gerçekleştirilen Marmara Bölge Toplantısı’nın değerlendirilmesi yapıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı gerçekleştirdi. Toplantı gündemini anlatan Saatçı, yaz mevsiminin ardından yapılan ilk toplantıya katılım gösteren bütün parti teşkilatına teşekkür etti. Saatçı sözü 19 Eylül’de yapılan kadın kolları bölge toplantısını değerlendirmek üzere Kırklareli CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Hamiyet Gülacar’a verdi.
“Kadınların temsiliyet haklarını elde etmeleri kadın örgütümüzün önceliğidir”
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve 4 şehrin kadın kolları yönetimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen bölge toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren Kırklareli CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Hamiyet Gülacar, toplantının konusunun kadın temsiliyeti ve yerel seçimlerde aday belirlenmesi olduğunu söyledi. Gülacar gerçekleştirilen toplantı sonrası kadınların yerel seçimlerle ilgili aldıkları kararlarla çalışmalarını planlayacağını söyleyerek “Genel seçimlerdeki kadın temsiliyetinin azlığının, yerel seçimlerde de aynı olmaması için kadın adayların desteklenmesi, kadınların temsiliyet haklarını elde etmeleri kadın örgütümüzün önceliğidir. Yeterli kadın temsiliyetinin gerçekleşmemesi durumunda kamuoyunda partimiz adına anlatılamaz bir durumla bizleri karşı karşıya bırakacağı gerçeği mutlaka dikkate alınmalıdır” dedi.
“Kadın adaylaşmanın sağlanması kaçınılmaz olmalıdır”
Kadın adaylaşmanın kaçınılmaz olduğunu aktaran Gülacar, “Kadın muhtarlardan başlamak üzere, Belediye Meclisi ve Belediye Başkanlığı görevlerine gerek tüzüğümüzün gereği, gerekse toplumsal ihtiyaca ve beklentiye cevap verir şekilde kadın adaylaşmanın sağlanması kaçınılmaz olmalıdır. Belediye başkanlıklarında seçilebileceği yüksek illerde yüzde 33 cinsiyet kotasının kadın temsiliyeti olarak uygulanması benimsenmeli. Belediye Meclislerinde birinci sıraların kadınlara verilmesi ve devamında fermuar sistemiyle bir kadın, bir erkek olarak uygulanmasının parti içi hak, hukuk ve adaletin oluşturulması görüşü öne çıktı. Belediye Meclis üyeliklerinde daha iyi hizmet sunulabilmesi adına üyelerin farklı meslek gruplarından seçilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.
“Yapılacak anketler aday belirlemede önemli bir bilgi olarak kıymetlidir”
Adayın belirlenmemesinde ön seçim koşulunun gelmesi gerektiğini vurgulayan Gülacar; “Adayın ön seçimle belirlenmesi, adayın örgütle bütünleşmesi adına ve ülkemizdeki demokrasi anlayışının eksikliğine inat, partimizin demokrasiye olan inancının en önemli ifadesi olarak gösterilmesi gerektiği bildirildi. Yapılacak anketler aday belirlemede önemli bir bilgi olarak kıymetlidir” ifadelerini kullandı.
“Hedef yerelde güçlü kadın temsiliyeti ile partimizi iktidara taşımaktır”
Gülacar kadın üye sayılarının çoğaltılması gerektiğini savunarak, “Kadınların toplumsal sorunlarını yaptıkları alan çalışmalarıyla en doğru tespit eden ve çözüm önerileriyle ileriye taşıyacak kadınlarımız, liyakat sistemiyle verilen her görevi en iyi şekilde yerine getirerek endişeye mehil vermeyecek kadar güçlüdür. Gücümüze güç katmak için kadın üye sayımız çoğaltılmalı, birlikteliğimizle CHP kadın örgütünü toplumla bütünleştirmeliyiz. Hedef yerelde güçlü kadın temsiliyeti ile partimizi iktidara taşımaktır” sözlerini sarf etti. “Kadınlarımızın ana şefkatiyle toplumumuzu kucaklayan çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini kamuoyuyla paylaşıyoruz”
Hedeflerinin yaptıkları çalışmalarla akıllara girip orada kalmak olduğunu kaydeden Gülacar sözlerini şu şekilde noktaladı; “Hedefimize ulaşmak için çalışma politikalarımız oluşturulmalı ve bu Genel Merkez, İl ve İlçe birlikteliğiyle oluşturulmalıdır. Çalışmalarımızla akıllara girmeli ve akıllarda kalmalıyız. Bu hedef uğruna, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin değerlerinin ve ilkelerinin yılmaz bekçileri olan kadınlarımızın ana şefkatiyle toplumumuzu kucaklayan çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini kamuoyuyla paylaşıyoruz.”
Gülacar’ın açıklamasının ardından partililerden toplantıya neden kısıtla sayıda insanın çağırıldığı sorusu geldi. Soruya cevap veren Hamiyet Gülacar, toplantının 4 ilden yöneticilerin gelmesi nedeniyle kısıtlı insan çağırıldığını ve toplantının yönetim kademesinde yapıldığı söyledi. Söz konusu toplantının devamının geleceğini dile getiren Gülacar bir sonraki toplantının Tunceli’de yapılacağını ifade etti.
1-12 Ekim tarihleri arasında İl ve İlçe Yönetimindeki kişilerin istifa süreleri olabilir
Toplantı yerel seçim ile ilgili bilgiler verildi. Açıklamalarda bulunan İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, haftasonunda Genel Merkez Yönetimi ve Milletvekillerinin Bolu’da bir toplantı yapacağını söyledi. Çobancık son aldığı bilgilere göre takvim sürecinin işleyişi hakkında bilgiler verdi. Resmi olarak herhangi bir durumun belli olmadığını kaydeden Çobancık, 1-12 Ekim tarihleri arasında İl ve İlçe Yönetimindeki kişilerin istifa sürelerinin olacağının tahmin edildiğinden bahsetti. 12-19 Ekim tarihleri arasında da başvuruların olmasının gayri resmi olarak düşünüldüğünü ifade etti. Çobancık, partiden gelen bir yazı ya da resmi bir durum olmadığının altını çizdi. Toplantı basına kapalı devam etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol