CHP, İYİ Parti’den emanetlerini geri aldı

CHP’den TBMM’de grup kurabilmeleri için İYİ Parti’ye gönderilen 15 milletvekili görevlerini tamamlamalarının ardından İYİ Parti’den istifa ederek tekrar CHP’ye geri döndü.  Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen CHP’liler arasında Trakya’dan da Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu bulunuyor.

Dün öğle saatlerinde CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen ve İYİ Parti’nin TBMM’de grup kurmasını sağlayan 15 milletvekili, İYİ Parti Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in adaylığını da garantilemesinin ardından partilerinden istifa ederek tekrar CHP’ye geri döndü. YSK’nın İYİ Parti’nin seçimlere katılması konusunda vereceği kararın gecikmesi üzerine, partisinden istifa eden 15 milletvekili 22 Nisan’da İYİ Parti’ye geçmişti. 15 milletvekili Meclis’te düzenledikleri basın açıklamasıyla CHP’ye geri döndüklerini açıkladılar.
Milletvekillerinin isimleri ise şöyle;
Burcu Köksal (Afyonkarahisar), Mustafa Tuncer (Amasya), Nihat Yeşil (Ankara ), Hüseyin Yıldız (Aydın), Ahmet Aydın (Balıkesir), Mehmet Göker (Burdur), Nurhayat Altaca Kayışoğlu (Bursa), Erkan Aydın (Bursa), Tufan Köse (Çorum), Okan Gaytancıoğlu (Edirne), Tacettin Bayır (İzmir), Çetin Arık (Kayseri), Fatma Kaplan Hürriyet (Kocaeli), Ömer Fethi Gürer (Niğde), Ünal Demirtaş (Zonguldak).

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kim adına oy isteyecekler ? 11 Mayıs 2018 Cuma 17:37:00

    Trakya'dan da bir milletvekilimiz var. Seçmen iradesine aykırı bir durum bu. Seni oraya chp vekili seçmişler sen gel-gitle parti değiştiriyorsun. Sonra Meral hanım çok da üzerine düşmeyince ortada kalıyorsun. Şimdi de partilerine geri dönüyorlarmış. Nedir bu kısa dönem askerlik mi ? Memurların geçici görevleri mi ? Böyle şey olur mu ? O vekil gidip seçmeninden hangi yüzle oy isteyecek ? Hangi parti adına ? Chp mi İP mi ? Bir de bunu demokrasi kahramanlığı kılıfıyla açıklama gayreti var ki bu imaj çalışması ayıbı örtmeye yetmiyor. Umarım aynı vekiller aday gösterilmez.

  2. Okan hoca keşke üniversitedeki görevinden hiç ayrılmasaydı da bu günleri hiç yaşamasaydı.