CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı Görev Değişimi için Gün Sayıyor

20 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen CHP’nin olağan toplantısında Mevcut İl Gençlik Kolları Başkanı Erdem Erdin, 2 yıllık çalışmalarını değerlendirdi ve tüm gençlik örgütleri olarak birlikte karar alarak Mert Özkan isminde tek aday olarak uzlaşı olduğunu açıkladı. CHP Kırklareli İl Gençlik Kolları Başkanlığına Aday Olan Mert Özkan, bütün örgütlerin desteğini alarak adaylığını partililere açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanlığında gerçekleştirilen olağan Çarşamba toplantısında, 29 Aralık Cuma günü seçimi yapılacak İl Gençlik Kolları Başkanlığı seçimi için, görevi devretme hazırlığındaki Kırklareli İl Gençlik Kolları Başkanı Erdem Erdin ve Kırklareli İl Gençlik Kolları Başkan Adayı Mert Özkan konuşmalar gerçekleştirdi.
Başkan Erdin, görevde oldukları 2 yılı değerlendirerek, katkıda bulunanlara teşekkür etti. Başkan Adayı Özkan ise; örgütlerin desteğini alarak tek aday olarak seçime gidileceğini partililere duyurdu ve seçimde yanlarında olmaya davet etti.
CHP’nin olağan toplantısına; CHP Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçi, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, İl Başkanlığı Sekreteri Erdoğan Dereoğlu, Merkez İlçe Başkanlığı Sekreteri Gülçin Çam ve partililer katıldılar. Görevde 2 yılı doldurduklarını ve kongre sürecinin başladığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Gençlik Kolları Başkanı Erdem Erdin yaptığı konuşmasında; ‘’3 Ocak 2016 tarihinde göreve başladık. İki sene içerisinde çok güzel çalışmalar yaptığımızı düşünüyoruz. Çünkü çok keyif aldık ve çok gurur duyduk. Hayatımda yaşadığım en onurlu vazifeydi. Bu onurlu vazifeyi biz her zaman bir bayrak yarışı olarak gördük. Benden önceki il gençlik kolları başkanımız Ozan Balcı’ya da çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir örgüt bıraktı. Biz de elimizden geldiğince bu örgütü daha ileriye taşımaya çalıştık. Çünkü biz bunu bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Asla rakip değiliz, biz hepimiz aynı takımın oyuncularıyız. Bayrağı daha ileriye taşımaya çalışıyoruz. Bu iki sene içerisinde bir darbe girişimi yaşadık daha sonra 24 Temmuz’da İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin son yıllardaki en büyük mitingini gerçekleştirdik. Daha sonra referandum kararına karşı çalışmalar yaptık. Referandum kararı alınmasından sonra; referandumda hayır çalışmalarında bütün il çapında, bütün örgütlerimizle beraber önemli çalışmalar yaptığımızı düşünüyorum. Çünkü sonuç olarak referandumda hayır oylarının alındığı en yüksek 2.il olduk. Bunda bütün örgütümüzün çalışmalarından dolayı ailemle gurur duyuyorum ve herkese teşekkür ediyorum.
‘’En büyük eylemimiz Kırklareli’ndeki
30 yaş altındaki gençlerin hepsine
mektup dağıtımımızdı’’
Bu çalışmalar esnasında anne kolları dediğimiz sayın kadın kolları bize yoğun desteğini esirgemedi. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Görev aldığımız süre boyunca Kırklareli Belediye Başkanından yoğun destek aldık. Ona da buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Örgüt mücadelemiz darbe süreci sonrası, gençlerimizin korkacağı zannedildi. Tersine gençlerimiz daha da şevkle çalışmaya devam etti. Referandum sonucunda bütün Kırklareli’ndeki 30 yaş altı gençlere mektup dağıtımı gerçekleştirdik. Bu bence en büyük eylemimizdi. Bu sayede gençlere inmiş olduk. Referandum sonrası milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine Adalet Yürüyüşü başladı. Kırklareli Gençlik Kolları Örgütü olarak toplamda 10 yürüyüşe katıldık. Bunun beş gününe ben kendim katıldım. 5 gün de diğer ilçe örgütlerimin katılımıyla Genel Başkanımıza desteğimizi sunduk.
‘’Çok mutluyum, çok
huzurluyum…’’
Bugün gelinen noktada bu bayrak yarışında çok mutluyum, çok huzurluyum. Çünkü bütün ilçelerimizde kongre süreçleri tamamlandı. Bütün örgütlü ilçelerimizin tamamında tek aday çıkıldı çünkü bütün gençler uzlaştı. Bu uzlaşı sonucunda, ilçelerimizin örgüt başkanlarıyla yaptığımız toplantılar sonucunda il başkanlığı konusunda da tek aday üzerinde uzlaştık. Bütün ilçelerimizden temsilci arkadaşlarımızı tek tek aldık, aldığımız arkadaşların tamamı esnaf arkadaşlarımız. Babaeski’den çiftçilikle uğraşan bir arkadaşımızı aldık. Pınarhisar’dan bir esnafın yanında çalışan arkadaşımızı aldık. Vize’den fabrika işçisi bir arkadaşımızı aldık. Bütün örgütlerimizi temsiliyet makamıyla tek tek onurlandırdık. Ve bu bayrak yarışımızı çok inandığım ve çok güvendiğim kardeşim olarak gördüğüm geçen dönem merkez ilçe başkanlığı yapan Mert Özkan arkadaşımız üzerinde uzlaştığımız da açıklamak istiyorum. Kongremiz 29 Aralık günü yapılacak. Bütün ailemizi kongremize davet ediyorum’’ dedi.
‘’Bizim için var olan tek şey
Cumhuriyet Halk Partisi’dir’’
Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Gençlik Kolları Başkan Adayı Mert Özkan; ‘’Öncelikle 2 yıl beraber görev aldığım arkadaşlarıma ve sevgisini bizden esirgemeyen anne kolları diye tabir ettiğim kadın kollarına çok teşekkür ederim. Kırklareli her zaman demokrasi konusunda örnek teşkil eden, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olmuş, öncü bir vilayettir. Bizim için; sen, ben, o yoktur. Bizim için var olan tek şey Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Ülkemizin kuruluşundan yana vermiş olduğumuz mücadelede, direniş bayrağını daha da ileriye taşımak için biz genç arkadaşlarımızla birlikte partimizin her alanında görev almaya hazırız. Ülkemizin içinde bulunduğu karanlığın farkındayız. Geçmişte cumhuriyeti kuran partimiz, 2019’de yine cumhuriyeti kurtaran parti olacaktır. Türkiye’nin kangren olmuş sorunlarına karşın, susanların, susarak ilerleyenlerin, faşistlik yaparak her daim bu halktan uzak günümüz iktidarı ve yandaşlarıyla mücadele etmek için bu görevi canı gönülden istiyoruz.
‘’Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur’’
Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘’Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.’’ Biz de bu sözden aldığımız cesaretle asil kanımızın gerektirdiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nden görev istiyoruz. Hepimiz özgür irademiz ve birbiriyle eş güdüm giden örgütlerimize güvenerek bir yola çıktık. Elbette bir yarış olacak. Ama bu yarışın kazananı sadece Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Bu günlerde yaşamış olduğumuz şartlar ve zamanın zorluğu beni ve beraber yürüdüğüm yol arkadaşlarımı korkutmamış, aksine beni ve yol arkadaşlarımı mücadelenin içine daha çekmiştir. Çünkü Mustafa Kemal’in gençliği, atasının göstermiş olduğu yoldan asla vazgeçmez. Mustafa Kemal’in askeri teskere almaz. Geride bıraktığımız iki yıl süresince ben ve yol arkadaşlarım hiçbir olumsuzluktan yılmamış, yolumuza devam etmişizdir. Bugün de buradan örgütümle beraber tüm ilçe örgütlerinin de desteğini alarak Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Gençlik Kolları Başkanlığına aday gösterildiğimi siz partililerime açıklıyorum’’ ifadelerini kullandı.
İl Gençlik Kollarının açıklamalarından sonra CHP Kırklareli’nin olağan toplantısı; İl Başkanlığı Sekreteri Erdoğan Dereoğlu ve CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın konuşma gerçekleştirmesiyle devam etti. Bu konuşmaların ardından CHP’nin Kırklareli’ndeki olağan Çarşamba toplantısı basına kapalı olarak devam etti. 



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol