CHP İl Başkanı Ünal Başkur ve partililerden gazetemize ziyaret

Başkur; “Eğitim-öğretimin başında bulunanlar; Yapmanız gereken; ‘Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür’ bireyler yetiştiren bir eğitim anlayışını egemen kılmak, sizlerin en büyük sorumluluğunuzdur.”

CHP İl Başkanlığı dün gazetemize bir ziyaret gerçekleştirdi. İlköğretim haftası sebebiyle CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur yazılı bir basın açıklamasını da kamuoyu ile paylaştı.

Ziyarete Başkur’un yanı sıra, Merkez İlçe Başkanı Gürcan Gültekin, İl Başkan Yardımcıları; Mirem Ertürk, Nilüfer Sonçağ ve Parti Sekreteri Erdoğan Delioğlu da katılım gösterdi.
Eğitim yılının başlangıcında bir değerlendirmede bulunan Başkur açıklamasında özetle şunları kaydetti;
“2016-2017 eğitim-öğretim yılı başladı.
Onca sorunu ile canımız olan çocuklarımızı yetiştirilmesi üzerine okullara yolluyoruz!
Bu eğitim döneminin pek çok sorunu yanında ön plana çıkan sorunu, görevinden alınan öğretmenler oluşturuyor.
15 Temmuz darbe girişimi ardından; 01 Eylül 2016 tarihli KHK ile 28.163 kişi milli eğitim bakanlığı bünyesinden ihraç edilmiştir. Kamu'da yapılandırılmış bu kişilerin; adil bir yargılama sonrasında suçları belirlenirse cezalandırılmaları talebimizdir.
Ve 8 Eylül 2016 tarihli KHK ile 11.285 öğretmen açığa alınmıştır. Bu kez ki gerekçe ise; PKK bağlantısıdır. Yaklaşık 10.000 öğretmenin Eğitim-Sen üyesi olması gerçeği, bu yapılan açığa alınmalara kuşku ve kaygı ile bakmayı gerektirmektedir. Tabii ki yasa dışı örgütlerle bağı olanlar yargılansınlar. Ancak açığa alınmalara ilişkin 29 Aralık 2015 grevinin referans alınması işin boyutunu değiştirmektedir.
Eğitim; bir siyasal mühendislik projesi olmaktan çıkarılmalı, insanı temel alan bir anlayış ile laik-demokratik, bilimsel anlayışı ilke edinmiş bir içeriğe büründürülmelidir.
İktidarın eğitim ve öğretim anlayışına ilişkin sıralayacağım veriler çarpıcıdır.
2002'de 71.100 olan İmam Hatip'li sayısı 1.201.500'e ulaşmıştır.
Sanat dersleri sayısı azaltılmıştır. Müfredat programı içerisinde yer alan ulusal bayramlara ilişkin günler yasaklanmış, içeriği boşaltılmış veya başka günler ile 2. Plana itilmiştir.
AİHM kararlarına rağmen, anaokulu ve 1,2,3.sınıflara seçmeli din dersleri dayatılmıştır.
Eğitim-öğretimin başında bulunanlar; Yapmanız gereken; ''Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür '' bireyler yetiştiren bir eğitim anlayışını egemen kılmak, sizlerin en büyük sorumluluğunuzdur.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol