CHP suskunluğuna parti içinden tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli teşkilatının önemli ve köklü isimlerinden, önceki dönem İl Başkanlığı görevini yürüten Ünal Başkur parti içerisindeki sessizliğe tepki gösterdi. Son günlerde Kırklareli teşkilatı içerisindeki değişimin altını çizen Ünal Başkur, bu değişime rağmen teşkilatın tatilde olmasını eleştirdi. Başkur, bir an önce tatilin sona erdirilip toplantıların başlaması ve ortak akıl ile sorunların çözüme kavuşturulması gerekliliğini vurguladı.

Sosyal medya hesabından parti yöneticilerine çağrıda bulunan Ünal Başkur, son 6 aylık dönemde yaşananları işaret ederek; “Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Örgüt yöneticilerimizin dikkatine. Saygıdeğer yönetici arkadaşlarımız; uzun süreden beri parti yerel örgütlerimiz de onaylayamayacağımız bir sessizlik söz konusudur! Oysa ki 6 aylık bir yakın dönem irdelendiğinde; yerel seçimler gerçekleştirilmiş ve yerelde partimiz tarihinin en büyük yenilgisini almıştır. Belediye Başkanlığı bağımsız bir adaya kaybedilmiş, partimiz yerel seçimlerden sonuncu Parti olarak çıkmıştır!
İl genelinde keza benzeri yenilgiler yaşanıp elimizde olan belediyeler kaybedilmiştir! Kazanılanlar mutluluğumuzdur. Ülke genelinde ise; yerel seçimlerde mükemmel bir başarı elde edilmiştir.
İstanbul seçimleri iptal edilmiş,23 Haziran'da ise müthiş bir başarıyla, iptal edilen İstanbul seçimleri yeniden kazanılmıştır. İktidar yerel yönetimlerde yaşamış olduğu hezimet sonrası ülkeyi daha fazlasıyla karabasana döndürecek tavırları gündeme getirmiş olup en son Doğu'da yerel yönetimlerde Kayyum uygulamasını yeniden devreye sokmuştur” dedi.
“Kamuoyu ve partililer kulaktan dolma bilgilerle süreci değerlendirmektedir”
Yerel yönetimin tatilde olmasını eleştiren Başkur, “Bu zaman dilimi içerisinde ise örgütlerde huzursuzluk had safhaya çıkmıştır. Yönetimlerde yaşanan istifalar sonrası; İki İlçe ve İl Başkanlığı yönetimleri düşmüştür! Geçtiğimiz hafta 2 İlçe ve İl yönetimine Kayyum ataması ( olağanüstü kongre'yi gerçekleştirmesi sorumluluğu ile) ile partimizin geçici yöneticileri belirlenmiştir. Ancak bunca ülke genelinde ve yerelde yaşananlara karşın partimiz tatildedir! Kamuoyu ve partililer kulaktan dolma bilgilerle süreci değerlendirmektedir” ifadelerini kullandı.
9 Eylül’den önce partililerimizle bir araya gelinmeli
Önerilerini aktaran Başkur, “Yaşanan süreçte yapılması gereken; bir an önce partilileri bir araya getirip; ülkemiz genelindeki antidemokratik gelişmelere ve parti içindeki gelişmelere ilişkin bilgilendirmeli ve partililerimiz ile yaratılacak ortak akıl ile partimizin bu yaşanan sorunlardan bir an önce kurtulabilmesinin yollarını aranmalıdır. Bunca yaşananlara karşın; parti yöneticilerimizin suskunluğunu anlamak ve onaylamak mümkün değildir!
Önerimi tekrarlamak gerekirse; Parti yöneticilerimiz; bir an önce (9 Eylül'den önce) partililerimizi bir araya getirmelidir. Parti gerçeklerini paylaşıp partililerimizin tümünü kucaklayacak bir şekilde parti çalışmalarını sürdürmelidir. Partimizin kuruluş yıldönümü öncesinde yapılacak bu buluşma sonrasında partililerimiz 9 Eylül tarihli onurlu günde içtenlikle sahaya yeniden çıkacaklardır. Sonrasında yapılacak iş ise; bir an önce partimizin tüzüksel zorunluluğu olan danışma kurullarını toplamaktır. Çıkış yolu paylaşmaktan- ortak akıldan geçer” şeklinde konuşurken, “Tüm yönetici ve sorumlu arkadaşlarımıza ve partimizin akıl ve sağduyu sahiplerine seslenişimdir. Partili yöneticilerimizin sağduyusuna inanıyorum, onlara güveniyorum ve siz yöneticiler de bu nedenle lütfen tabanın sesine kulak verin. Unutmayın! Birlikte başaracağız” sözleriyle çağrısını noktaladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol