CHP seçim güvenliği için vatandaşları sandık görevlisi olmaya çağırdı

Cumhuriyet Halk Partisi olağan Çarşamba toplantısını İl ve Merkez İlçe Binasında gerçekleştirdi. Yerel ve ülke gündemine dair maddelerin değerlendirildiği toplantıda 24 Haziran’da yapılacak erken seçim gündemde ağırlığını hissettirdi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı, partilileri ve vatandaşları sandıkta görev almaya çağırdı. Saatçı’nın ardından konuşan üniversite öğrencisi A. Ümit Atakay, Hürriyet Hareketi’nin Kırklareli kuruluş toplantısına davet duyurusu yaptı. İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık’a vekalet eden İl Başkan Yardımcısı Oylum Yaman, sandık güvenliği, milletvekilleri aday adayları için görevlerinden son istifa tarihi ve seçim hazırlıkları hakkında konuştu. Toplantıda son olarak Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, erken seçim hakkında görüş bildirdi.
Partinin son bir hafta içinde yaptığı faaliyetleri partililerle paylaşan CHP Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı, sandık güvenliği için partilileri göreve çağırdı. Başkan Saatçı; ‘’Pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümüydü. Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladık.
Sabah çelenk töreni, öğleden sonra da Milli Eğitimin düzenlemiş olduğu kutlama etkinliğine katıldık. Devamında akşam da Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu fener alayına katıldık. Büyük bir coşku ile kutlamayı gerçekleştirdik.
Geçtiğimiz Cumartesi günü il başkanım, belediye başkanım, sayın genel başkanımızın düzenlemiş olduğu Rumeli Balkan Çalıştayına İstanbul’da katıldık. İlimizi temsilen Kırklareli Belediye Başkanımız konuşmacı olarak söz aldı. Buradan da göçmen dernekleri başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle toplantıya birlikte katıldık.
Aynı gün içerisinde de Emekli Sen Kırklareli Şubesi’nin 1.Olağan Kurultayı gerçekleşti. Kutluyor ve başarılar diliyorum.


Her zaman irtibat halinde olacağımızı buradan duyurmak istiyorum.
Merkez İlçe Başkanlığı olarak etkinliklerimiz devam ediyor. Yoğuntaş köyünde yağmur duasına katıldık. Seçildiğimiz günden bu güne merkez ilçe olarak Kırklareli’nde olmamız gereken her yere ulaştık ve ulaşmaya çalıştık. Ankara’ya gerçekleştirdiğimiz ziyarette sayın genel başkanımız 15 Temmuz’da bir erken seçim olasılığını dile getirmişti. Biz o günden itibaren seçim olacakmış gibi merkez ilçe olarak çalışmalarımıza başladık. Geçtiğimiz hafta da gençlik kollarımız, kadın kollarımız erken seçim için toplantı gerçekleştirdik. Bu önümüzdeki süreçte neler yapabiliriz? Biz de şuna değindik; sandıklarda, okullarda görev alacak gönüllü kişileri tercih etmek istiyoruz. Gönülden yapmak daha farklıdır. Gönülden yapan orada sandığa sahip çıkar diye düşündük. Sizlerden de görev almak isteyenler varsa ilçe sekreterimize telefon numaralarını ve isimlerini verebilirler. Bir de dikkat ettiğimiz yaşadığı bölgedeki okulları tercih etmesini istiyoruz. Yaşadığınız bölgedeki insanları tanıyorsunuz. Bunun etkili olabileceğini düşünüyorum. Sizi orada gördüğünde Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsil ettiğinizi bilerek o odaya gelecekler. O konuda da desteğinizi istiyoruz. Gönüllü olarak yaşadığı bölgede tanıdığı çevrenin olduğu okullarda görev alınsın istiyoruz.
Toplantıdan 1 saat önce seçim büromuzu belirledik. Anahtarımızı öğleden sonra alacağız. Dingiloğlu Parkı’nın karşısında yeni binada yerimizi kiraladık’’ dedi.
‘’Hürriyet Hareketi’ni
Kırklareli’nde sahaya çıkarmayı düşünüyoruz’’
Üniversite öğrencisi A. Ümit Atakay; ‘’Hep beraber bir seçim ortamına girdik. Burada ülkenin kaderinin yeniden önümüzdeki günlerde belirleneceğini gösteren günlere girdiğimizi söylüyor bizlere. Atatürkçü, Kemalist, üniversite gençliği olarak bu dönemde karşı devrim cephesinin çalışmadığı yerden hamleler yapmak istiyoruz. Bu nedenle tüm ülke genelinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem genel merkez olarak, hem gençlik kolları olarak, hem de bunun yanında birçok demokratik kitle örgütünün tabandan veya üst yönetimlerinden destek alarak, desteğini sunarak ortaya çıkardığımız geçtiğimiz 30 Ağustos’ta kuruluşunu ilan eden Hürriyet Hareketi’ni Kırklareli’nde sahaya çıkarmayı düşünüyoruz’’ dedi.
‘’Hürriyet Hareketi’nin ilk adımını 28 Nisan’da Kırklareli’nde
atmak istiyoruz’’
Kuruluş toplantısına partilileri davet eden A. Ümit Atakay; ‘’28 Nisan’da aydınlanmanın, cumhuriyetin, ilerici hareketlerin ilk günün yaşarcasına Hürriyet Hareketi’nin ilk adımını 28 Nisan’da Kırklareli’nde atmak istiyoruz. Kuruluş toplantımızı önümüzdeki Cumartesi saat 13.00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğiz’’ dedi.
‘’Partimiz büyük bir sorumluluk üstlenmektedir’’
İl Başkan Yardımcısı Oylum Yaman; ‘’Türkiye’nin ekonomiden siyasete, siyasetinden sağlığa, insan haklarından demokrasiye adalete kadar çöküşe gittiği bu ortamda partimiz büyük bir sorumluluk üstlenmektedir. Tarihi bir sorumluluk üstlenmektedir. Bu ortamda bizler umudu örgütlemek zorundayız. Vazifeyi yerine getirmek zorundayız. Hodri meydan diyoruz. Seçime hazırız. Bu dediğimizin altyapısını ve çalışmalarını ilçe başkanlığımızla beraber yapmaya başladık. Öncelikle sandıklarda görev alacak kişiler konusunda bir havuz oluşturuyoruz. Burada bulunan herkese ve parti üyemiz olmasa bile herkesi sandıklara sahip çıkmaya çağırmaya davet ediyoruz. Yine bununla ilgili bir eğitim programı da yayınlayacağız. YSK’nın bir takım açıklamaları olacak. Onları bekliyoruz. Ondan sonra da eğitimler de yapılarak bu çalışmamız da tamamlanacak.
Parti meclisimiz dün akşam karar aldı. Her ilde merkez yoklamasıyla adayların belirleneceğine dair. YSK’nın kararı doğrultusunda genel merkezden yazı geldi. Seçimde aday adayı olacak kişiler için süre 26 Nisan Perşembe günü saat 17.00’ye kadardır. Aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımızın da bu durumu göz önünde bulundurarak görevleri var ise buradan istifa etmeleri hususunda dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz’’ dedi.
‘’Seçimlerin erken yapılacağını söylemiştim’’
Yapacakları su festivaline partilileri davet ederek konuşmasına başlayan Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker konuşmasının devamında erken seçim hakkında konuştu. Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker; ‘’ Ülkemizin durumu ortada. Burada her söz aldığımda seçimlerin erken yapılacağını söylemiştim. Lüleburgaz’da da söz aldığımda söylemiştim. İnanmayanlar çoğunluktaydı. Maalesef bunun nasıl analiz ettik? 2001 ekonomik krizine dönüşen bir mali tablo ile karşı karşıyayız. Ondan daha kötü durumdayız. Burada ekonomik kaynaklar israf edilmiş, ülkemiz çok zor duruma düşmüştür. Ekonomik büyüme maalesef yapılamamıştır. Sadece inşaat sektörüne dayalı bir büyüme mümkün değildir. Bu balon büyümedir. Bir sanayi yatırımı yoktur. Bu şekilde gitmemiz zaten mümkün değildi. Erken seçimle ilgili aldığım notlarda gelir ve servet dağılımında aşırı bozulma ile sosyal olarak toplumda çalkalanmalar yaşanmıştır. Türkiye ekonomisi 2003-2017 dönemine göre 1950-2002 yılları arasına bakıldığında yıllık olarak 0,8 puan büyümüştür. Fakat bu da dış borcumuzu 3 kat arttırmıştır. Türk ekonomisi 2009-2016 yılları arasında reel konumda iç ve dış borç oranı en fazla artan ekonomidir’’ dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol