CHP toplantısında gündem Zeytin Dalı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin her hafta Çarşamba günleri düzenlenen olağan toplantısında gündem Zeytin Dalı Harekatı oldu. 24 Ocak Çarşamba günü CHP Kırklareli Binası’nda gerçekleşen toplantıda tüm Türkiye’nin gündeminde olan Zeytin Dalı Harekatı CHP’nin de gündem maddesi olurken, Mehmetçiklerimize destek mesajları toplantıda yükseldi. Toplantının gündem maddelerinden biri de 25 yıl önce aracına konulan bomba ile katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu oldu. Partililer usta gazeteci Uğur Mumcu’yu saygı ile andı.

Olağan Çarşamba Toplantısı 24 Ocak Çarşamba günü saat 12.30’da Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı Binası’nda başladı. Her hafta gerçekleştirilen toplantının ana maddesi “Zeytin Dalı Harekatı” oldu. Şehir dışında oldukları için toplantıya katılamayan Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık ve Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı yerine Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Av. Hakan Geriş ve İlçe Başkan Yardımcısı Gülçin Çam hazır bulundu. Toplantıya katılanlar arasında, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Kaynarca Belediye Serdar Türker ve parti mensupları yer aldı.
Gönül isterdi ki işler bu noktaya gelmesin
Gündemin ana maddesi tüm ülkemizde olduğu gibi “Zeytin Dalı Harekatı”ydı. Parti olarak birlik mesajı verilirken, konu hakkında konuşan CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, “Ülkemizin en sıcak gündemi bildiğiniz üzere Afrin’de gerçekleştirilen, Zeytin Dalı Harekatı. Harekata girdiğimiz günden bu yana maalesef ki 3 şehidimiz var. Bundan sonrasında inşallah şehit haberleri almayız. Arkadaşlar gönül isterdi ki gerek Irak gerekse Suriye’nin toprak bütünlüğü korunsun bunların üzerinde bizim ve dünyanın hesabı olmasın. Gönül isterdi işler bu noktaya gelmesin ama maalesef bu noktadayız” ifadelerini kullandı.
“PYD’nin bölgeden silinmesi için operasyon içerisindeyiz”
Operasyonun amacından bahseden Kayan, “Biliyorsunuz ki Afrin’de PKK’nın devamı olan PYD ile bölgeden sökülüp atılması ile ilgili bir operasyon içerisindeyiz ülke olarak. Daha önceden İdlib’e böyle bir operasyon yapılmıştı.
Bu durum Rusya ve Suriye ile yapılan bir antlaşma sonucu gerçekleşti. Bu harekata başlamadan önce Dış İşleri Bakanımız ve İstihbarat Müsteşarımız Rusya’ya gittiler orada ortak bir karar aldılar” dedi.
“Operasyon ne kadar kısa sürede
sonlandırılabilirse bizim için o kadar iyi olacaktır”
Vekil Kayan harekatın sebepleri hakkında konuşarak, “Burada bizim sınır bölgemize yönelik saldırıların ya da ülkemizin güvenliğini sarsacak eylemlerin olması sebebiyle böyle bir harekata başlamıştır Türkiye. Bizim özellikle istediğimiz tabi ki can kaybı vermeden bunun sonuçlandırılması. Operasyon ne kadar kısa sürede sonlandırılabilirse bizim için o kadar iyi olacaktır” diye konuştu.
Konu vatanımızı korumaksa Mehmetçiğimizin arkasındayız
Toplantıda söz alan partililer de Mehmetçiğin arkasında olduklarını vurguladı; “Askerlerimiz şu anda sınır güvenliğimizin sağlanması için Afrin’de terör güçleri ile çatışıyorlar.
İstediğimiz az kayıpla evlatlarımızın oradan dönebilmesi. Maalesef şimdiye kadar 3 şehit verdik. Umarız daha fazla kaybımız olmaz. Savaşın her türlüsüne karşıyız. Ancak eğer sınırlarımızı vatanımızı korumaksa, Mehmetçiğimizin her zaman arkasındayız. Onlar bir anne babanın evladı olsalar bile 80 milyonun evladıdır aynı zamanda” şeklinde konuştular.
“Yataklarımızda rahat
uyuyabiliyorsak, vatan evlatları sayesindedir”
Partililer; “Konu vatansa gerisi gerçekten teferruattır. Siyasi farklılıklarımız dahi olsa konu Mehmetçiğimiz ise hepimiz arkalarında durmalıyız. Mehmetçiğimiz biz burada yataklarımızda rahat uyuyabiliyorsak, vatan evlatları sayesindedir.
Allah hepsinden razı olsun. Bir kez daha söylemek gerekli bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyoruz” dediler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol