CHP ülke ve yerel gündemi değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kırklareli olağan Çarşamba toplantısında ülke ve yerel gündeme dair satırbaşlarını değerlendirildi.

CHP Kırklareli olağan toplantısı dün parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıda ülke gündeminde ve yerel gündemde yer alan konular hakkında konuşmalar yapıldı. Toplantıda ağırlıklı olarak MHP Genel Başkanının 26 Ağustos tarihi verdiği erken seçim konusu yorumlandı. CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, partinin yapılacak seçimlere hazır olduğunu ifade etti. Toplantıya; İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı, Kadın Kolları MYK’sı Hamiyet Gülaçar, Disiplin Kurulu Üyesi Av. Emrah Arslan, il ve ilçe örgütü temsilcileri, partililer katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Gürcan Saatçı; ‘’Dün bir haber düştü. 26 Ağustos’ta, Büyük Taaruz’un başlangıç tarihinde seçime gireceklerini dile getirdiler. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Örgütü olarak, gençlik kollarımız, kadın kollarımız, il örgütümüzle birlikte seçimlere hazırız. Fakat onlar bunu OHAL’in gölgesinde yapma kararı aldılar. Bizler gücümüzü Kuvayi Milliye ruhundan alan partilileriz. Bu konuda da çalışmalar gerçekleşecektir’’ dedi.
‘’İlimi temsil etmekten gurur duyuyorum’’
Yaptığı çalışmalar hakkında partililere seslenen Kadın Kolları MYK üyesi Hamiyet Gülaçar; ‘’14-15 Nisan günlerinde Türkiye’nin 81 ilinin kadın kolları başkanının katılımıyla gerçekleştirilen ‘’İstikbal için Cesaret’’ eşgüdüm toplantısı yapılmıştır. Bu toplantıyı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdik. Toplantıdan sonraki ayın 16’sında OHAL Değil Demokrasi eylemine, oturma eylemine de Antalya Cumhuriyet Meydanında tüm kadınlarımızla beraber çok büyük bir katılım sağlayarak, çok büyük ses getirerek Türkiye genelinde kadının gücünü ve sesini gösterdiğimizi düşünüyorum. Bu toplantıda olmaktan ve ilimi temsil etmekten gurur duyuyorum. Bu eşgüdüm toplantısında Marmara Bölge temsilcisi olarak İstanbul MYK arkadaşımla birlikte bana sonuç bildirgesi hazırlama görevi verildi’’ dedi.
‘’Gezi davaları Kırklareli’nde
tekrar başladı’’
Disiplin Kurulu Üyesi Av. Emrah Arslan; ‘’Gezi davaları Kırklareli’nde tekrar başladı. Ben bunu hatta Gezi Davaları hortladı dedim herkese. Çünkü hukuk garabeti yaşanıyor ülkemizde. 17 günde 18 dava vardı. 18 davanın 5 veya 6’sında savcılık tarafından temyiz edilmeden beraat kararı onandı. Geri kalan davaların bir kısmı Yargıtay tarafından incelemeden geçerek beraat kararları onandı. Yargıtay incelemesiyle kapandı’’ dedi. Arslan, geri kalan 5-6 davanın Yargıtay tarafından bozulduğunu ifade etti.
Kurt eğitimler hakkında bilgi verdi
İl Eğitim Sekreteri Umut Kurt; ‘’Zor bir süreçten geçiyoruz. Neyse ki bir takım atılımlarla bu sürecin içerisinden nasıl çıkabileceğimiz hususunda görüşmelerimizi yaptıktan sonra ben yine eğitim sekreteri olarak hep beraber arkadaşlarımızla birlikte genel merkez ile birtakım görüşmeler yaptım. Genel merkezin parti okulundan haberdarsınızdır. Bu parti okulu ile ilgili sürecin başlatılmasını biz Devlet Bahçeli’den çok daha önce görmüştük. Sandık sorumlularımızla ilgili bir iki hafta sonraya tekamül edecek süreçte başlatıyoruz’’ dedi.
‘’Bir arada güçlü
olacağımıza inanıyoruz’’
CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık; ‘’11 Nisan Çarşamba günü toplantımızdan sonra o akşam il yönetim kurulu toplantımızı eğitimler konusunda yaptık. İnsanın içi kıpır kıpır olur ya; bizde o kıpırtı var. Bir taraftan seçimlere bir an önce hazır olmamız gerekiyor. Yönetim kurulu toplantımızda neler yapacağımız konusunda özellikle eğitimler ve seçim çalışmaları konusunda istişarelerde bulunduk. Ben içinizden önümüzdeki seçimlerde gönüllü olarak çalışmak isteyen herkese kapımızın açık olduğunu bildirmek istiyorum. Biz, seçimlerde müşahit olarak sandıklarda diğer ihtiyacımız olan konularda, bilgisayar konularında hazırım diyen bütün arkadaşlarımızdan yaşına bakmaksızın yararlanacağız. Bu konuda açık ve şeffaf olacağız. Lütfen hangi konuda çalışmak istediğinizi belirleyerek; İl Başkanlığımıza, İlçe Başkanlığımıza, Merkez İlçe Başkanlığımıza müracaat ederseniz bir şekilde bütün üyelerimizi değerlendireceğiz. Farklı komisyonlar bu konuda kuruluyor.
Bir arada güçlü olacağımıza inanıyoruz. 13 Nisan Cuma günü ilçe başkanlığımızla bir toplantı yaptık.
İlçe başkanlığımızla da danışma kurulu toplantılarını organize ettik. Bunların ilki 26 Nisan’da Pınarhisar İlçe Başkanlığımızda olacak. Ramazan ayının hemen önünde ayın 11’i gibi de İl Danışma kurulu toplantımızı yaparak bu süreci tamamlayacağız. Yararlı olacağını umuyorum’’ dedi.
‘’İlgiden dolayı
teşekkür ediyoruz’’
CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık; ‘’16 Nisan Pazartesi günü Dingiloğlu Parkı önünden başlayan 81 ilde eş güdümlü organize edilen Sivil Toplum Kuruluşlarımızın çok değerli katkılarıyla beraber yaptığımız, bundan sonra da beraber yapmaya devam edeceğimiz OHAL değil Demokrasi yürüyüşümüzü, basın açıklamamızı arkasından da oturma eylemimizi gerçekleştirdik. Katılımcılara, partililerimize, basın mensuplarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz’’ dedi.
‘’Vatan onlara minnettar’’
Şırnak’tan gelen şehit haberleri hakkında konuşan Çobancık; ‘’Acı haber bu sefer Şırnak Kuyutepe üs bölgesindeki Hain PKK saldırısından geldi. Uzman Çavuş Muğdat Çelik-Van-Erciş’ten, Piyade Er Baki Avşar- Çorum’dan, Piyade Onbaşı Mehmet Volkan Adana-Seyhan’dan Hakkın rahmetine ulaştılar. Şehitlik mertebesine ulaştılar. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Vatan onlara minnettar’’ dedi.
‘’Hodri meydan diyorum’’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim kararı açıklaması hakkında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık; ‘’Tabi enteresan olan bu kararı; benim yorumum Sayın Cumhurbaşkanı’nın da bilgisi dahilinde olduğu yönünde. Bugün de bu konuyla ilgili bir toplantı yapıp gündeme getireceklerini söylüyorlar. Hazır olmak için her türlü mücadeleyi veriyoruz. Sizlerle de birlikte yapacağımızı da çok iyi biliyoruz. Tüm ilçe başkanlarım da konunun hakimi. Bu konuda taleplerini dile getiriyorlar. Hazırlıklarımızı yapmaya çalışıyoruz. Öncelikli olarak AK Parti Genel Başkanının bu konudaki yorumunu alıp ondan sonra netleşerek bir şeylerin nasıl gideceğini görmek istiyoruz. Genel Merkezi’mizle, yerel yönetimlerimizle, örgütlerimizle hodri meydan diyorum. Biz her zaman seçime hazırız’’ dedi.
‘’Alpullu Şeker Fabrikası
için mücadelemiz
devam ediyor’’
Alpullu Şeker Fabrikası’nın satışını takip ettiklerini ifade eden CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık; ‘’Bugün onunla ilgili gelişmeler olacak. Sit alanının değiştirilmesi konusunda yalnız anladığımız bir şey var; bunların hepsi önceden kimlerin alacağına varıncaya kadar paylaştırılmış. Böyle bir önsezi hissediyoruz. Bu konuda da mücadelemiz devam ediyor’’ dedi. Toplantı konuşmaların ardından basına kapalı bir şekilde devam etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol